دکتر علی اکبر کرمی روز یک شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: البته برخی افراد بیمار به دلیل شدت درگیری بالا ۲ و یا حتی بیشتر نیز در بیمارستان ها بستری بوده اند.
این مسوول حوزه درمان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیص ۵۴۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در استان قزوین شناسایی شد و ۱۰۶ نفر بستری شدند.
وی اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۸۸ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در استان بهبود یافته و از بیمارستانها ترخیص شدهاند و ۳۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت های ویژه قرار دارند.
این مسوول همچنین گفت: در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۲۸ دز واکسن در نوبت اول و ۱۲۸ دز واکسن در نوبت دوم به جامعه هدف و گروه های اولویت دار تزریق شده است.
کرمی ادامه داد: از این تعداد ۲۳۰ دز واکسن در نوبت اول و ۷۲ دز واکسن در نوبت دوم به کادر درمان و ۱۱ دز واکسن در نوبت اول و ۳۰ دز واکسن در نوبت دوم به کادر بهداشت تزریق شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۹۲ دز واکسن به کادر نظام پزشکی، ۶۰ دز واکسن به بیماران زمینه ای، ۳۵ دز واکسن به جانبازان، ۳۵ دز واکسن به مرکز فوریت ها و یک دوز واکسن به سازمان آرامستان تزریق شده است.
کرمی افزود: هم اکنون تمام شهرستان های استان قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند.
وی ادامه داد: بررسی آمار هفته های اخیر حاکی از ایجاد شیب صعودی ابتلا و بستری مبتلایان به کووید۱۹ در استان قزوین است و با وجود هشدارهای مکرر کادر درمان، متاسفانه شاهد عادی انگاری شرایط بیماری در بین برخی شهروندان و بی توجهی در عمل به توصیه های بهداشتی هستیم.
کرمی افزود: امیدواریم در ایام ماه مبارک رمضان با کاهش دورهمیهای خانوادگی و پرهیز از رفتارهای خطر آفرین، شاهد کم شدن شیوع کرونا در استان قزوین باشیم.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۳۵ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۹۳۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.