پنج آسیب جدی به سلامت روان
با پیشرفت علم و تکنولوژی در جوامع امروز شمار بیماری های روانی افزایش یافته است، و متاسفانه بسیاری از جوانان و نوجوانان ما از مشکلات روحی رنج می برند. مشکلات روحی و روانی علت های مختلفی دارد و بعضا افراد نا آگاهانه به این مشکلات دامن می زنند....
با پیشرفت علم و تکنولوژی در جوامع امروز شمار بیماری های روانی افزایش یافته است، و متاسفانه بسیاری از جوانان و نوجوانان ما از مشکلات روحی رنج می برند. مشکلات روحی و روانی علت های مختلفی دارد و بعضا افراد نا آگاهانه به این مشکلات دامن می زنند. همانگونه که افراد برای حل مشکلات جسمی به پزشک مراجعه می کنند برای حل مشکلات روحی هم باید به پزشک مراجعه کرد اما متاسفانه در جوامع امروز مبتلا شدن به این نوع بیماری ننگی برای افراد است. از آنجایی که اشتباهات و تصورات غلطی در مورد چنین بیماریهایی وجود دارد ، امیدواریم بتوانیم در این مقاله آگاهی بیشتری در افراد ایجاد کنیم.
در زیر ۵ چیزی که میتواند به سلامت روان آسیب برساند را بررسی میکنیم:
۱. فکر کردن در شرایط مطلق:
اغلب اوقات، افراد مبتلا به اضطراب و یا افسردگی سیاه و سفید فکر میکنند. آنها هیچ ناحیهای را بین این دو در نظر نمیگیرند و معتقد هستند که یا از نظر روانی بیمارند و یا اینکه کاملا سالم هستند. اگرچه شما در حال حاضر ، احساس خوبی ندارید و از بیماری روانی و روحی رنج میبرید اما این بدین معنی نیست که شما کاملا بیمار هستید. به یاد داشته باشید که هر چیزی که به آن بیندیشید به سراغ شما خواهد آمد بنابراین هرچقدر مثبت فکر کنید میتوانید افسردگی، اضطراب و استرس را از خود دور کنید و زندگی راحتتری داشته باشید. افکار خود را به چالش بکشید. از خود بپرسید آیا این واقعا صحیح است ؟ در بیشتر مواقع افکار میتوانند کنترل بدن ما را به طور کامل در دست بگیرند. پس سعی کنید از افکار خود سوالهای متعدد بپرسید و به یاد داشته باشید که بیشتر افراد خود را جایی بین سلامتی و بیماری ذهنی قرار میدهند. در حقیقت ، بر اساس یافتههای وزارت بهداشت آمریکا، تنها ۱۷ درصد از افراد بزرگسال در آمریکا سلامت روانی مطلوب برای خود در نظر میگیرند.
۲. فرض بازنده بودن و یا اینکه هرگز نمیتوانید به سلامتی روانی مطلوب دست یابید:
بیشتر افرادی که دارای مشکلات روحی و روانی هستند معتقدند که برای همیشه در این وضعیت باقی خواهند ماند و هرگز نور امیدی وجود نخواهد داشت. این افکار سیاه و سفید میتواند فرد را نیز به یک انسان ناامید و سیاه تبدیل کند.بنابراین اجازهی ورود این افکار به ذهن را ندهید. اگرچه رسیدن به پایداری ذهنی میتواند زمانبر باشد و به تلاش فراوان نیاز داشته باشد اما این بدین معنی نیست که راهی برای برگشت به زندگی عادی وجود ندارد. شما میتوانید سلامتی خود را به طور کامل بدست بیاورید اما باید اراده کنید. باید کنترل زندگی خود را در دست بگیرید و بتوانید شرایط را به نفع خود تغییر دهید. به یاد داشته باشید که اعتقاد داشتن همانند دیدن است اگر شما یک زندگی شاد ، سالم و زیبا را متصور شوید همین موضوع در واقعیت نیز برایتان رخ خواهد داد. هرگز تسلیم نشوید زیرا هر چیزی در زندگی ارزش تلاش را دارد.
