پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آن


قرص LD یک قرص پیشگیری از بارداری (Contraceptive Pill) با دوز پایین است. این قرص جلوگیری، نوعی قرص هورمونی است که حاوی مقادیر کمتری هورمون نسبت به برخی از قرص‌های قدیمی و سنتی است. برای برخی از افراد، قرص‌های با دوز کم، مثل LD، ممکن است عوارض جانبی کمتری ایجاد کنند و نسبت به قرص‌های […] The post پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه...

پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنپیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آن

قرص LD یک قرص پیشگیری از بارداری (Contraceptive Pill) با دوز پایین است. این قرص جلوگیری، نوعی قرص هورمونی است که حاوی مقادیر کمتری هورمون نسبت به برخی از قرص‌های قدیمی و سنتی است.

برای برخی از افراد، قرص‌های با دوز کم، مثل LD، ممکن است عوارض جانبی کمتری ایجاد کنند و نسبت به قرص‌های با دوز بالاتر، مزایای سلامتی بیشتری داشته باشند. برخی از قرص‌های با دوز کم حاوی استروژن و پروژستین (Progestin) هستند، در حالی که برخی دیگر از قرص‌های جلوگیری تنها حاوی پروژستین هستند.

در این مقاله می‌خوانید:

انواع قرص LDنحوه‌ی عملکرد قرص ال دی به چه شکل است؟قرص ال دی برای چه کسی است؟نحوه مصرف قرص ال دی (LD)چگونه باید قرص‌های جلوگیری از بارداری را شروع کرد؟قرص ال دی و پریودچه زمانی یک بسته‌ قرص ضد بارداری دیگر شروع شود؟چند وقت طول می‌کشد قرص‌های جلوگیری از بارداری اثر کنند؟توصیه‌هایی برای افرادی که مصرف قرص ال دی را فراموش کرده‌اندفواید قرص ال دی چیست و چه کاربردهایی دارد؟عوارض قرص ال دی (LD) چیست؟عوارض قرص ال دی برای کیست تخمدانعوارض جانبی قرص ال دی برای مردانآیا قرص ال دی برای دختران مجرد ضرر دارد؟قرص LD بر رابطه‌ی جنسی چه اثری می‌گذارد؟موارد احتیاط و هشدار در مصرف قرص LDموارد منع مصرف قرص ال دیآیا هر زنی می‌تواند از قرص‌های ضدبارداری استفاده کند؟تداخلات دارویی قرص LDقیمت قرص ال دی در داروخانهسوالات متداول

انواع قرص LD

بیشتر قرص‌های LD حاوی ترکیبی از استروژن و پروژستین هستند. پروژستین نوعی مصنوعی از هورمون طبیعی پروژسترون است. این دو هورمون با هم چرخه‌ی قاعدگی را تنظیم می‌کنند و مانع از بارداری می‌شوند.

قرص‌های جلوگیری از بارداری با دوز پایین به ۲ شکل وجود دارند. نوع اول به شکل داروهای ترکیبی حاوی استروژن و پروژستین هستند؛ اما نسبت به قرص‌های سنتی استروژن کمتری دارند. نوع دوم به شکل پروژستین فقط حاوی پروژسترون مصنوعی هستند. در ادامه درباره‌ی این ۲ نوع از قرص ال دی صحبت می‌کنیم.

۱- قرص ال دی کنترل ترکیبی (Combination Pill) با دوز پایین

قرص‌های ال‌دی ترکیبی حاوی ۱۰ تا ۳۵ میکروگرم استروژن هستند؛ در حالی که قرص‌های با دوز بالاتر حاوی ۵۰ میکروگرم یا بیشتر، از این هورمون هستند. پزشکان به ندرت قرص‌های ترکیبی با دوز بالا تجویز می‌کنند؛ زیرا قرص‌های با دوز کم به همان خوبی کار می‌کنند و عوارض جانبی کمتری هم دارند. قرص ال‌دی خارجی و ایرانی در بازار موجود است و می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید.

برخی از نام‌های تجاری قرص ال دی ترکیبی عبارتند از:

یاز (YAZ)داروی یاسمین (Yasmin)
پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنپیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنمصرف قرص LD به خوبی می‌تواند از بارداری پیشگیری کند.

