جامعه اطلاعاتی آمریکا پوتین را به مداخله در انتخابات 2020 متهم کرد/بایدن: پوتین هزینه دخالت ادعایی در انتخابات آمریکا را میدهد
خبرگزاری آریا- ولادیمیر پوتین احتمالا دستور به تلاش برای مداخله به نفع دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2020 این کشور داده است؛ گزارشی که به گفته چند منبع ممکن است تحریمها علیه مسکو را کلید بزند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از رویترز، به دنبال انتشار این گزارش 15 صفحهای که از سوی دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا منتشر شد، باعث تقویت اتهامات مطرح شده قبلی میشود؛ اتهاماتی مبنی بر اینکه برخی از دستیاران ارشد دونالد ترامپ با پشتیبانی از ادعاهای مطرح شده از سوی چهرههای اوکراینی مرتبط با روسیه علیه جو بایدن، رقیب این رئیس جمهور سابق در انتخابات ریاست جمهوری 2020، در زمین مسکو بازی کردهاند. این گزارش همچنین یک سری یافتههای جدید را مطرح کرده مبنی بر اینکه ولادیمیر پوتین یا خودش ناظر بر مداخله انتخاباتی به نفع دونالد ترامپ بوده یا دست کم آن را تایید کرده است.
سه منبع که نامشان را فاش نکردند گفتند انتظار می رود که واشنگتن چند روز دیگر از بابت اتهامات مطرح شده طی این گزارش تحریمهایی را علیه مسکو اعمال کند.
احتمالا یافتههای این گزارش درباره نقش پوتین با توجه ویژهای مواجه شود در حالی که این گزارش نتیجهگیری کرده چهرههای مورد حمایت روسیه نظیر آندری درکاچ، نماینده پارلمان اوکراین چهرههای سیاسی آمریکایی که نامشان فاش نشده را برای کمپین خود استفاده کرده تا بایدن و پسرش هانتر را بدنام کنند.
این گزارش نام درکاچ، کسی که در سال 2019 با رودی جولیانی، وکیل ترامپ ملاقات کرده را به عنوان شخصی یاد کرده که اگر تحرکاتش با دستور پوتین صورت نگرفته باشد اما دست کم تحرکات او از سوی پوتین ردگیری شده است.
در این گزارش عنوان شده: پوتین فعالیتهای آندری درکاچ را در دیدرس خود داشته است. مقامهای ارشد دیگر نیز شامل مقامهای ارشد امنیت ملی و اطلاعاتی که طبق ارزیابی ما دست کم بدون تایید ضمنی پوتین اقدام نمیکنند، در اعمال نفوذ انتخاباتی روسیه شرکت داشتهاند.
گزارش اطلاعاتی آمریکا همچنین به دیگر تلاشهای خارجی برای تاثیرگذاری بر انتخابات 2020 اشاره کرده است.
این گزارش در عین حال بر خلاف ادعای همپیمانان ترامپ مبنی بر مداخله چین در انتخابات به نفع بایدن ارزیابی و عنوان کرده که پکن "تلاشی به جهت مداخله اعمال نکرد".
کاخ سفید به درخواست برای اظهار نظر درباره احتمال اعمال تحریمها علیه روسیه طی چند روز آینده که نخستین بار از سوی سی.ان.ان گزارش شد پاسخ نداد.
یک مقام آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره گزارش سی.ان.ان گفت، بایدن "صراحتا گفته" واشنگتن به اقدامات بی ثبات کننده روسیه پاسخ خواهد داد و به گامهای آمریکا برای پاسخ به اتهام استفاده روسیه از سلاح شیمیایی علیه آلکسی ناوالنی منتقد کرملین اشاره کرد. این مقام که نامش را فاش نکرد گفت: به زودی (تحریمهای) بیشتر وجود خواهد داشت.
دو منبع به رویترز گفتند، این تحریمها احتمالا به مساله هک و حمله سایبری مرتبط با شرکت آمریکایی سولارویندز برای اعمال نفوذ در شبکه های دولت آمریکا و همچنین گزارش مربوط به تعیین جایزه از سوی روسیه برای شبه نظامیان مرتبط با طالبان برای کشتن نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا در افغانستان خواهد پرداخت.
مسکو دست داشتنش در این هک و اتهامات مربوط به تعیین جایزه را رد کرده است.
گزارش اطلاعاتی آمریکا عنوان کرد که با اطمینان بالا ارزیابی می کند که رهبران روسیه "ترجیحشان پیروزی مجدد دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق در انتخابات آمریکا به رغم ضدروسی تلقی شدن برخی ازسیاستهای دولتش بوده است".
طبق این گزارش یک فرد دیگر مرتبط با نهادهای اطلاعاتی روسیه به نام کنستانتین کیلیمنیک به ایفای نقشی کلیدی پرداخته است. این گزارش بیان داشت، کیلیمنیک و درکاچ با افراد مرتبط با ترامپ دیدار کرده و آنها ابزارهایی را به منظور اعمال فشار برای انجام تحقیقات رسمی علیه بایدن دادهاند و در این راستا درکاچ چهار فایل صوتی ضبط شده را منتشر کرد با این هدف که نشان دهد بایدن برای محافظت از پسرش از یک تحقیقات ضد فساد در اوکراین تلاش کرده است. جولیانی جزو کسانی بود که از چنین ادعاهایی حمایت کرد.
کیلیمینک یک فرد نزدیک و شریک با پل مانافورت که قبال رئیس کمپین 2016 ترامپ بود، بوده است. ترامپ سال گذشته میلادی مانافورت را در ارتباط با یک محکومیت قضایی مرتبط با تحقیقات مولر مورد عفو قرار داد.
همچنین گزارش مذکور عنوان کرد، ماموران روسیه تلاش کردند شرکتهای وابسته به شرکت انرژی اوکراینی بوریسما را هک کنند "با این هدف احتمالی که اطلاعاتی در ارتباط با خانواده جو بایدن جمع آوری کنند". هانتر بایدن پیشتر عضو هیات مدیره شرکت بوریسما بوده است.
در گزارش مذکور بیان شد: یک عنصر کلیدی استراتژی مسکو در این دوره انتخاباتی استفاده آن از نایبهای مرتبط با نهادهای اطلاعاتی روسیه به منظور اعمال نفوذ بر روایتها از جمله با طرح اتهامات بی اساس یا گمراه کننده علیه جو بایدن، در میان سازمانهای رسانه ای، مقامها و افراد برجسته آمریکا شامل برخی افراد نزدیک به دونالد ترامپ و دولتش بوده است.
جامعه اطلاعاتی آمریکا ادعا کرد با "اطمینان بالا" ارزیابی می کند که روسیه و ایران برای تضعیف اعتماد عمومی به پروسه ها و نتایج انتخاباتی آمریکا از اطلاعات غلط استفاده کرده اند.
با این حال نشانهای از این که یک عامل خارجی برای دستکاری کردن سیستمهای انتخاباتی یا دیگر جوانب فنی رای گیری انتخابایت مثل روند ثبت نام رای دهندگان، ثبت و انداختن آرا، جدول بندی آرا یا گزارش دادن نتایج تلاش کرده باشد وجود نداشته است.
گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا گفت، "شاهد تلاشهای سایبری مداوم روسیه برای کسب دسترسی به زیرساختهای انتخاباتی نبوده است". این گزارش عنوان کرد که به جایش، یک "عنصر کلیدی" استراتژی آن استفاده از افراد مرتبط با سرویسهای اطلاعاتی روسیه با هدف "ارائه روایتهای نفوذی" از طریق رسانه ها، مقامهای آمریکایی و آمریکایی های برجسته بوده است.
بایدن: پوتین هزینه دخالت ادعایی در انتخابات آمریکا را میدهد
رئیسجمهوری آمریکا گفت پوتین باید بابت دخالت ادعایی در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا هزینه بدهد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در گفتگویی با شبکه خبری ای.بی.سی نیوز گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه باید هزینه دخالت در انتخابات آمریکا را بدهد. ما گفتگویی طولانی در اواخر ژانویه داشتیم و من او را نسبتا میشناسم. وقتی که گفتگو پایان یافت، من گفتم؛ من تو را میشناسم و تو هم من را. اگر بخواهم این کار را انجام بدهم، انجامش میدهم.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت که پوتین را به خوبی میشناسد.
