نفت در سراشیبی سقوط
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱ دلار و ۳۱ سنت معادل ۱.۵۱ درصد کاهش به ۸۵ دلار و ۵۷ سنت رسید.
قیمت نفت در روز جمعه در آستانه اجلاس سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش در ائتلاف اوپک پلاس که قرار است در روز یکشنبه برگزار شود و همچنین اجرایی شدن تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا علیه روسیه در روز دوشنبه، ۱.۵ درصد کاهش یافت.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱دلار و ۳۱سنت معادل ۱.۵۱ درصد کاهش به ۸۵دلار و ۵۷سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۱دلار و ۲۴سنت معادل ۱.۵۳ درصد کاهش ۷۹دلار و ۹۸سنت معامله میشود.
انتظار میرود ائتلاف اوپک پلاس در اجلاس روز یکشنبه به آخرین توافق خود برای کاهش ۲میلیون بشکهای تولید پایبند بماند. اما برخی تحلیلگران عقیده دارند اگر تولید این ائتلاف پایینتر نیاید، قیمت نفت کاهش خواهد یافت.
اجرایی شدن تحریمهای اتحادیه اروپا علیه واردات نفت دریایی روسیه در روز دوشنبه باعث میشود تولید نفت این کشور بین ۵۰۰۰۰۰ تا 1 میلیون بشکه در روز در اوایل سال آینده میلادی کاهش یابد.
اتحادیه اروپا با موافقت لهستان با تعیین ۶۰دلار در هر بشکه بهعنوان سقف قیمت برای نفت روسیه میتواند رسماً این رقم را در پایان هفته تصویب کند.
اورسولا فوندرلاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت این سقف قیمت قابل تنظیم خواهد بود تا این اتحادیه بتواند به تحولات بازار واکنش نشان دهد.
نفت خام اورال روسیه حدود ۷۰دلار در هر بشکه در روز پنجشنبه معامله میشد. هدف از تعیین سقف قیمت برای نفت این کشور محدود کردن درآمد روسیه و جلوگیری از افزایش قیمت نفت است.
محدودیتهای کرونایی در چین طی روزهای آینده کاهش خواهد یافت. این یک تغییر سیاست بزرگ برای دومین مصرفکننده نفت در دنیا خواهد بود. اما تحلیلگران عقیده دارند بازگشایی اقتصاد این کشور چندین ماه طول میکشد.
تعداد چاههای نفت آمریکا که اولین نشانه تولید این کشور در آینده هستند در این هفته تغییری نکرده است. این نگرانی وجود دارد که آمریکا دیگر توان افزایش تولید را در کوتاهمدت نداشته باشد.
اطلاعات دولتی نشان میدهد نرخ اشتغال در آمریکا در ماه نوامبر افزایش یافته و متوسط درآمد ساعتی هم بالا رفته است. بنابراین بانک مرکزی آمریکا انگیزه بیشتری برای بالا بردن نرخ بهره دارد.