۲- قرص ال دی فقط پروژستین (Progestin-Only) با دوز پایین کنترل بارداری

این نوع از قرص ال دی با نام قرص شیردهی هم شناخته می‌شود و گاهی هم آن را به اسم مینی پیل (Mini Pill) صدا می‌زنند. یک بسته قرص LD فقط پروژستین یا مینی پیل حاوی ۲۸ قرص فعال است. مصرف هر روز قرص ال دی در یک زمان مشخص بسیار مهم است. وقتی افراد مطابق این برنامه مینی قرص مصرف می‌کنند، به همان اندازه قرص‌های ترکیبی مؤثر هستند.

پزشک ممکن است قرص‌های فقط پروژستین (مینی پیل) را برای افرادی که شیرده هستند یا به دوران یائسگی نزدیک می‌شوند، توصیه کند. افرادی که توانایی تحمل استروژن را ندارند هم ممکن است مایل به استفاده از مینی پیل باشند.

حدود ۴۰ درصد افرادی که از قرص ال دی فقط پروژستین استفاده می‌کنند، تخمک‌گذاری را ادامه می‌دهند. این بدان معنی است که این قرص‌های ضد بارداری از راه‌های دیگری برای جلوگیری از بارداری بر بدن تاثیر می‌گذارند.

مینی پیل هم به دو صورت کلی و با نام‌های تجاری متفاوت در دسترس است. برخی از نام‌های تجاری قرص ال دی فقط پروژستین شامل موارد زیر است:

قرص اورت (Ovrette)نوراتیندرون (Norethindrone) یا نورتیسترون (Norethisterone)میکرونر

اشکال دارویی قرص LD

این دارو به شکل قرص دیده‌می‌شود. قرص ال دی حاوی 0.03 میلی‌گرم اتینیل‌استرادیول (Ethinyl Estradiol) و 0.3 میلی‌گرم نورژسترل (Norgestrel) یا 0.15 میلی‌گرم لوونورژسترل (Levonorgestrel) است.

پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنپیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آن

مشاوره با متخصصان
زنان و زایمان
دکترِتو

پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنپیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آن

نحوه‌ی عملکرد قرص ال دی به چه شکل است؟

مکانیسم اثر قرص ال دی، با دقت در تعادل هورمونی زن در دوره‌های مختلف، به سادگی قابل درک است. هنگامی که تخمک آزاد شده از تخمدان (عضوی که تخمک‌ها را نگه می‌دارد)، توسط اسپرم مرد بارور می‌شود، زن باردار می‌شود. تخمک بارور شده به داخل رحم زن متصل می‌شود، در آنجا تغذیه می‌شود و به جنین تبدیل می‌شود. هورمون‌های موجود در بدن زن، آزاد شدن تخمک از تخمدان را کنترل می‌کنند؛ مرحله‌ای که تخمک گذاری (Ovulation) نامیده می‌شود. این هورمون‌ها بدن زن را برای پذیرش تخمک بارور شده، آماده می‌کنند.

روش‌های جلوگیری از بارداری هورمونی، همگی حاوی مقدار کمی هورمون استروژن و پروژسترون ساخته دست بشر هستند. این هورمون‌ها برای جلوگیری از بارداری، هورمون‌های چرخه‌ای طبیعی بدن را مهار می‌کنند و با ترکیبی از عوامل مختلف، در نهایت از بارداری جلوگیری می‌شود.

پیشگیری از بارداری به روش هورمونی معمولاً تخمک گذاری را در بدن متوقف می‌کند. جلوگیری از بارداری‌های هورمونی همچنین باعث تغییر مخاط دهانه رحم می‌شود تا اسپرم از دهانه رحم عبور کند و تخمک پیدا کند. پیشگیری از حاملگی به شیوه هورمونی همچنین می‌توانند با تغییر در پوشش رحم از بارداری جلوگیری کنند. بنابراین بعید است که تخمک بارور شده کاشته شود.

پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنپیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آننمونه‌ای از یک بسته قرص ضدبارداری ال دی ۲۸ عددی

قرص ال دی برای چه کسی است؟

قرص ال دی (قرص پیشگیری از بارداری) برای خانمی است که نمی‌خواهد باردار شود. این قرص از تخمک‌گذاری جلوگیری می‌کند و خانم‌ها پس از مصرف قرص می‌توانند رابطه جنسی بدون محافظ (کاندوم) داشته باشند.

همچنین تعدادی از خانم‌ها می‌خواهند پریود شدن (قاعدگی) خود را عقب بیندازند یا در یک زمان خاص پریود نشوند. با مصرف قرص ال دی می‌توان به چنین هدفی دست پیدا کرد.

