دلیل بزرگ شدن سینه در مردان چیست؟

یک سوم مردان در سن بلوغ دچار پدیده بزرگ شدن سینهها میشوند.
به گزارش بهداشت نیوز، نیکوماستی بین پسران نوجوان (۱۳ تا ۱۹ سال) شایع است، طوری که ۶۵ درصد از پسران ۱۴ ساله، ژنیکوماستی دارند. بزرگی غدد پستان در پسران نوجوان بسیار رایج است. حدود یک سوم از پسران در سن بلوغ دچار این وضعیت می شوند، ولی احتمال بروز این عارضه در بزرگسالی کمتر از یک درصد است.
یکوماستی افزایش مقدار بافت غده سینه در پسران یا مردان است که به دلیل عدم تعادل هورمون های استروژن و تستوسترون ایجاد می شود. ژنیکوماستی می تواند یک یا هر دو سینه را تحت تاثیر قرار دهد، گاهی اوقات به طور ناهموار.
ژنیکوماستی به افزایش بافت چربی، اما نه بافت غده ای در سینه های مردانه اشاره دارد.
نوزادان، پسرانی که در سن بلوغ هستند و مردان مسن ممکن است در نتیجه تغییرات طبیعی در سطح هورمون دچار ژنیکوماستی شوند، اگرچه دلایل دیگری نیز وجود دارد.
به طور کلی، ژنیکوماستی یک مشکل جدی نیست، اما کنار آمدن با این وضعیت می تواند دشوار باشد. مردان و پسران مبتلا به ژنیکوماستی گاهی اوقات در سینه خود درد دارند و ممکن است احساس خجالت کنند.
ژنیکوماستی ممکن است خود به خود از بین برود. اگر ادامه پیدا کرد، دارو یا جراحی ممکن است کمک کند.
علائم ژنیکوماستی
اکثر مردان بالغ مبتلا به ژنیکوماستی هیچ علامتی را گزارش نمی کنند. علائم و نشانه های این بیماری ممکن است شامل موارد زیر باشد:
درد، به ویژه در نوجوانان
بافت سینه متورم
حساسیت سینه
حساسیت نوک پستان با مالش به لباس
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد
اگر علائم زیر را دارید به پزشک مراجعه کنید:
تورم
درد یا حساسیت
ترشحات نوک سینه در یک یا هر دو سینه
علل بروز ژنیکوماستی
ژنیکوماستی با کاهش میزان هورمون تستوسترون در مقایسه با استروژن ایجاد می شود. این کاهش می تواند ناشی از شرایطی باشد که اثرات تستوسترون را مسدود می کند، تستوسترون را کاهش می دهد یا سطح استروژن شما را افزایش می دهد.
چندین چیز می تواند تعادل هورمونی را بر هم بزند، از جمله موارد زیر:
تغییرات هورمونی طبیعی
هورمون های تستوسترون و استروژن ویژگی های جنسی را در مردان و زنان کنترل می کنند. تستوسترون ویژگی های مردانه مانند توده عضلانی و موهای بدن را کنترل می کند. استروژن ویژگی های زنانه از جمله رشد سینه ها را کنترل می کند.
اکثر مردم استروژن را به عنوان یک هورمون منحصراً زنانه تصور می کنند، اما مردان نیز آن را تولید می کنند - البته معمولاً در مقادیر کم. سطوح استروژن مردانه که خیلی بالا هستند یا با سطح تستوسترون در تعادل نیستند، می توانند باعث ژنیکوماستی شوند.
در نوزادان: بیش از نیمی از نوزادان پسر به دلیل اثرات استروژن مادرشان با سینه های بزرگ به دنیا می آیند. به طور کلی، بافت سینه متورم در عرض دو تا سه هفته پس از تولد از بین می رود.
ژنیکوماستی در دوران بلوغ: ژنیکوماستی ناشی از تغییرات هورمونی در دوران بلوغ نسبتا شایع است. در بیشتر موارد، بافت متورم سینه بدون درمان طی شش ماه تا دو سال از بین میرود.
ژنیکوماستی در بزرگسالان: محققان تخمین زده اند که شیوع این بیماری در مردان ۵۰ تا ۸۰ ساله بین ۲۴ تا ۶۵ درصد است. با این حال، اکثر مردان مبتلا به این بیماری هیچ علامتی را تجربه نمی کنند.
منبع: سلامت نیوز