تسهیل گری اصلی ترین وظیفه مجلس در برابر پلتفرم های ارائه دهنده خدمات سلامت
400 Bad request Your browser sent an invalid request.
لازمه تحکیم و بهبود وضعیت اقتصادی در حوزه بهداشت و درمان، حمایت مجلس از شرکت های دانش بنیان است.
استارتاپها و پلتفرم های سلامت دیجیتال بیش از یک دهه است که در کشور به فعالیت می پردازند. با پاندمی کرونا، این پلتفرم ها رشد چشمگیری را تجربه کردند. پلتفرم های سلامت دیجیتال که بر بستر وب شکل گرفته اند، خدماتی چون اعزام پرستار و انجام آزمایش در محلیزیت آنلاین پزشکان، نوبت دهی، پرونده های یکپارچه دیجیتال، و... را به کاربران ارائه می دهند. اغلب این سامانه ها بومی سازی شده از استارتاپ های مشابه در دنیا هستند و به هدف سهولت فرآیندهای درمان از ابتدای تشخیص بیماری تا بهبودی پدید آمده اند.
همایون سامه یح نجف آبادی، نماینده اقلیت مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون بهداشت در گفتگویی با خبرنگار عصرایران در خصوص نقش رگولاتوری برای کمک به پلتفرم های فعال در حوزه سلامت آنلاین عنوان کرد: «استارتاپ ها یا شرکت های دانش بنیانی که در حال ارائه خدمات این چنینی هستند، در ابتدا باید خود را به مخاطبان خود معرفی کنند. این معرفی آن هم در بازاری که رقبا نیز وجود دارند، می تواند علاوه بر موفقیت، روی رگولاتور نیز تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال نسخه های الکترونیکی توانست برای بیمه ها بسیار سودآور باشد و بسیاری از فرآیندها را شفاف سازی کند و بیمار نیز از این مسئله نفع خواهد برد.»
این عضو کمیسیون بهداشت در همین رابطه گفت: «با توجه به بیانات مقام معظم رهبری، بدون شک یکی از اصلی ترین وظایف مجلس به عنوان نهاد تصمیم گیر، تسهیل گری و رفع چالش های حوزه کسب و کارهای دانش بنیان است. از این رو بیان چالش های بازار و اشاره به راه حل هایی که تکنولوژی و کسب و کار آنها به بازار ارائه می دهد، می تواند در خصوص بسیاری از این چالش ها راهگشا باشد.»
سامه یح نجف آبادی در مورد برخی از چالش های پلتفرم های سلامت دیجیتال در دوران پاندمی کرونا با اشاره به برخی مشکلات بیان کرد: «هیچ کس منکر این واقعیت نیست که وجود پلتفرم های سلامت دیجیتال منجر به تسهیل فرآیندهای درمانی شده است. با این وجود دیجیتالی شدن در هر حوزه ای چالش های خاص خود را دارد، در حوزه سلامت متاسفانه ما شاهد این بودیم که برخی از افرادی که پزشک نیستند در سامانه های ارائه خدمات پزشکی فعالیت می کنند. در خصوص فروش دارو نیز ما قوانین مشخصی در کشور داریم اما برخی پلتفرم های آنلاین این قوانین را نادیده می گیرند. اگر نظارت رگولاتور بر این چالش ها اثرگذار باشد، نقش این پلتفرم ها بسیار مفید و کلیدی خواهد بود. یکی از مواردی که در پاندمی پیشرفت خوبی داشت، اعزام پرستار و انجام آزمایشات در منزل بود. در همین حوزه برخی شرکت های دانش بنیان توانستند زیرساخت مناسبی برای این موارد ارائه کنند.
نماینده اقلیت مجلس شورای اسلامی در مورد عملکرد پلتفرم های ارائه دهنده خدمات سلامت در محل مانند هومکا و دکتردکتر با اشاره به این نکته که هزینه های مربوط به بیمه در این استارتاپ ها پوشش داده شده و از هزینه پرداختی بیمار کسر می شود گفت: «مسئله دارو بسیار خاص است، ارسال دارو بدون نسخه غیرقانونی است. اما اگر به صورت یکپارچه و با نسخه صورت گیرد به شرطی که نظارت باشد و تقلبی نشود می تواند رشد خوبی داشته باشد. در مورد خدمات اعزام یا انجام آزمایشات در محل که بیمه ها آن را پوشش می دهند، با در نظر گرفتن بحث مخارج و بودجه، میتوانیم آینده خوبی متصور شویم. البته نباید از این مهم غافل شد که انجام این امور بایستی تحت شرایط بهداشتی و با رعایت کلیه موارد باشد.»
نجف آبادی در پایان با ابراز خشنودی از الکترونیکی شدن فرآیندها و خدمات ویزیت، آزمایشگاه و نسخه ادامه داد: «این روند باعث شد تا بیمار به سهولت به آنچه از درمان می خواهد برسد، آن هم بدون در دست داشتن تعداد زیادی از مدارک».