چگونه یک رابطه پنهانی و غیر اخلاقی را ترک کنیم؟
معمولاً، افرادی که قصد سوءاستفاده عاطفی دارند وقتی با جدیت طرف مقابل برای قطع رابطه روبهرو میشوند، رفتارهای مختلفی از خود نشان میدهند، در برخی موارد، بیان متقابل مشکل، طرد، اتهام، خشم و در برخی دیگر، متوسل به وعده و وعید و معذرتخواهی میشوند.
معمولاً، افرادی که قصد سوءاستفاده عاطفی دارند وقتی با جدیت طرف مقابل برای قطع رابطه روبهرو میشوند، رفتارهای مختلفی از خود نشان میدهند، در برخی موارد، بیان متقابل مشکل، طرد، اتهام، خشم و در برخی دیگر، متوسل به وعده و وعید و معذرتخواهی میشوند.
حکم دوستی غیرمتعارف دختر و پسر، حکم داستانی است که از همان اول نباید آغاز میشد. دوستی با جنس مخالف هرچند حاوی شور و هیجان عاطفی است اما بررسیها نشان داده است که آسیبهای ناشی از روابط ناپایدار و گذرا، هر دو طرف ارتباط را بشدت درگیر مشکلاتی نظیر اختلالات اضطرابی ، افسردگی و ضعف اعتمادبهنفس میکند.
چگونه به یک رابطه ناسالم پایان دهیم؟
انرژی و نشاط جوانی با قرار گرفتن در یک ارتباط پنهانی و غیراخلاقی بتدریج تحلیل میرود و کمکم کار به جایی میرسد که زیان این ارتباط روح و جسم افراد را فرسوده میکند. معمولا گسسته شدن یک ارتباط عاطفی با این سبک و سیاق، عوارضی همچون افت تحصیلی، بروز مشکلات جسمی، بیتوجهی به مسئولیتها، تنهایی و انزوا، گوش دادن به موسیقیهای غمانگیز و اشتغال ذهنی با خاطرات را در پی دارد. فارغ از اینکه این ارتباط به چه دلیل و در چه شرایطی شکل گرفته باشد، افراد باید مهارتهای به پایان بردن چنین ارتباطی را بدانند، تا میزان آسیبهای ناشی از ارتباط و سوگواری ناشی از قطع آن به کمترین میزان ممکن برسد.
خاتمه دادن به رابطهای ناسالم ، کار آسانی نیست. بخصوص زمانی که رابطه، مدت زمان زیادی به طول انجامیده باشد. اگر تصمیمگیری برای پایان دادن این رابطه، دوطرفه باشد، باز هم آسانتر از زمانی است که یکی از طرفین، تصمیم میگیرد جدا شود و رابطه را قطع کند. در هر حال، در چنین روابطی، جدا شدن، سالمترین تصمیمی است که میتوان گرفت. اصول و مراحل زیر کمک میکند تا چنین تصمیمی بهتر و راحتتر انجام شود.
تصمیم بگیرید
اول سعی کنید تصمیم خود را در مورد قطع یا ادامه رابطه بگیرید. فراموش نکنید دوره مهم و سختی را میگذرانید. ابتدا، تکلیف خود را روشن کنید و در مرحله بعد، تصمیم خود را با طرف مقابل در میان بگذارید. باید از اصول تصمیمگیری صحیح استفاده کنید. با این حال با توجه به ویژگیهای خاص سوءاستفاده عاطفی و پیچیدگیهای آن بهتر است به موارد زیر توجه کنید:
بر کل رابطه تمرکز کنید :
یکی از مواردی که افراد در پایان دادن به یک رابطه ناسالم با آن روبهرو میشوند، این است که گاه بر قسمتهای مثبت و گاه بر بخشهای منفی آن تمرکز میکنند. معمولا چنین روابطی، طی زمان شکل میگیرد و طولانی میشود و طبیعی است که در این مدت، هم تجارب خوب و خوشایند و هم تجارب ناخوشایند و صدمهزننده در رابطه وجود داشته است. به همین دلیل، گاهی تمرکز بر منفیها و مثبتها، فقط باعث تردید و تزلزل در تصمیمگیری میشود. به همین دلیل، ابتدا، فهرستی از نکات منفی رابطه خود تهیه کنید. تا جایی که میشود این فهرست در جایی مثل تقویم شخصیتان باشد تا اگر دچار تردید شدید با نگاهی گذار به این فهرست بر تردیدتان فائق آیید.