برخی دیگر از خانم‌هایی که دچار پریودهای نامنظم هستد، با استفاده از این قرص، می‌توانند چند رو بعد از پایان یک بسته قرص، پریودی را تجربه کنند.

نحوه مصرف قرص ال دی (LD)

بسته‌های قرص ضدبارداری ال دی حاوی قرص‌های ضد بارداری منظم، ۲۱ یا ۲۸ قرص دارند.

قرص بیست و یک روزه حاوی ۲۱ قرص فعال است و باید طی ۳ هفته مصرف شود.بسته‌های قرص بیست و هشت روزه حاوی ۲۱ قرص فعال و ۷ قرص غیرفعال (دارونما) است و باید طی ۴ هفته مصرف شود.

هر برگ از قرص ال دی با روزهای هفته مشخص شده است تا یادآوری کنند که هر روز قرص بخورید. هفت قرص غیرفعال موجود در بسته قرص‌های ۲۸ روزه اضافه می‌شود تا به شما یادآوری شود که پس از ۲۸ روز بسته‌ی جدید قرص ال‌دی خود را شروع کنید.

برخی از قرص‌های جدید فقط ۲ قرص غیرفعال دارند یا حتی هیچ قرص غیرفعالی در بسته ندارند. مهم است که همیشه از تمام قرص‌ها استفاده کنید تا مطمئن شوید از باردار شدن در امان هستید.

یک بسته‌ سیکل طولانی Seasonale شامل ۸۴ قرص صورتی فعال و 7 قرص سفید غیرفعال است.

پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنپیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آننمونه‌ای از قرص ال دی سیکل طولانی Seasonale

جعبه های قرص ال دی با روزهای هفته مشخص شده‌اند تا یادآوری کنند که هر روز قرص بخورید.

چگونه باید قرص‌های جلوگیری از بارداری را شروع کرد؟

اگر در روزی که به شما گفته شده است که بسته قرص LD خود را شروع کنید، هنوز پریود هستید، پیش بروید و به هر حال بسته قرص ال دی را شروع کنید.

قاعدگی بعدی خود را حدود ۲۵ روز پس از شروع مصرف بسته قرص، خواهید داشت. بهتر است قرص‌های ضدبارداری هر روز، در یک زمان مشخص، مصرف شوند. می‌توانید قرص را هر روز در طول روز مصرف کنید، اما مصرف آن یا قبل از صبحانه یا هنگام خواب به سهولت یادآوری آن کمک می‌کند.

قرص‌های چرخه طولانی به روشی مشابه کار می‌کنند. قرص را از اولین یکشنبه بعد از شروع قاعدگی، شروع می‌کنید. اگر دوره شما از یکشنبه شروع می‌شود، Seasonale را از همان روز شروع کنید. سپس یک قرص فعال در روز و به مدت ۸۴ روز متوالی مصرف می‌کنید. سپس بسته به نوع قرصی که مصرف می‌کنید، هفت روز روزانه یک قرص دارونما یا فقط استروژن دارید.

قرص ال دی اورژانسی

مواقعی که نزدیکی بدون روش جلوگیری صورت گیرد و یا کاندورم در حین سکس پاره شود، باید از روش‌های اورژانسی پیشگیری از بارداری استفاده شود. در این موارد، اگر قرص اورژانسی در دسترس نباشد، می‌توان از قرص LD برای جلوگیری از بارداری استفاده کرد. برای مصرف اورژانسی قرص ال دی باید 8 عدد از آن‌ها در یک روز و حداکثر 72 ساعت بعد از نزدیکی پرخطر استفاده شود. می‌توان 4 عدد از آن‌ها را در یک ساعت و 4 عدد بعدی را 12 ساعت دیگر استفاده کرد تا علائمی مانند تهوع و استفراغ در خانم ایجاد نشود.

قرص ال دی و پریود

قرص ال‌دی بر پریود تاثیرات مختلفی دارد و با هدف‌های متنوعی مصرف می‌شود که به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

روش مصرف قرص ال دی برای پریود شدن چیست؟

اگر در پریودهایتان مشکل دارید، می‌توانید از قرص ال دی برای پریودشدن استفاده کنید. برای این‌کار، می‌توانید یک بسته ۲۱ عددی از قرص LD را شروع کنید و تا آخرین قرص را مصرف کنید. چند روز بعد از مصرف آخرین قرص بسته پریود خواهید شد.

پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنپیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آناستفاده از قرص ال دی جلوی کرمپ‌های قاعدگی را می‌گیرد.

آیا عقب انداختن قاعدگی صحیح است؟

اگر پریودشدن برای بدن مضر باشد، متخصص زنان به شما خواهدگفت و این روش‌ها را به کارخواهدبرد. اما در صورتیکه سرخود و بی‌دلیل پریود را عقب بیندازید، تعادل هورمونی بی‌دلیل به‌هم می‌خورد و این می‌تواند مشکلات متعددی برای زن ایجاد کند.

دلایلی که پریود را عقب می‌اندازیم

علت‌های زیادی برای عقب‌انداختن پریود وجود دارد که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از؛

سفرهای زیارتیمهمانی‌ها و عروسی‌هابرخی بیماری‌ها که پریود‌نشدن آن‌ها را بهبود می‌بخشدقاعدگی‌های شدید و دردناککم‌خونی‌های شدید

روش مصرف قرص LD برای پریود نشدن چیست؟

گاهی شرایطی برای فرد ایجاد می‌شود که تمایل دارد پریود خود را عقب بیندازد. مثلا ممکن است فرد بخواهد به یک سفر زیارتی برود و یا اینکه به مهمانی مهمی دعوت شده‌باشد و نخواهد پریود شود. در این مواقع می‌توان در روز پنجم تا هفتم سیکل، مصرف قرص‌ها شروع‌شوند و تا زمانی که می‌خواهید پریود نشوید، خوردن قرص‌ها را ادامه‌دهید. دو تا سه روز بعد از قطع مصرف قرص‌ها خونریزی اتفاق‌می‌افتد.

چه زمانی یک بسته‌ قرص ضد بارداری دیگر شروع شود؟

هر بسته‌ی جدید قرص ضد بارداری را در همان روز هفته شروع می‌کنید.

اگر در حال مصرف قرص ال دی ۲۱ روزه هستید، بسته‌ جدید قرص را هفت روز پس از اتمام بسته قرص قدیمی شروع کنید.

اگر در حال مصرف قرص ال دی ۲۸ روزه هستید، پس از مصرف آخرین قرص موجود در بسته‌ی قدیمی، بسته‌ی جدید را شروع کنید.

چند وقت طول می‌کشد قرص‌های جلوگیری از بارداری اثر کنند؟

وقتی قرص های ضد بارداری طبق دستور مصرف می‌شوند، معمولاً در اولین ماه شروع مصرف آن‌ها موثر هستند.

برای ایمنی، برخی از پزشکان توصیه می‌کنند در ماه اول از فرم دیگری برای جلوگیری از بارداری مانند کاندوم استفاده کنید.

بعد از ماه اول، فقط می‌توانید برای جلوگیری از بارداری به قرص اعتماد کنید. با استفاده از قرص ال دی می‌توانید سکس محافظت نشده داشته باشید. احتمال بارداری با قرص ال دی بسیار بسیار کم است.

توصیه‌هایی برای افرادی که مصرف قرص ال دی را فراموش کرده‌اند

در صورتی که استفاده داروی ضدبارداری را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید.چنانچه تا روز بعد به یاد ندارید، آن روز ۲ عدد قرص ال دی بخورید.اگر داروهای خود را به مدت ۲ روز مصرف نکردید، روزی که به یاد می‌آورید ۲ قرص و روز بعد هم ۲ قرص ال دی بخورید. با این کار به برنامه عادی مصرف باز خواهید گشت.در صورتی که بیش از ۲ قرص را فراموش کرده‌اید، با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است به شما گفته شود که روزانه یک قرص LD تا روز یکشنبه میل کنید. سپس بسته‌ی جدید را شروع کنید یا بقیه‌ی بسته‌ی قرص را دور بریزید و در همان روز با بسته‌ی جدید شروع کنید.هر وقت مصرف قرص ضد بارداری را فراموش کردید، تا زمانی که بسته‌ی قرص را کامل نکرده‌اید، باید از فرم دیگری برای جلوگیری از بارداری استفاده کنید.هنگامی که مصرف قرص را فراموش می‌کنید، احتمال آزاد شدن تخمک از تخمدان افزایش می‌یابد.اگر ۱ ماه پریود نشدید و مصرف یک یا چند قرص فعال را فراموش کرده‌اید، آزمایش بارداری انجام دهید. اگر ۲ ماه پریود نشده‌اید، حتی اگر تمام قرص‌های خود را طبق برنامه مصرف کرده‌اید، باید آزمایش بارداری بدهید.با برخی از قرص‌های LD ممکن است پریود نشوید. قبل از شروع مصرف قرص‌ها با پزشک خود در مورد انتظارات صحبت کنید و سپس دستورالعمل های پزشک خود را در مورد اینکه در صورت پریود نشدن چه کاری انجام دهید، دنبال کنید.مصرف قرص ضدبارداری مینی پیل (فقط پروژستین) دقیقاً در هر روز، بسیار مهم است.اگر قرصی را از دست داده‌اید یا برای مصرف قرص بیش از سه ساعت تأخیر دارید‌، باید به محض یادآوری قرص را مصرف کنید و از روش پشتیبان (مانند کاندوم یا اسپرم کش) برای ۴۸ ساعت آینده استفاده کنید.
پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنپیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنقرص ال دی

