چه مشخصه ها و ویژگی هایی باید در یک وکیل خانواده وجود داشته باشد؟
ضروری ترین نیاز های هر انسانی و به طور کلی تر هر خانواده ای نیاز به وکیل خانواده است. به طور قطع افراد اندکی هستند که نسبت به تمام مسائل حقوقی اطلاعات کافی را دارند اما در طرف مقابل، بسیاری دانش اندکی در زمینه قوانین و مسائل حقوقی دارند. پس با این حساب دسترسی به یک وکیل پایه یک دادگستری آگاه به تمام مسائل حقوقی کار عاقلانه ای است.
ضروری ترین نیاز های هر انسانی و به طور کلی تر هر خانواده ای نیاز به وکیل خانواده است. به طور قطع افراد اندکی هستند که نسبت به تمام مسائل حقوقی اطلاعات کافی را دارند اما در طرف مقابل، بسیاری دانش اندکی در زمینه قوانین و مسائل حقوقی دارند. پس با این حساب دسترسی به یک وکیل پایه یک دادگستری آگاه به تمام مسائل حقوقی کار عاقلانه ای است. شما میتوانید با دسترسی به یک وکیل خانواده خود را در این زمینه بی نیاز کنید. وکیل به کسی گفته میشود که از طرف شخصی حقیقی و یا حقوقی جهت عقد وکالت به کاری مامور میشود. هنگام به خدمت گرفتن وکیل میتوان برای او حدی را مشخص کرد که از آن فراتر نرفته و اجازه دسترسی را برای وکیل محدود کرد که در چه حد اجازه وکالت از طرف موکل را دارد و در چه مواردی خود موکل میبایست حضور داشته باشد.
وکیل خانواده چه وظایفی بر عهده دارد؟
وکیل خانواده به شخصی میگویند که در تمام دعاوی خانواده مانند طلاق توافقی، حضانت، مهریه و غیره اقامه دعوا نماید. دسترسی به یک وکیل خانواده تقریبا امری ضروری محسوب میشود و با استخدام وکیل خانواده میتوانید خود را در زمینه دانش حقوقی بی نیاز کنید. هر زمانی که با مشکلی روبرو شدید در زمانی بسیار کوتاه، بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد. استخدام یک وکیل خانواده مجرب که به قوانین جدید آگاهی داشته باشد و تخصص های مورد نیاز یکی وکیل خانواده را به خوبی داشته باشد امری ضروری است و در مسئله طلاق زوجین وکیل خانواده نقش اساسی دارد. یک وکیل خانواده مجرب و کارآزموده میتواند با مشورت های حرفه ای و درک درست از تفکرات و مشکلات هر یک از زوجین به نتیجه درستی از مشکلات زوجین برسد و در رفع این مشکلات مشاوره های لازم را به زوجین ارائه کند تا در مرحله اول از طلاق جلوگیری کند. یک وکیل خانواده همه حالت های ممکن را برای زوجین روشن میکند تا حتی بعد از طلاق هم دچار سردرگمی نشوند.
ویژگی های یک وکیل خانواده متخصص
- یک وکیل خانواده باید با موکل خود منطق را رعایت کند زیرا عدم منطق صحیح در حل پرونده میتواند منجر به شکست شود و نتیجه جالبی را به ارمغان نیاورد. در صورتی که میشود با منطق صحیح در روند رسیدگی به پرونده نتیجه را به شکل دیگری رقم زد و ضرر را به حداقل برساند.
- وکیل خانواده میتواند بهترین و یا بدترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد. اما در صورتی که در انتخاب خود دقت نکنید و سهل انگاری کنید قطعا در طرح دعاوی نتیجه خوبی نخواهید گرفت پس بهترین راه مشورت و تحقیق است. بنابراین قبل از انتخاب حتما این نکته را مد نظر قرار دهید.
- وکیل خانواده ای را که برای خود انتخاب میکنید باید دارای سابقه خوبی باشد و بهتر است سوابق او را هم در نظر بگیرید تا با اطمینان مسائل حقوقی خود را با او در میان بگذارید. اطمینان از سابقه وکیل بسیار مهم میباشد و بهتر است از چنین وکیلی جهت انجام امور حقوقی خود بهره مند شوید.
