قیمت کرایه مترو ، اتوبوس و تاکسی در سال ۱۴۰۰ + جدول

اقتصادی رکنا: براساس پیشنهاد شهرداری، نرخ بلیط تکسفره مترو داخل شهری ۲۰۰۰ تومان، تک سفره حومه ۲۵۰۰ تومان، تک سفره هشتگرد ۶۰۰۰ تومان و تک سفره فرودگاه امام خمینی ۱۰ هزار تومان است.
به گزارش رکنا ، لایحه پیشنهادی کرایه تاکسی و بلیت اتوبوس و مترو به شورای شهر تهران رسیده است . محمد علیخانی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت:این لایحه امروز به شورا رسیده و هنوز در کمیسیون بررسی نشده است . براساس پیشنهاد شهرداری، نرخ بلیط تکسفره مترو داخل شهری ۲۰۰۰ تومان، تک سفره حومه ۲۵۰۰ تومان، تک سفره هشتگرد ۶۰۰۰ تومان و تک سفره فرودگاه امام خمینی ۱۰ هزار تومان است.در مقایسه نرخ پیشنهادی شهرداری با قیمت بلیت تک سفره در سال گذشته افزایش ۳۳ درصدی مشاهده می شود و تک سفره حومه نیز تا ۴۵ درصد افزایش پیشنهاد شده است .
در این لایحه آغاز اعمال نرخهای جدید اردیبهشت سال ۱۴۰۰ اعلام شده است. براساس پیشنهاد شهرداری به منظور تشویق مسافران به استفاده از کارت بلیطهای مبلغدار متناسب با مسافت طی شده ضریب کاهشی حداکثر تا ۲۰ درصد به بهای بلیط تکسفره اقدام میشود. همچنین به منظور تشویق مسافران به استفاده از مترو و در جهت کاهش آلودگی هوا به مسافرانی که در ایستگاه مترو واقع در محدوده طرح ترافیک از مترو استفاده میکنند، ضریب کاهشی تا ۱۰ درصد و مسافرانی که در ایستگاههای متروی واقع در طرح کاهش آلودگی هوا از مترو استفاده میکنند نسبت به اعمال ضریب کاهشی تا ۵ درصد علاوهبر ضرایب کاهشی دیگر منظور میشود.
براساس این لایحه پیشنهاد شده به منظور تشویق مسافران به استفاده از کارت بلیطهای مبلغدار احراز هویتشده به مسافرانی که نسبت به ارائه مدارک احراز هویت در هنگام خرید یا شارژ کارت بلیط مبلغدار اقدام کنند، نسبت به اعمال ضریب کاهشی تا ۵ درصد علاوهبر سایر ضرایب کاهشی اقدام کند.
در هنگام ثبت ورود توسط مسافران دارای کارت بلیط مبلغدار کمترین بهای کارت بلیط از اعتبار کارت ایشان کسر میشود و در هنگام خروج با توجه به مسافت طیشده مابهالتفاوت مبلغ سفر از اعتبار کارت کسر خواهد شد. در صورتی که مسافری بلیط خود را در دستگاه کنترل قرار ندهد، بالاترین بهای کارت بلیط از اعتبار کسر خواهد شد. هزینه چاپ، صدور و پشتیبانی بلیط الکترونیکی بینام مبلغ ۵ هزار تومان و غیرقابلبرگشت است، همچنین هزینهای برای کارت بلیت الکترونیکی با نام به شخص متقاضی ۸ هزار تومان و غیرقابلبرگشت است.
نرخ کرایه خطوط اتوبوسرانی و مینیبوس شهر تهران نیز تا ۲,۵ کیلومتر ۱۰۰۰ تومان، بیش از ۲.۵ تا ۵ کیلومتر ۱۳۵۰ تومان، بیش از ۵ تا ۷.۵ کیلومتر ۱۵۵۰ تومان و بیش از ۷.۵ تا ۱۰ کیلومتر ۱۶۵۰ تومان، بیش از ۱۰ تا ۱۲.۵ کیلومتر ۲۰۰۰ تومان، بیش از ۱۲.۵ تا ۱۵ کیلومتر ۲۱۰۰، بیش از ۱۵ تا ۱۷.۵ کیلومتر ۲۱۵۰، بیش از ۱۷.۵ تا ۲۰ کیلومتر ۲۲۵۰ و بیش از ۲۰ کیلومتر ۲۳۵۰ تومان پیشنهاد شده است.
