روانشناس بالینی و روانشناسی بالینی..
روانشناس بالینی و روانشناسی بالینی.. (http://www.dr-darabi.com/%d8%b1%d9%88%d8%a7%d9%86%d8%b4%d9%86%d8%a7%d8%b3-%d8%a8%d8%a7%d9%84%db%8c%d9%86%db%8c-%d8%aa%d9%87%d8%b1%d8%a7%d9%86/) appeared first on سایت دکتر دارابی(روان شناس و استاد دانشگاه). (http://www.dr-darabi.com).
روانشناسان بالینی به عنوان رواندرمانگر در حوزه روانشناسی فعالیت میکنند و قادرند مشکلات روانی و علل آن از جمله استعداد ژنتیکی، تاثیرات اجتماعی و خانوادگی و سبکهای مقابلهای روان شناختی را بررسی کنند.
خبرگزاری میزان _ تعاریف مختلفی برای روانشناسی بالینی وجود دارد، اما موضوع جالب توجه قدمت آن است که به دوره انسانهای نخستین میرسد!
همانطور که میدانید، روانشناسان بالینی مهارتهای خاصی برای بهبود و درمان اختلالات روانی دارند و به طرق مختلف میتوانند به بیماران یاری برسانند، اما چطور؟
روانشناسی بالینی و تاریخچه آن
طبق تعاریف موجود، روانشناسی بالینی شاخهای از روانشناسی محسوب میشود که به درک، پیشبینی و درمان نابهنجاری، ناتوانی و آشفتگیهای شناختی، هیجانی، زیستشناختی، روانشناختی، اجتماعی و رفتاری کمک کرده و در حقیقت در گسترهٔ وسیعی از جمعیتهای در جستجوی درمان کاربرد دارد
از سوی دیگر نقشهای ششگانهٔ روانشناسی بالینی، ارزیابی و تشخیص، مداخله و درمان، مشاوره، آموزش و نظارت بر کار رواندرمانگرها، پژوهش و مدیریت است.
در حقیقت اکثر کارهای روانشناس بالینی، در راستای درمان و تشخیص، آموزش و پژوهش است.
شاید جالب باشد که بدانید، تاریخچه روانشناسی بالینی به دوره انسانهای نخستین باز میگردد، درست همان زمانی که سرچشمه بیماریهای روانی را اتفاقات ماورایی میدانستند.
از زاویه دیگر اگر نگاه کنیم، تاریخچه روانشناسی بالینی و تکامل آن با روانشناسی مرضی گره خورده است، اما باید گفت که از عمر روانشناسی بالینی به عنوان یک شاخه تخصصی و جداگانه از علم روانشناسی حدود ۹۰ سال گذشته است.
اگر بخواهیم به تاریخچه آن در ایران بپردازیم باید بگوییم که روانشناسان بالینی بیشتر از سایر روانشناسان هستند و در زمینه علم روانشناسی کار میکنند.
اولین دوره کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی در ایران در دهه ۱۳۵۰ و در بیمارستان روزبه شروع به کار کرد و پس از آن بدنبال تعطیلی این مرکز انستیتو روانپزشکی تهران در سال ۱۳۶۵ عهده دار روانشناسی بالینی ایران شد. از سوی دیگر اولین دانشجوی دکتری در سال ۱۳۸۱ از این انستیتو فارغ التحصیل شد.
بررسی رویکردهای روانشناسی بالینی
روانشناسان بالینی که بعنوان روان درمانگر در حوزه روانشناسی فعالیت میکنند، بطور معمول در زمان کار با بیمار از روشهای مختلف درمانی استفاده میکنند، در حالی که برخی از پزشکان بر روی چشم انداز درمانی بسیار خاصی تمرکز دارند، بسیاری از مواردی که به عنوان “رویکرد التقاطی” نامیده میشود، استفاده میکنند.
البته باید بدانید که این شامل استفاده از روشهای مختلف نظری برای تهیه بهترین برنامه درمانی برای هر بیمار خاص است.
برخی دیدگاههای اصلی نظری در روانشناسی بالینی
رویکرد روان پویایی
دیدگاه یا رویکرد روان پویایی در اثر کار فروید شکل گرفت، از این جهت که وی معتقد بود که ذهن ناخودآگاه نقش مهمی در رفتار ما دارد.