فواید قرص ال دی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

قرص جلوگیری از بارداری ال دی، یک راه حل ساده، راحت و مطمئن برای پیشگیری از حاملگی است. فایده دیگر استفاده از قرص LD روی پوست خانم‌ها است. به عنوان مثال می‌توان به این نکته اشاره کرد که این قرص می‌تواند جلوی آکنه‌های پوستی را بگیرد یا از تعداد آن‌ها کم کند. کسانی که ال دی مصرف می‌کنند، فواید دیگری از جمله داشتن پریودهای راحت و منظم را هم تجربه می‌کنند. خانم‌هایی که قرص ال دی مصرف می‌کنند، کرمپ‌ها و انقباض‌های قاعدگی را کمتر از دیگران تجربه می‌کنند. سایر فواید قرص LD به شرح زیر هستند:

کاهش سرطان تخمدان یا آندومترپایین آوردن احتمال پوکی استخوانکاهش احتمال بروز کیست‌های پستان و تخمدانجلوگیری از عفونت تخمدان، لوله‌های فالوپ و رحمکاهش احتمال کم‌خونیکاهش سندروم پیش از قاعدگی (PMS)

فواید قرص ال‌دی برای گیاهان

احتمالا با خواندن این عبارت، چشم‌هایتان گرد شده‌است تعجب کرده‌اید؛ اما درست است و قرص ال دی برای گیاهان مفید است. در صورتیکه این قرص را در آب حل کنید و به گیاه بدهید و یا در نزدیکی عمق ریشه‌ی گیاه آن را خاک کنید، رشد و تقویت گیاه تحریک خواهدشد و با گیاه سرزنده‌تری مواجه می‌شوید. البته پیش از اینکه از این روش استفاده کنید، باید بررسی کنید که گیاه شما به هورمون‌های استروژن و پروژسترون جواب می‌دهد یا خیر!

عوارض قرص ال دی (LD) چیست؟

همچون بسیاری از روش‌های پیشگیری از بارداری، عوارضی برای قرص ال‌دی وجود دارد که در ادامه به توضیح مفصل آن‌ها می‌پردازیم.

عوارض جانبی خفیف همراه با مصرف قرص LD

از جمله عوارضی که با مصرف ال‌دی ممکن است بروز پیدا کند می‌توان به موارد زیر اشاره‌کرد؛

لکه بینی یا خونریزی واژینال بین دوره‌ها (پریودی)؛ خونریزی در زمان استفاده از قرص ال دی می‌تواند نتیجه‌ی مصرف نامنظم قرص‌ها باشد. گاهی بدن برخی خانم‌ها نسبت به دوز کم این قرص جواب نمی‌دهد و خونریزی و لکه‌بینی اتفاق می‌افتد.احتمال افزایش وزن یا احتباس مایعاتتورم یا حساس شدن پستانحالت تهوع یا ناراحتی معدهتغییرات خلق و خویملاسما (تیره شدن پوست، اغلب در پوست صورت)

سایر عوارض جانبی قرص ال دی

از دیگر عوارض جانبی می‌توان به موارد زیر اشاره‌کرد؛

تهوع حساسیت به پستانتغییر اشتها سردرد افسردگی سرگیجه ریزش موی سربثورات و دانه‌های پوستیعفونت‌های واژن التهاب لوزالمعده واکنش های آلرژیک

