آغاز انتخاب رشته دانشآموزان به شیوه غیرحضوری از امروز
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت:یک میلیون دانشآموز پایه نهم از 15 تیر میتوانند با ورود به سامانه pada.medu.ir و مشاهده فرم شماره «6»، بدون نیاز به حضور در مدرسه به شکل غیرحضوری، رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند. هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم از امروز سه شنبه 15 تیر 1400 آغاز میشود....
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت:یک میلیون دانشآموز پایه نهم از ۱۵ تیر میتوانند با ورود به سامانه pada.medu.ir و مشاهده فرم شماره «۶»، بدون نیاز به حضور در مدرسه به شکل غیرحضوری، رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند.
هدایت تحصیلی و انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم از امروز سه شنبه 15 تیر 1400 آغاز میشود.
بررسیهای مشاورهای (نمونبرگ شماره 6) فقط در حد توصیه به دانشآموز؛ عملکرد تحصیلی(نمونبرگ شماره 7) حد نصاب نمره لازم برای دروس تخصصی رشتههای شاخه نظری (علوم تجربی، ریاضی فیزیک، ادبیات و علوم انسانی، معارف اسلامی) شاخه فنی و حرفه ای (صنعت، خدمات، کشاورزی، هنر) شاخه کار دانش (صنعت، خدمات، کشاورزی، هنر)؛ و ظرفیت رشتهها، امکانات و تجهیزات منطقه، سه عامل مهم در هدایت تحصیلی دانش آموزان است.
طبق گفتههای علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، ظرفیت مدارس و مناطق آموزش و پرورش برای هر رشته تحصیلی، مشخص و در سامانه بارگذاری شده است. برای انتخاب رشته هر دانشآموز 100 نمره در نظر گرفته شده که با توجه به نظر معلم، مشاور مدرسه و نظر دانش آموزان و اولیای آنها اعمال شده است.دانش آموزان متقاضی رشتههای «ادبیات وعلوم انسانی»، «علوم تجربی» و «فنی و حرفهای»، به دو اولویت «الف» و «ب» تقسیم بندی شدند که گروه «الف» در اولویت ثبت نام هستند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: دانش آموزانی که در اولویت «ب» قرار دارند، به شرط خالی بودن ظرفیت مدرسه در رشته مورد نظر، میتوانند ثبت نام کنند. همچنین شرط خرید اینترنتی کتابهای درسی برای دانش آموزان پایه دهم، ثبت اطلاعات و انتخاب رشته تحصیلی آنها در «سامانه پادا» و تأیید آن از طرف مدیر مدرسه است.
ملاکها و عوامل موثر در انتخاب رشته در تصویر زیر قابل مشاهده است:
اما دانش آموزان باید بدانند که عملکرد تحصیلی آنها در انتخاب رشته، 35 امتیاز دارد.
شاخه فنی و حرفهای شامل زمینه صنعت، خدمات و هنر است که در زمینه صنعت رشتههای الکتروتکنیک، الکترونیک، تاسیسات مکانیکی، ساختمان، سرامیک، صنایع چوب و مبلمان، صنایع فلزی، ماشین ابزار، متالوژی، مکاترونیک و مکانیک خودرو وجود دارد.
در زمینه خدمات رشتههای تربیت کودک، تربیت بدنی، حسابداری و در زمینه هنر رشتههای گرافیک، نقشه کشی، معماری، فتوگرافیک، معماری داخلی، سینما، نمایش، پویانمایی (انیمیشن)، تولید برنامههای تلویزیونی، نوازندگی سازهای ایرانی، نوازندگی سازهای جهانی، طراحی و دوخت، نقاشی و چاپ است.
برای انتخاب هر یک از رشتهها کسب حداقل نمره تعیین شده در برخی دروس نیاز است، که در تصویر زیر میتوانید نمرات مورد نیاز برای ورود به هر یک از رشتههای شاخه نظری و شاخه کاردانش و فنیحرفهای را مشاهده کنید: