کیهان: یک کارشناس اقتصادی نزدیک به اصلاحطلبان گفت: دادن گرای مذاکره با آمریکا برای حل مشکلات اقتصادی، خطایی اساسی است.
حسین راغفر به روزنامه آرمان گفت: ریشه مشکلات اقتصادی بیش از آنکه خارجی باشد، در درون برخی سیاستهای داخلی نهفته است.
هنگامی که برخی در کشور مافیای دارو، خودرو، مسکن و مافیای سکه و ارز هستند، انتظار این است که با این افراد برخورد قاطعتری صورت گیرد.
وی افزود: از سوی دیگر مشکل مهم ما فرار سرمایه است که این فرار سرمایه ناشی از فقدان امنیت برای سرمایهگذاری است. سیاستهای اشتباه اقتصادی، چشمانداز روشنی را برای سرمایهگذار داخلی فراهم نمیکند.
این نکته را نیز در نظر داشته باشید که هیجانی که برخی در داخل کشور برای تغییر دولت در آمریکا و برای مردم ایجاد میکنند یکی از خطاهای اساسی است که در درون کشور صورت میگیرد. برخی آگاهانه مبادرت به این کار میکنند و در مقابل برخی نیز ناآگاهانه این کار را انجام میدهند. برخی عنوان میکنند ایران باید با آمریکا مذاکره کند تا وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد. سؤال اینجاست چرا باید با آمریکا مذاکره کرد تا وضعیت اقتصادی بهتر شود؟ چرا باید به آمریکاییها گرا بدهیم و به دلیل مشکلات اقتصادی باید با آنها مذاکره کنیم؟ بدونتردید این رویکرد به کار مذاکره و دیپلماسی کشور آسیب میزند. هیچ کشوری بدوناتکا به ظرفیتها و تواناییهای داخلی خود به پیشرفت و توسعه نرسیده است. حتی برخی از کشورها از خاکستر باقی مانده از جنگ برخاستهاند و با تکیه به تواناییهای خود موفقیتهای بزرگی به دست آوردهاند. موفقیت و توسعه هیچگاه با تکیه بر کشورهای خارجی و ظرفیتهای کشورهای دیگر محقق نشده و درآینده نیز محقق نخواهد شد.
راغفر همچنین گفته است: پاسخ بسیاری از مشکلات اقتصادی داخلی است و به این مسئله باز نمیگردد که رئیسجمهور آمریکا چه کسی است. اگر این وضعیت ادامه داشته باشد این علائم به دولت آمریکا داده خواهد شد که فشارهایی در درون ایران وجود دارد که ایران را تشویق به مذاکره میکند. در چنین شرایطی تردید نکنید دولت مستقر در آمریکا از این وضعیت به سود خود استفاده خواهد کرد و نه به سود ایران. بنده معتقدم دولت جدید آمریکا به زودی موضع خود را در مقابل ایران اعلام خواهد کرد. در شرایط کنونی در حال ارزیابی وضعیت هستند. این واقعیتی است که دولت جدید آمریکا به دنبال آن است. همه میدانند چیزهایی که آمریکا از ما میخواهد قابل ارائه نخواهد بود. مهمترین دغدغه آمریکا درباره ایران، موضوع برنامه موشکی ایران و راهبرد ایران در منطقه خاورمیانه است. آمریکاییها اصرار دارند ایران برنامه موشکی خود را در معرض معامله قرار بدهد. این خواستهای است که امکانپذیر نیست حتی اگر در ظاهر تلاش کنند یک گام برای اصلاح رفتارهای خود
بردارند.
کسانی که اصرار به برداشته شدن تحریمها دارند به منزله این است که اصرار دارند ما نفت بیشتری بفروشیم. به هر میزان که وابستگی ما به فروش نفت بیشتر میشود قدرت ما برای چانهزنی در میز مذاکرات کاهش پیدا میکند.
باید با آمریکا مذاکره کرد تا وضعیت اقتصادی بهتر شود؟
یک کارشناس اقتصادی نزدیک به اصلاحطلبان گفت: دادن گرای مذاکره با آمریکا برای حل مشکلات اقتصادی، خطایی اساسی است.