شرایط کرمان از نظر خودکشی بحرانی است؟


شرایط کرمان از نظر خودکشی بحرانی است؟

معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان کرمان گفت: وضعیت خودکشی در کرمان نسبت به استان‌های دیگر بحرانی نیست اما نسبت به سالهای قبل رشد فزاینده‌ای داشته و این نگران کننده است.

خسرو ملک شاهی صبح امروز ۲۰ شهریورماه در جمع خبرنگاران در هفته پیشگیری از خودکشی، با تشریح برنامه ها وطرح های کشوری و استانی در خصوص برنامه‌های کاهش و پیشگیری از خودکشی گفت: وضعیت خودکشی در کرمان نسبت به استان‌های دیگر بحرانی نیست اما نسبت به سال های قبل رشد فزاینده ای داشته و این نگران کننده است و به همین دلیل معاونت پیشگیری از آسیب های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در راستای وظایف خود از سال ۹۷، برنامه مداخله هدفمند در محلات و اجرای برنامه پیشگیری اجتماع محور از خودکشی را در چند استان منتخب اجرا کرده است و با توجه به افزایش اقدام به خودکشی و تاثیرات روانشناختی، اجتماعی و اقتصادی خودکشی بر خانواده و جامعه، از سال ۹۹ برنامه جامع پیشگیری از خودکشی در تمامی استان ها اجرا شده است.

وی افزود: رصد مستمر وضعیت خودکشی، کنترل و کاهش خودکشی از طریق بکارگیری رویکردهای نوین پیشگیری با اجرای برنامه های بومی مبتنی بر ظرفیت های محلی، برنامه ریزی اجتماعی، شناسایی افراد پرخطر از طریق غربالگری، برگزاری نشست ها، کارگاه‌های علمی و تخصصی به منظور حساس سازی جامعه و دستگاه‌های اجرایی ذیصلاح از جمله اهداف برنامه جامع پیشگیری از خودکشی می باشد.

معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان کرمان اذعان کرد: این برنامه در دو سطح برگزار می شود که فرآیندهای اجرایی در سطح نخست بر محور آگاهسازی و آموزش عمومی قرار دارد و در این سطح، شیوه های مقابله با خشونت خانگی، تاب آوری اجتماعی، روش های صحیح مواجهه با افراد پرخطر و در معرض خودکشی، مدیریت خشم و ابراز احساسات و ... آموزش داده می شود.

ملک‌شاهی ادادمه داد: در سطح دوم این برنامه نیز اطلس خودکشی با هدف شناسایی و تحلیل وضعیت خودکشی و در صورت وجود اطلاعات، شناسایی موارد آسیب عامدانه به خود تهیه می شود و نتایج حاصل از آن به عنوان اساس انتخاب محله های دارای ریسک خودکشی استفاده می شود.

معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان در ادامه درخصوص برنامه های پیش رو تصریح کرد: در سطح استان الگوی آسیب‌ها از جمله خودکشی را بررسی خواهیم کرد و بر همین اساس برنامه‌ریزی های تخصصی با هدف تعیین نوع خدمتی که باید در محلات ارائه شود از جمله برنامه های بهزیستی در آینده می باشد.

وی ادامه داد: رصد آسیب‌های اجتماعی و شناخت عوامل سببی آن در کشور، این امکان را به برنامه‌ریزان اجتماعی می‌دهد تا با توجه به وضعیت موجود و سیر تغییرات این عوامل، برنامه‌های اجتماعی موثرتری برای جلوگیری از ظهور و بروز و کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی طراحی کنند.

معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان کرمان ضمن اشاره به اینکه ۱۹ شهریور ماه هرسال، به عنوان روز جهانی پیشگیری از خودکشی نامگذاری شده است؛ خاطرنشان کرد: در هفته پیشگیری از خودکشی، برنامه های سطح یک، به صورت پررنگ تر در دستور کار قرار دارد. ضمن آنکه برگزاری وبینارها و نشست های تخصصی ویژه کارشناسان، تسهیلگران و عموم مردم، تهیه محتوای تخصصی و عمومی، بروشور، کلیپ، پوستر و انتشار در شبکه های اجتماعی، برگزاری تئاتر خیابانی با محتوای پیشگیری از خودکشی، برگزاری نشست با اصحاب رسانه پیرامون نحوه انعکاس اخبار خودکشی و ... از جمله برنامه هایی است که با بهره گیری از توان تخصصی و مشارکت مراکز و موسسات غیردولتی فعال در زمینه پیشگیری از آسیب های اجتماعی در دستور کار این معاونت قرار دارد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

تصادف شدید خودرو “دنا” با کامیون کمپرسی +تصاویر