- یکی دیگر از نکات یک وکیل خانواده خوب و کارآزموده این است که با موکل خود صادق باشد و شفافیت بین وکیل و موکل برقرار باشد چرا که در حل پرونده بسیار موثر است. اعتماد بین وکیل خانواده و موکل یک مزیت مهم میباشد و این اعتماد باید همراه با شفافیت باشد. به عنوان مثال اگر در روند رسیدگی به پرونده اگر وکیل تشخیص بدهد که نتیجه به نفع موکل نیست بهتر است با او در میان بگذارد تا قبل از هر چیزی چاره ای اندیشیده و در آینده هم مشکلی پیش نیاید.
وکیل خانواده با مشاور خانواده چه تفاوت هایی دارد؟
در بسیاری از مواقع خانواده ها قبل از ازدواج، قبل از طلاق و حتی در حین زندگی مشترک نیاز به جلسات مشاوره داشته و در این جلسات میتوانند روحیات خود را بازیابی کنند. هر چند برخی از مشاورین خانواده میتوانند یک وکیل نیز باشند، اما این پروسه با پروسه انتخاب وکیل خانواده تفاوت های زیادی دارد. این افراد تنها نقش مشاور را داشته و تنها راهکارهایی احساسی و گاهی اوقات هم عملی برای برون رفت از برخی بحرانهای زندگی را به خانوادهها ارائه مینمایند؛ اما وکیل قرار است در برخی دعاوی خانوادگی با طرفداری از موکل خود، حق و حقوق او را محقق کند. این نوع از وکالت در بین جامعه وکلای دادگستری با چالشهایی هم همراه است. از این رو است که هر وکیل با هر روحیاتی نمیتواند یک وکیل خانواده خوب تلقی گردد. این امری است که اشخاص باید به آن احاطه داشته و در انتخاب یک وکیل خانواده ایده آل خود نهایت دقت را به عمل آورند.
وکیل خانواده در چه دعاوی تخصص دارد؟
برخی از مهم ترین دعاوی خانواده که وکیل در آن تخصص های لازم را دارد به شرح زیر هستند:
- مهریه: یکی از پر حاشیه ترین مسائل طلاق، طرح مسئله مهریه است. در هر صورت مهریه متعلق به زن میباشد و زن میتواند هر موقع که بخواهد آن را وصول کند. اما در مواردی مانند طلاق توافقی زن میتواند تمام مهریه یا بخشی از آن را ببخشد و دادگاه نیز آن را تایید میکند. پرداخت مهریه نیز ممکن است به صورت یکجا و یا به صورت قسطی انجام شود.
- حضانت فرزند یا فرزندان مشترک: حضانت یکی دیگر از مسائل مهم در این حوزه است و اختلاف نظر هایی ممکن است در این زمینه برای زوجین پیش بیاید. طبق آخرین قوانین دختر بالای 9 سال و پسر بالای 15 سال از سن حضانت خارج هستند و دادگاه تکلیفی برای تعیین حضانت آن ها ندارد. حضانت فرزند تا سن 7 سالگی بر عهده مادر میباشد و بعد از آن بر عهده پدر خواهد بود اما بهتر است زوجین با مشورت وکیل خانواده این موضوع را بین خود حل کنند تا در آینده هم مشکلی به وجود نیاید.
- نفقه فرزندان: نفقه بر عهده پدر میباشد اما در مواردی مادر میتواند با تعهد کتبی و امضای زوجین، نفقه فرزند یا فرزندان را بر عهده خود بگیرد.
- ملاقات فرزندان: ملاقات فرزندان ربطی به حضانت ندارد و هر طرفی که حضانت فرزندان را بر عهده ندارد حق ملاقات فرزند یا فرزندان را دارد. در صورتی که زوجین در این مورد اختلاف نظر داشته باشند دادگاه در خصوص تعیین زمان و مکان ملاقات تصمیم گیری میکند.