عوارض جانبی جدی قرص‌های ضد بارداری

برخی از عوارض جدی عبارت هستند از؛

تاری دیددرد شدید معدهسردرد شدیدتورم یا درد در پاهادرد قفسه سینه حمله‌ی قلبیلخته شدن خونسکته‌ی مغزی اثرات قرص ال دی بر اعصاب می‌تواند منفی باشد و با برخی از داروهای ضدصرع تداخل دارویی داشته‌باشد

در صورت بروز هر یک از عوارض زیر هنگام مصرف قرص ال دی، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:

درد شدید قفسه سینه، سرفه‌ی خونی، تنگی نفس ناگهانی (نشان‌دهنده‌ی لخته شدن احتمالی در ریه)درد در ساق پا (نشانگر لخته شدن احتمالی پا)سنگینی قفسه سینه (نشانگر حمله قلبی احتمالی)سردرد یا استفراغ شدید ناگهانی، سرگیجه یا غش، اختلالات بینایی یا گفتاری، ضعف یا بی‌حسی در بازو یا پا (نشان‌دهنده‌ی سکته‌ی احتمالی)از بین رفتن ناگهانی جزئی یا کامل بینایی (نشانگر لخته شدن احتمالی چشم)توده‌های پستان (نشانگر سرطان پستان یا بیماری فیبروکیستیک پستان است)درد یا حساسیت شدید در ناحیه‌ی معده (نشانگر پارگی تومور کبدی است)مشکل در خوابیدن، ضعف، کمبود انرژی، خستگی یا تغییر روحیه (احتمالاً نشانگر افسردگی شدید) است.زردی یا زردی پوست یا کره‌ی چشم، همراه با تب، خستگی، از دست دادن اشتها، ادرار رنگ تیره یا حرکات روده به رنگ روشن (نشان‌دهنده‌ی مشکلات احتمالی کبد)

عوارض قرص ال دی برای کیست تخمدان

یکی از راه‌های درمانی کیست‌های تخمدانی، استفاده از قرص‌های پیشگیری از بارداری، مثل ال دی است.‌ این داروها می‌توانند کیست‌هایی از تخمدان را که علت ایجاد آن‌ها منشاء هورمونی است، درمان کنند. اما اگر کیست‌ها به علت‌های دیگری در تخمدان ایجادشده‌اند، اصلا نباید از این داروها برای درمان آن‌ها استفاده کرد؛ زیرا ممکن است باعث بزرگ‌تر شدن کیست‌ها نیز بشوند.‌

به هیچ عنوان از این روش سرخود و بدون تجویز دکتر زنان استفاده نشود.

عوارض جانبی قرص ال دی برای مردان

استروژن هورومونی است که در هر دو جنس دیده می‌شود اما در زنان به مقدار بسیار بیشتری ترشح می‌شود. این هورمون باعث بروز صفات زنانه می‌شود. هنگامی که یک مرد از این هورمون استفاده کند، ممکن است صفات زنانه، مثل رشد سینه‌ها در آن‌ها دیده‌شود. از این رو اصلا توصیه نمی‌شود که بدون دستور پزشک، یک آقا از قرص ال دی یا ترکیبات استروژن دار استفاده کند. البته در برخی بیماری‌ها استفاده از این داروها برای مردان ضروری است.

آیا قرص ال دی برای دختران مجرد ضرر دارد؟

یکی از تصوراتی که در جامعه وجود دارد این است که مصرف قرص ال دی برای دخترهای مجرد مضر است و منجر به ناباروری در آنها می‌شود. عده‌ای به اشتباه فکر می‌کنند که اگر دخترهای باکره و دوشیزه‌ها قرص ال دی مصرف کنند، عواقب ناگواری برای آنها در پی خواهد داشت. اما حقیقت این است که عوارض قرص ال دی برای خانم‌های باکره و غیرباکره یکسان است و این قرص اصلا نمی‌تواند تشخیص دهد که آیا مصرف‌کننده یک زن متاهل است یا یک دختر مجرد. بنابراین اصلا نباید به این حرف‌های بی‌پایه و اساس اعتنا کنید و در صورتی که سوالی در این زمینه دارید، تنها با دکتر متخصص زنان مشورت کنید.

پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنپیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنمصرف قرص ال دی برای دخترهای مجرد جوان منجر به ناباروری نمی‌شود.