روانشناسانی که از درمان روانکاوی استفاده میکنند ممکن است از روشهایی همچون، تداعی آزاد برای بررسی انگیزههای اساسی و ناخودآگاه بیمار استفاده کنند.
دیدگاه شناختی رفتاری
رویکرد یا دیدگاه شناختی رفتاری، در روانشناسی بالینی از مکاتب فکری رفتاری و شناختی شکل گرفته است.
به این صورت که روانشناسان بالینی با استفاده از این دیدگاه نحوه تعامل احساسات، رفتارها و افکار بیمار را بررسی میکنند. درمان شناختی-رفتاری (CBT) اغلب بر تغییر افکار و رفتارهایی است که به پریشانی روانشناختی کمک میکنند.
دیدگاه انسان گرایانه
این رویکرد ناشی از کار اندیشمندان اومانیستی مانند آبراهام مزلو و کارل راجرز است. این دیدگاه با دید کلی تری به بیمار نگاه میکند و مواردی از قبیل خود واقعی سازی را متمرکز میکند
روانشناس بالینی چه کاری انجام میدهد؟
یک روانشناس بالینی قادر است مشکلات روانی و علل آن از جمله استعداد ژنتیکی، تاثیرات اجتماعی و خانوادگی و سبکهای مقابلهای روان شناختی را بررسی کند.
در حقیقت روانشناس بالینی این توانایی را دارد که به ایجاد یک برنامه مدیریتی و یا درمانی برای تثبیت و یا بهبود بیماری روانی کمک کند.
همانطور که میدانید، روان شناسان بالینی دارو تجویز نمیکنند و تنها از درمان و روان درمانی استفاده میکنند.
روانشناسان بالینی میتوانند در مراکز بهداشتی درمانی و هم در مراکز خصوصی به صورت پاره وقت و تمام وقت جهت مشاوره و کمک به افرادی که اختلالات روانی دارند فعالیت داشته باشند.
امکان دارد روانشناسان بالینی با بیماران به صورت تکی یا گروهی کار کرده و اختلالات مختلف روانشناختی را شناسایی و درمان کنند.
تفاوت چندانی میان روانشناسان بالینی با دیگر روانشناسان وجود ندارد و این در حالی است که برخی از روانشناس بالینی انواع مختلف اختلالات و رفتارهای روانی را درمان میکنند، تعدادی دیگر برروی یک اختلال روانی خاص مانند اسکیزوفرنی تمرکز دارند.
مهارت روانشناسان بالینی در چیست؟
روانشناسان بالینی مهارتهای خاصی برای بهبود و درمان اختلالات روانی دارند از جمله:
درک وسیعی از مشکلات مربوط به سلامت روان و چگونگی بروز آنها در هرسنی..
دانش گستردهای در زمینه بررسی، تشخیص و درمان بیماریهای روانیگرفتن آزمونهای روانشناختی به منظور بررسی مشکلات و تاثیرگذاری بیشتر برای درک بیمارانی که پریشانی روان شناختی
مشاوره با سایر متخصصان سلامت و سازمانهای بهداشتی برای بررسی مشکلات رفتاری، عاطفی و روانی شدیدتوانایی انجام تحقیق و جمع آوری دادهها برای افزایش درک روانشناسی بالینی
وظایف روانشناس بالینی
ارزیابی و تشخیص اختلالات روانشناختی، مانند شرایط پزشکی
درمان اختلالات روانشناختی، از جمله اعتیاد به مواد مخدر و الکل و ارائه شهادت در تنظیمات قانونی
تدریس، اغلب در سطح دانشگاه و انجام تحقیقات علمی
ایجاد و اجرای برنامههایی برای درمان و پیشگیری از مشکلات اجتماعی
البته برخی از روانشناسان بالینی امکان دارد بر روی یکی از این رشتهها تمرکز کنند یا چندین مورد از این خدمات را ارائه دهند.
روانکاو،روانشناس بالینی،بهترین روانشناس بالینی در تهران،روانکاو خوب در تهران،روانکاو با تجربه،روانشناس با تجربه در تهران،بهترین روانکاو در تهران،بهترین روانشناس در تهران،روانکاو خوب در تهران،روانشناس بالینی در تهران،روانشناس بالینی غرب تهران.روانشناس بالینی شمال تهران،روانشناس بالینی شرق تهران،روانکاو غرب تهران،روانشناس بالینی شمال غرب تهران.