در این تصمیمگیری به خودتان توجه کنید :
یکی از مواردی که باعث تردید در تصمیمگیری میشود آن است که افراد به موضوعات و مشکلاتی فکر میکنند که مربوط به آنها نیست. اینکه طرف مقابل، چه صدمهای میخورد، این که به آنها نیاز دارد و… فقط باعث میشود که احساسی تصمیمگیری کنید. همچنین، فکر کردن به اینکه طرف مقابل چه میگوید، چه واکنشی نشان میدهد، شما را مسئول کدام مشکل میداند و… فقط باعث گیجی شما میشود. اگر بدرستی نمیدانید نقش شما در این مشکلات کدام است بهتر است با یک نفر سوم بخصوص با یک مشاور در این مورد صحبت کنید.
تصمیم به جدایی را با طرف مقابل در میان بگذارید
بعد از این که تصمیم گرفتید رابطه را قطع کنید، حالا موقع آن است که تصمیم خود را به وی اطلاع دهید. در این زمینه، توجه به نکات زیر به شما کمک میکند تا بهتر بتوانید از وی جدا شوید.
کوتاه، مختصر و روشن تصمیم خود را با وی در میان بگذارید :
سعی نکنید سخنرانی کنید، تاریخچه مشکلات و مسائل قبلی و صدمههایی را که خوردید مطرح کنید، بلکه فقط توضیح دهید که به چه علتی تمایل به قطع رابطه دارید.
هیجانی نشوید :
اگر کوتاه و مختصر صحبت کنید، هیجانی(احساسی) نخواهید شد. اشک، گریه، عصبانیت، ترحم و… نهتنها کمکی به قضیه نمیکند، بلکه شما را در موضع ضعف قرار میدهد. فقط جدی باشید و احساس خود را بیان کنید.
سعی کنید رفتار غیرکلامی شما با آنچه میگویید متناسب باشد :
مراقب باشید حالت بدن شما هم نشاندهنده جدی بودن شما باشد. به همین دلیل، لبخند نزنید، بلکه فقط جدی صحبت کنید.
به برخوردهای طرف مقابل اعتنا نکنید :
معمولاً، افرادی که قصد سوءاستفاده عاطفی دارند وقتی با جدیت طرف مقابل برای قطع رابطه روبهرو میشوند، رفتارهای مختلفی از خود نشان میدهند، در برخی موارد، بیان متقابل مشکل، طرد، اتهام، خشم و در برخی دیگر، متوسل به وعده و وعید و معذرتخواهی میشوند. بسیاری از اوقات، قول میدهند که وضعیت صدمهزننده، سوءتفاهمی بیش نبوده است و طرف مقابل اشتباه متوجه شدهاست و گاهی اوقات نیز قول میدهند که همهچیز درست خواهد شد. شما تصمیم خود را گرفتهاید و مهم است که براساس تصمیم خود عمل کنید.
اگر نمیتوانید تصمیم خود را به وی بگویید، از نامه یا تلفن استفاده کنید. نحوه برخورد با طرف مقابل را تمرین کنید اما اگر به دلیل صدمههایی که متحمل شدهاید، قادر نیستید حضوری در مورد تصمیم خود صحبت کنید، میتوانید از تلفن استفاده کنید و اگر تماس تلفنی نیز برای شما سخت است، میتوانید از یک ایمیل استفاده کنید. مهم این است که شما بتوانید تصمیم خود را به وی اطلاع دهید.
تماسهایتان را قطع کنید :
پس از بیان تصمیمتان به طرف مقابل، هر نوع ارتباطی را با وی قطع کنید. مالی، مشورتی، حمایتی و…. گاهی مواقع، ضروری است که ارتباط با تعدادی از دوستان خود را نیز قطع کنید.
به تماسهای طرف مقابل جواب ندهید :
از آنجا که در این نوع روابط، سابقه اقدام به قطعهای مکرر رابطه وجود داشته است و همچنین، از این نظر که طرف سوءاستفادهگر، ادامه رابطه را حق خود میداند ممکن است به تصمیم شما اعتنایی نکند و همچنان در پی ادامه رابطه باشد. به همین دلیل، علاوه بر این که تصمیم خود را به اطلاع وی رساندید، مهم است که در تصمیم خود پا برجا باشید و به تماسهای مکرر وی جواب ندهید. ارسال پیامک یکی از شایعترین و مستمرترین اقداماتی است که آنان انجام میدهند؛ با جدیت به تماسها و پیامکها جواب ندهید و حتی در مواردی خوب است که خط تلفن خود را واگذار کنید.