۳. اعتقاد به اینکه نمیتوانید به تنهایی مشکل خود را بهبود ببخشید:
در حالیکه داروها میتوانند وضعیت روانی فرد را بهبود ببخشند، اما بیشتر این موارد دارای لیست طولانی از مواد مضری هستند که میتواند عوارض جانبی بر روی فرد داشته باشد.همچنین بیشتر این داروها به شدت اعتیاد آور هستند ، بیشتر افرادی که از آنها استفاده میکنند به سختی میتوانند از آن خارج شوند. مطالعات انجام شده نشان میدهد که مراقبه و تمرکز حواس بسیار موثر تر از دارو بوده و میتواند اثرات معجزه اسایی در درمان اضطراب و افسردگی داشته باشد. همچنین یک رژیم غذایی سالم و متعادل، ورزش، روابط سالم ، یک شغل خوب و خودمراقبتی میتواند بیماری روحی را بهتر کند.شما بسیار قدرتمند هستید بنابراین به جای استفاده از داروهای شیمیایی ، سبک زندگی خود را تغییر دهید و سپس شاهد بهبود مشکلات روحی خود باشید. به همین سادگی!
۴. زمانی که به کمک نیاز دارید از کسی کمک نمیگیرید:
به خاطر ننگی که در مورد مشکلات روحی وجود دارد، بیشتر بیماران احساس شرمندگی و ترس دارند و به همین خاطر نیز از کسی درخواست کمک نمیکنند. آنها در سکوت رنج میبرند و بعد از حاد شدن مشکل به یک فرد متخصص مراجعه میکنند. با اینحال، شما نباید به خاطر اضطراب و یا افسردگی احساس شرمندگی داشته باشید زیرا بیشتر افراد بزرگسال در جامعه تجربهی چنین بیماریهایی را در طول زندگی خود داشتهاند.باید یاد بگیرید که به تنهایی نمیتوانید با تمامی مشکلات زندگی بجنگید.دوستان، اشنایان و حتی یک پزشک میتواند به شما کمک کند تا حس بهتری داشته باشید. شک نکنید.
۵. احساس پستی در مقابل دیگران دارید:
باید به خاطر داشته باشید که شما ارزش کمتری نسبت به دیگران ندارید. هر انسانی بر روی کره خاکی ، دارای ارزش والایی است. خود را دوست داشته باشید زیرا این موضوع به شما کمک میکند روند درمان سریعتری داشته باشید. اضطراب، افسردگی و استرس به دلایل متعدد افراد را درگیر میکند اما تمرکز حواس، پذیرفتن واقعیت و عشق به خود میتواند شروع درمان باشد. به یاد داشته باشید که سایر افراد نیز ممکن است همین مشکل را داشته باشند ، هر کسی ممکن است با مشکلی در زندگی مبارزه کند ، بنابراین هیچ کس ارزش بیشتری نسبت به دیگری ندارد. هرگز خود را پست نشمارید. شما نیز همانند سایر افراد جامعه حقی برای خود دارید بنابراین به خاطر داشتن مشکلات روحی خود را از این حق محروم نکنید. بیشتر افراد در زندگی با مشکلات مختلفی مواجه میشوند اما این موضوع باعث تبدیل آنها به یک فرد بد و پست نخواهد شد. در حقیقت، این مشکلات هستند که از شما یک انسان قوی ، محکم، زیبا و چند وجهی میسازند. همیشه به خاطر داشته باشید که الماس حاصل فشار بیش از حد است و همین امر نیز آن را به سنگی قیمتی تبدیل کرده است. جنگی که در درون شما وجود دارد میتواند شما را به یک فرد با ارزش، مناسب وشجاع تبدیل کند. پس خود را باور داشته باشید. اجازه ندهید این مشکلات از ارزش درونی شما بکاهد.
منبع: مجله سلامت