قرص LD بر رابطه‌ی جنسی چه اثری می‌گذارد؟

یکی از اثرات قرص ال دی ممکن است بر رابطه‌ی جنسی باشد. برخی خانم‌ها بعد از مصرف این قرص دچار خشکی واژن می‌شوند و از ترشحات آن‌ها کم می‌شود. در این صورت، بهتر است از لوبریکانت استفاده شود. توجه داشته‌باشید که این قرص‌ها خانم‌ها را مستعد عفونت‌های قارچی می‌کنند که می‌تواند از کیفیت رابطه‌ی جنسی بکاهد.

موارد احتیاط و هشدار در مصرف قرص LD

زمانی که از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده می‌کنید، نباید سیگار بکشید. سیگار کشیدن خطر عوارض جانبی جدی را هنگام استفاده از قرص، افزایش می‌دهد. سیگار کشیدن زیاد (بیش از ۱۵ نخ سیگار در روز)، ممکن است با خطر بسیار خاصی همراه باشد.

در زنان بالای ۳۵ سال که به دلیل افزایش خطر عوارض جانبی جدی، مانند حمله قلبی، لخته شدن خون و سکته، که ممکن است منجر به مرگ شود، نباید از قرص ضد بارداری استفاده شود. خطرات قلبی عروقی (قلب و عروق خونی) با افزایش سن، وزن، سابقه‌ی خانوادگی بیماری قلبی و تعداد سیگارهای کشیده‌شده در روز افزایش می‌یابد.

موارد منع مصرف قرص ال دی

در صورت داشتن هر یک از شرایط زیر، نباید از قرص ال دی استفاده کنید:

حمله قلبی یا سکتهلخته شدن خون در پاها (ترومبوفلبیت)، ریه‌ها (آمبولی ریوی) یا چشم‌هاسرطان پستان شناخته‌شده یا مشکوک به سرطان مخاط رحم، دهانه‌ی رحم یا واژن یا برخی از سرطان‌های حساس به هورمونتومور کبدی (خوش‌خیم یا سرطانی)باردار هستید یا فکر می‌کنید باردار هستید.درد قفسه سینه (آنژین سینه) دارید.خونریزی واژینال بدون دلیل (تا رسیدن به تشخیص توسط پزشک) زردی سفیدی چشم یا پوست (زردی) در دوران بارداری یا در هنگام استفاده قبلی از قرصحاملگی شناخته شده یا مشکوکاختلالات دریچه قلب یا ریتم قلب که ممکن است با تشکیل لخته‌های خون همراه باشد.فشار خون کنترل نشدهبیماری کبدی فعال با آزمایشات عملکرد غیر طبیعی کبدهر داروی ترکیبی هپاتیت C را که حاوی ombitasvir / paritaprevir / ritonavir است، با یا بدون داسابویر مصرف کنید.آلرژی یا حساسیت زیاد به هر یک از اجزای تشکیل دهنده (مواد فعال یا غیرفعال) رژیم کنترل بارداری

اگر تا به حال به یکی از این موارد مبتلا شده‌اید، به پزشک خود اطلاع دهید. ارائه دهنده خدمات بهداشتی شما می تواند روش دیگری برای جلوگیری از بارداری پیشنهاد کند.

پیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنپیشگیری از بارداری با قرص ال دی (LD) صحت دارد؟ طریقه مصرف ال دی و عوارض آنقرص LD و کاندوم از روش‌هایی ضدبارداری هستند که جواب داده‌اند.

آیا هر زنی می‌تواند از قرص‌های ضدبارداری استفاده کند؟

قرص‌های جلوگیری از بارداری را بیشتر خانم‌ها با خیال راحت می‌توانند مصرف کنند. اگرچه این موارد برای زنان بالای ۳۵ سال که سیگار می‌کشند توصیه نمی‌شود.

اگر سیگار نمی‌کشید، می‌توانید ازقرص‌های ضدبارداری هورمونی تا زمان یائسگی استفاده کنید. علاوه بر این، در صورت داشتن موارد زیر نباید از داروهای ضد بارداری هورمونی استفاده کنید:

لخته شدن خون در بازوها، پاها یا ریه هابیماری جدی قلب یا کبدسرطان سینه یا رحمفشار خون کنترل نشدهمیگرن با اورا

قرص ضد بارداری از هیچ نوع بیماری مقاربتی (STD)، از جمله HIV و AIDS محافظت نمی‌کند. برای محافظت در برابر بیماری‌های مقاربتی باید از کاندوم همراه با هر نوع روش دیگر جلوگیری از بارداری استفاده شود.

