به گزارش خبرگزاری مهر، سیدقاسم ناظمی در نشست هماهنگی برگزاری آئینهای ویژه روز ملی شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار که با حضور مدیران نهادهای فرهنگی استان برگزار شد، اظهار داشت: حیات فرهنگی و اشعار گرانسنگ استاد شهریار همواره در راستای غنا بخشیدن به فرهنگ ناب اسلامی و ایرانی بوده و آئینهای بزرگداشت یاد و نام وی نیز میبایست در این راستا باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، با اشاره به تقارن روز ملی شعر و ادب فارسی با اربعین سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، اظهار داشت: آئینهای گرامیداشت این رویداد فرهنگی و ملی، به گونهای برنامهریزی شده است تا محتوای مذهبی - ادبی در آن لحاظ شود و متناسب با ایام باشد.
ناظمی، همه شعرا و ادبای ایران اسلامی را از گنجینهها و سرمایههای این مرز و بوم عنوان کرد و گفت: شعر و ادب با ظرفیتی که دارد میتواند محملی برای وحدت ملی باشد و امکان نزدیکی اقوام ایرانی را به یکدیگر فراهم آورد.
وی، روز ملی شعر و ادب فارسی را ظرفیتی برای تبریز و معرفی پیشینه غنی و استوار ادبی این شهر و همچنین پتانسیلهای قدرتمند آن در دوران معاصر برشمرد و بر اهمیت همگرایی و همپوشانی نهادهای فرهنگی برای برگزاری باشکوهتر آئینهای ویژه روز ملی شعر و ادب فارسی و روز بزرگداشت استاد شهریار تاکید کرد و گفت: جزیرهای عمل نکردن و همراهی و همگرایی نهادهای فرهنگی و اصحاب فضل و فرهنگ اتفاقات مبارکی را در عرصه فرهنگ و ادب رقم میزند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از ارائه پیشنهاد برای تأسیس و استقرار دبیرخانه دائمی روز ملی شعر و ادب فارسی در تبریز در راستای ایجاد جریان علمی برای تولید آثار فاخر در این حوزه خبر داد.
وی با اشاره به برگزاری آئین باشکوه این روز در سال گذشته، تصریح کرد: در روز ملی شعر و ادب فارسی و بزرگداشت استاد شهریار، سال گذشته با اینکه با شیوع کرونا مصادف شده بود ولی با این حال مراسم خوبی در سطح ملی برپا شد و شبکههای ملی رادیو و تلویزیون در برگزاری شایسته این رویداد همراهی خوبی داشتند.
ناظمی، مهمترین بازخورد این آئین را طرح مسائل و مشکلات مجموعه تاریخی مقبرهالشعرا و اختصاص بودجهای قابل توجه برای بهسازی و بازسازی این بنای فرهنگی تاریخی در سفر اخیر رئیس جمهور به استان عنوان کرد.
وی گفت: روز ملی شعر و ادب فارسی، میتواند به عنوان برندی برای تبریز باشد و ویژه برنامههایی که برای این روز ترتیب داده میشود باید در خور و شایسته این شاعر بزرگ و چهره جهانی و همچنین تبریز باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، از برگزاری مراسم بزرگداشت روز ملی شعر و ادب فارسی در عصر روز ۲۸ شهریور با حضور شخصیتهای ملی و استانی خبر داد و گفت: آئینهای گرامیداشت این روز از بیست و سوم شهریورماه آغاز شده و تا بیست و نهم ادامه خواهد داشت.
وی همچنین از برگزاری آئینهای ویژه این روز در تمام شهرستانهای استان و هماهنگی با دیگر استانها برای برگزاری آئین گرامیداشت روز ملی شعر و ادب فارسی همزمان با تبریز خبر داد و گفت: روز بیست و هفتم شهریور نیز آئین گلباران مقبره الشعرای تبریز با حضور چهرههای شاخص فرهنگی و ادبی کشوری و استانی برگزار میشود.