کرملین: از گزارش اطلاعاتی آمریکا متاسفیم
سخنگوی کرملین گزارش اطلاعاتی جدید آمریکا که در آن روسیه را متهم به مداخله در انتخابات ریاست جمهوری 2020 این کشور کرده، محکوم کرده و این گزارش را بی پایه و اساس خواند و چنین مطالبی را بهانهای برای اعمال تحریمهای جدید دانست.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین خطاب به خبرنگاران گفت: ما با نتایج این گزارش درباره کشورمان موافق نیستیم. روسیه در انتخابات قبلی آمریکا مداخله نکرد و در انتخابات 2020 هم که در این گزارش به آن اشاره شده مداخله نکرده است.
پسکوف تاکید کرد: روسیه هیچ ارتباطی با کمپینها علیه هیچ کاندیدایی ندارد. بنا بر این ما این گزارش را یک گزارش اشتباه می بینیم. این گزارش مطلقا بی پایه و اساس است.
سخنگوی کرملین تصریح کرد، که به باور او این گزارش می تواند به عنوان بهانه برای مساله اعمال تحریمهای جدید بالقوه مورد استفاده قرار بگیرد.
وی افزود: به طور کلی ما تنها میتوانیم اظهار تاسف کنیم از اینکه چنین محتواهای با کیفیت پایینی با بیشترین احتمال به عنوان زمینه برای طرح مساله تحریمهای جدید علیه کشور ما مورد استفاده قرار می گیرند.
پسکوف گفت: این سیاست بر روابط آمریکا-روسیه که از قبل در وضع بدی بوده تاثیر می گذارد. البته این سیاست کمکی به هیچ گونه تلاش و اراده سیاسی به منظور بهبود روابط نمی کند.
بایدن به رغم متهم کردن روسیه به دنبال همکاری نظامی با این کشور است
به گزارش یورونیوز،آقای بایدن در این گفتگو با یادآوری مکالمه تلفنی دو ماه پیش خود با ولادیمیر پوتین تاکید کرد که به او گفته که بابت تلاش برای تاثیرگذاری بر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا «به زودی تاوان این کارش را خواهد داد.» این اظهارنظر آقای بایدن پس از آن صورت گرفت که منابع اطلاعاتی آمریکا روز سهشنبه با انتشار گزارشی بر تقویت فرضیه قدیمی مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده صحه گذاشت؛ گزارشی که مسکو آن را بیاساس خواند.
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه این مصاحبه مکالمه خود با همتای روسی خود را این گونه روایت کرد:«به او گفتم من شما را میشناسم و شما هم من را میشناسید. اگر تشخیص دادم که این اتفاق(دخالت در انتخابات) افتاده است، آماده(تاوان دادن) باش.»
البته آقای بایدن درمورد این که چگونه پوتین را به دلیل مداخله در انتخابات آمریکا مجازات خواهد کرد، توضیحی نداد و فقط گفت:«خواهید دید.»
رئیس جمهوری همچنین با یادآوری خاطرهای تعریف کرد:«چند سال پیش با پوتین در دفتر کارش تنها شدیم، به او گفتم که وقتی به چشمان تو نگاه میکنم، فکر نمیکنم تو اصلا روح داشته باشی ولی او به پشت سرش نگاهی کرد و پاسخ داد که ما یکدیگر را درک می کنیم.»
آقای بایدن سپس با خاطر نشان کردن این مهم که از نظر او مهمترین عامل در بده بستان با رهبران خارجی، داشتن شناخت فردی در مورد آنهاست، ابراز امیدواری کرد که روسیه و آمریکا بتوانند در زمینه روزآمد سازی قرارداد منع گسترش سلاحهای هستهای با یکدیگر همکاری کنند.