همچنین نرخ کرایه جابهجایی مسافران از طریق مینیبوسها و میدلباسها که تحت نظارت شرکت واحد اتوبوسرانی تا ۲,۵ کیلومتر ۹۰۰ تومان، بیش از ۲.۵ تا ۵ کیلومتر ۱۲۱۵ تومان، بیش از ۵ تا ۷.۵ کیلومتر ۱۳۹۵ تومان، بیش از ۷.۵ تا ۱۰ کیلومتر ۱۴۸۵ تومان، بیش از ۱۰ تا ۱۲.۵ کیلومتر ۱۸۰۰ تومان، بیش از ۱۲.۵ تا ۱۵ کیلومتر ۱۸۹۰ تومان، بیش از ۱۵ تا ۱۷.۵ کیلومتر ۱۹۳۵ تومان و بیش از ۱۷.۵ تا ۲۰ کیلومتر ۲۰۲۵ تومان و برای بیش از ۲۰ کیلومتر ۲۱۱۵ تومان.نرخ های پیشنهادی در این حوزه در مقایسه با سال گذشته از ۲۱ تا ۳۳ درصد افزایش مشاهده می شود .
در بخش کرایه های تاکسی نیز ،نرخ ورودی تاکسیهای گردشی ۲۱۰۰ تومان پیشنهاد شده که تا مسافت ۷۵۰ متر به صورت رایگان محاسبه میشود. کرایه تا ۷ کیلومتر به ازای هر کیلومتر ۶۳۸ تومان و پس از کیلومتر ۷ به ازای هر کیلومتر ۵۷۸ تومان و در سرعتهای کمتر از ۱۵ کیلومتر بر ساعت، هر دقیقه ۳۶ تومان به مبلغ کرایه افزوده میشود. نرخ کرایه تاکسیهای ویژه در راهآهن و ترمینالها نیز با ورودی ۱۱۳۱۶ تومان محاسبه میشود. نرخ ورودی تاکسیهای ویژه فرودگاه نیز ۱۴۵۰۰ تومان است. و ورودی کرایه تاکسیهای تلفنی ۱۰ هزار تومان است.
مقایسه نرخ های پیشنهادی با مصوبه سال ۹۹ تا ۱۰۰ درصد افزایش هم مشاهده شده است . محمد علیخانی رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درخصوص پیشنهادات شهرداری می گوید :این نرخ ها تنها پیشنهاد شهرداری است و هنوز در کمیسیون تخصصی مورد بررسی قرار نگرفته است .
او به افزایش هزینه های حمل و نقل عمومی در روزهای کرونایی اشاره می کند و می گوید : در کنار افزایش هزینه ها ، تعداد مسافران هم کاهش پیدا کرده وبه طو مثال درآمد اتوبوس های بخش خصوصی نصف شده و اگر این روند ادامه پیدا کند کم کم بخش خصوصی کار را رها می کند .
علیخانی تاکید می کند :در کمیسیون عمران و حمل و نقل به دنبال راهکاری هستیم که در کنار تامین هزینه ها ، به مردم هم فشار نیاید و درحال بررسی پیشنهادات هستیم .
او دلیل اصلی مشکلات حوزه حمل و نقل را عدم اجرای مصوبات قانونی از سوی دولت می داند و می گوید دولت سهم خود را در این حوزه پرداخت نمی کند و مسبب همه این مشکلات در حوزه حمل و نقل دولت است ، اگر دولت سهم خود را پرداخت کند که در قوانین پیش بینی شده فشار کم تری به مردم وارد می شود .
علیخانی با اشاره به این که امسال هزار و ۴۰۰ میلیارد یارانه بلیت به مترو و اتوبوس پرداخت شده که سهم دولت ۷۰۰ میلیارد تومان است گفت : ظاهرا دولت تاکنون ۲۰ میلیارد تومان یعنی ۱۰ میلیارد به مترو و ۱۰ میلیارد به اتوبوسرانی پرداخت کرده است . و در لایحه بودجه کشور در سال ۱۴۰۰ نیز تنها ۲۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است .
وی ادامه می دهد :در حالی که کمک به حمل و نقل عمومی مانند نان شب واجب است زیرا بیشتر قشری از آن استفاده می کنند که از خودروی شخصی محروم هستندو کارگران و کارمندانی هستند که برای تردد های روزانه مجبور به استفاده از حمل و نقل عمومی هستند .
رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل اضافه می کند :اگر نرخ کرایه ها افزایش پیدا نکند ناوگان حمل و نقل عمومی که دچار بحران شده است بیش از گذشته دچار چالش می شود .
او تاکید می کند :که لایحه شهرداری پیشنهاد اولیه است و ما در کمیسیون حمل و نقل با رعایت مصالح اجتماعی و حقوق مسافران نرخ ها را بررسی کرده ودر کنار شورا نظارت هیات تطبیق را هم داریم که پس از تصویب نهایی باید افزایش ها به تایید این هیات برسد .آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.