سید عماد شاهرخی در گفت و گو با خبرنگار مهر در سخنانی با تاکید بر اینکه ما به دنبال این هستیم که ضریب دانش را در بخش کشاورزی بالا ببریم اظهار داشت: محققان ما زحمت می کشند، اطلاعاتی را به دست میآورند، دوست داریم که کشاورزان ما به این توصیهها عمل کنند.
ثبت رکورد برداشت ۱۲ تن گندم در هر هکتار
وی با بیان اینکه امسال کشاورز «پیش رو» داشتهایم که ۱۲ تن در هر هکتار گندم برداشت کرده است افزود: برداشت ۱۰ تن در هر هکتار، هشت تن در هر هکتار را نیز داشتهایم، اما میانگین تولید ما در استان چهار تن در هر هکتار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تاکید کرد: این میزان، واقعاً رقم پایینی است، میانگین تولید ما با رکورد ما فاصله خیلی زیادی دارد.
شاهرخی با تاکید بر اینکه تنها ضریب دانش فنی میتواند این میانگین تولید را بالا ببرد ادامه داد: در این راستا توصیه بسیار مهم ما به کشاورزان این است که تناوب کشت را رعایت کنند، هر سال ما نمیتوانیم گندم بکاریم، هر سال نمیتوانیم جو بکاریم، در این راستا تناوب غلات و کلزا را به عنوان ضرورت انکار ناپذیر و پایداری تولید در نظر گرفتهایم.
وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه اصلاً ما کلزا را به خاطر تناوب آن توصیه میکنیم نه به خاطر اقتصادی بودن آن تصریح کرد: نفعی که به کشاورز در تناوب تولید و بازدهی حتی گندم میرسد، اقتصاد آن در کلزا برای ما ملاک خیلی نیست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان داشت: هر چند به جای خودش توسعه کشت دانههای روغنی برای ما اهمیت دارد، برش دادهایم و باید امسال نسبت به سال گذشته میزان تولید دانههای روغنی در استان دو برابر شود.
پیشبینی تولید ۳۴۶ هزار تن گندم در صورت رعایت الگوی کشت
شاهرخی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در طرح در دستور کار، ما در غلات افزایش سطح نداریم، اما استفاده از ارقام جدید را داریم گفت: امسال چهار رقم جدید گندم به ارقامی که قبلاً داشتهایم اضافه میشود.
وی با تاکید بر اینکه در مراکز تحقیقاتی روی این امر کار شده و تمام دوران تحقیقاتی آن انجام شده و با توجه به اقلیمهای مختلف به نتیجه رسیده است گفت: در گندم دیم نیز به همین صورت اقدام میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد تولیدات در بخش زراعت است بیان داشت: سطح زیرکشت گندم آبی برای استان ۴۵ هزار هکتار و گندم دیم نیز ۱۹۲ هزار هکتار است.
شاهرخی افزود: پیش بینی ما این است که اگر الگوی کشت رعایت شود و لطف الهی هم شامل حال ما شود، فقط ۳۴۶ هزار تن گندم در سال زراعی جدید تولید داشته باشیم.
وی یادآور شد: همچنین با سطح زیر کشت هفت هزار و ۴۰۰ هکتار جو آبی و ۱۳۹ هزار هکتار جو دیم، پیش بینی میکنیم که ۱۹۶ هزار تن تولید جو داشته باشیم.
کشاورزان به توصیههای ما عمل کنند
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در ادامه سخنان خود از توسعه روشهای «به زراعی» در استان خبر داد و بیان داشت: کشت روی «پشته» های بلند یکی دیگر از برنامههای در دستور کار است چرا که ۳۰ درصد مصرف آب و ۲۵ درصد مصرف بذر را کاهش میدهد.
شاهرخی با تاکید بر اینکه کارهای تحقیقاتی در این رابطه انجام شده است گفت: تنها نیاز داریم که کشاورزان به این توصیههای ما عمل کنند.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ما در بحث تهیه بذر، کود و سم هیچ مشکلی را نداریم ادامه داد: تمهیدات لازم برای تهیه بذر اندیشیده شده است، بذرهای مورد اطمینان در اختیار کشاورزان قرار داده میشود، همچنین کود و سم بر اساس سهمیههای اعلامی به شهرستانها حمل شده و در حال توزیع است.