تداخلات دارویی قرص LD

برخی از داروها، از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای ضدتشنج، می‌توانند اثر قرص‌های ضد بارداری ال دی را کاهش دهند. در مورد تمام داروها و داروهای بدون نسخه (از جمله داروهای گیاهی) که مصرف می‌کنید به پزشک خود بگویید.

قیمت قرص ال دی در داروخانه

با تغییر سیاست‌های کنترل جمعیت در کشور، به سادگی قبل نمی‌توان قرص‌ها و آمپول‌های جلوگیری را تهیه‌کرد و باید با نسخه‌ی پزشک باشد. در این صورت می‌توان این قرص را در داروخانه با قیمت مناسب و نسبتا کم تهیه‌کرد.

سوالات متداول

در ادامه به برخی از سوالات پرتکرار درباره‌ی قرص ضدبارداری ال دی پاسخ داده‌شده‌است.

1. آیا قرص یاز باعث اضافه وزن می‌شود؟

بله. قرص یاز در برخی از خانم‌ها باعث افزایش وزن می‌شود. به همین دلیل بسیاری از خانم‌ها روش‌ها و یا قرص‌های دیگری برای جلوگیری انتخاب می‌کنند.

2. آیا قرص ال دی روش خوبی برای پیشگیری از بارداری است؟

بستگی دارد. هنگامی که یک خانم می‌خواهد روش جلوگیری مناسبی انتخاب کند، باید بسیاری از موارد را در نظر بگیرد. اگر روش انتخابی زن، قرص LD باشد، باید آزمایش‌هایی مثل چربی خون، کارکرد کبد و تست‌های قلبی و عروقی انجام‌شوند تا مناسب بودن روش تایید شود.

3. آیا قرص ال دی باعث بزرگ‌شدن سینه‌ها می‌شود؟

بله. استفاده از این قرص‌ها ممکن است بزرگ‌شدن سینه‌ها را تحریک‌کند، اما این تغییر در سایز چندان بزرگ و محسوس نیست.

4. اگر قرص‌های ال دی را سر ساعت در روز نخوریم، چه مشکلی پیش می‌آید؟

تا زمانی که قرص‌ها را روزی یکی مصرف کنید، مشکلی در پیشگیری از بارداری نخواهدبود. مصرف قرص‌ها در ساعت مشخص به نظم‌داشتن و فراموش‌نکردن دوز‌ها کمک می‌کند.

5. آیا قرص‌های ال دی خواب‌آور هستند؟

خستگی یکی از عوارض جانبی قرص ضدبارداری LD است، اما این به معنی خواب‌آور بودن قرص‌ها در هر شرایطی نیست.

6. آیا قرص‌های ال دی باعث نازایی می‌شود؟

هنگامی که برای مدت طولانی از این روش برای جلوگیری از بارداری استفاده‌شود، بلافاصله بعد از قطع مصرف، توانایی باروری بازنمی‌گردد. اما این به معنی ایجاد نازایی در زن نیست. البته مصرف قرص‌ها برای سال‌‌های طولانی و پشت هم توصیه نمی‌شود.

7. بهترین زمان مصرف قرص ال دی صبح است یا شب؟

از آنجایی که قرص‌های هورمونی می‌توانند باعث ایجاد تهوع و استفراغ شوند، بهتر است که آن‌ها را قبل از به خواب‌رفتن مصرف‌کرد. خوردن قرص‌ها با معده‌ی خالی چندان توصیه نمی‌شود.

8. آیا قرص ال دی باعث افزایش میل جنسی می‌شود؟

طبق تحقیقاتی که انجام‌شده‌است، از هر 10 نفر، 6 نفر تغییری در میل جنسی احساس نمی‌کنند. 1 نفر از هر 10 نفر دچار کاهش و 2 نفر از 10 نفر دچار افزایش میل جنسی می‌شوند.

9. آیا بارداری با همزمان با ال دی ممکن است؟

مصرف قرص‌های ضدبارداری تا 99% از وقوع آن پیشگیری می‌کنند. اگر به اندازه‌ی کافی بدشانس باشید، ممکن است جزو آن 1 نفر قرار بگیرید. تداخل‌های دارویی می‌توانند اثربخشی این قرص‌ها را کم کنند.

منبع: WEBMD, MEDICALNEWSTODAY, DRUGS, Plannedparenthood


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

روش تعیین جنسیت جنین بدون نیاز به سونوگرافی و دکتر