چرا کودکان به اندام‌ جنسی خود دست می‌زنند؟


چرا کودکان به اندام‌ جنسی خود دست می‌زنند؟

دست زدن کودک به اندام‌های تناسلی خود رفتاری است که اغلب والدین در مواجهه با این حالت نمی‌توانند رفتار درستی از خود نشان دهند و همین امر منجر به بروز مشکلات در بزرگسالی کودک خواهد شد.

چرا کودکان به اندام‌ جنسی خود دست می‌زنند؟
در صورتی که مشاهده کردید کودک به آلت تناسلی خود دست میزند نگران نشوید این رفتار در کودکان طبیعی است.
در واقع کودک بخشی از بدن خود را که اندام تناسلی است پیدا کرده و به علت اینکه دست زدن به آن می تواند برای او خوشایند باشد این کار را تکرار می کند.

دلایلی که باعث می‌شود کودک به اندام تناسلی خود دست بزند

تداوم لذت با تکرار
هنگامی که کودک آلت تناسلی خود را می‌شناسد از دست زدن به آن احساس خوبی پیدا می‌کند و همین امر موجب تکرار این رفتارمی‌شود. اما باید بدانید کودک درکی از لذت جنسی ندارد و این کار را برای لذت جنسی انجام نمیدهد، او در تکرار فقط قصد دارد متوجه شود که ایا با دست زدن مجدد می توان لذت برد یا نه؟

جلب توجه
برخی والدین هنگامی‌که با این رفتار کودک مواجه می شوند با پرخاشگری یا خندیدن واکنش نشان می دهند؛ در این شرایط کودک یاد می‌گیرد برای جلب توجه دیگران به اندام تناسلی خودش دست بزند.

لجبازی در برابر پرخاشگری
در برخی مواقع هنگامی که در برابر این رفتار والدین رفتار منفی از خود نشان میدهند و پرخاشگر میشوند، کودک با لجبازی این کار را تکرار می کند.

ناراحتی یا وجود مشکل
در صورتی که کودک احساس درد می‌کند و آلت تناسلی او ملتهب شده ممکن است ناراحتی خود را با دست زدن به اندام جنسی خود نشان دهد که خانواده‌ها باید سریعا پیگیری‌های لازم را انجام دهند.


روش‌هایی که مانع از تکرار دست‌زدن کودک به اندام تناسلی‌اش می‌شود
بهترین کار این است که به فرزند خود بگوید قسمتهایی که به آن دست میزند خصوصی است و نباید این کار را هنگامی که دیگران در مقابل او قرار دارند انجام دهد. با این رفتار به کودک می‌فهمانیم این کار را جلوی دیگران انجام ندهد و اگر مشکلی دارد به شما بگوید.
به کودک آگاهی دهید که چه کسانی می توانند به اندام تناسلی ان ها دست بزند!

همانطور که باید کودک را از دست زدن به آلت تناسلی در خلوت و تنهایی آگاه کرد باید به او آموزش دهیم فقط پدر و مادر می‌توانند اندام خصوصی او را ببینند و اگر مشکلی دارد با آنها درمیان بگذارد.

لازم به ذکر است در صورت عدم رفتار مناسب با کودک این حرکت می تواند بر اساس عواملی مانند لجبازی تشدید شود. ر صورتی که به هر دلیل موفق به آگاهی فرزند خود نشدید می توانید از یک روانشناس یا مشاور کودک کمک بخواهید.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

حبس کودک 3 ساله داخل کشو از زمان تولد توسط مادرش