علل ریزش مو در خانمها کشف شد!
ریزش مو مسالهای است که این روزها خانمهای زیادی با آن روبرو هستند. این مشکل گاه در دورههای خاصی از زندگی مانند زایمان رخ میدهد و برای برخی از افراد بهصورت دورهای تکرار میشود.
به نقل از مجله دلتا : ریزش مو مسالهای است که این روزها خانمهای زیادی با آن روبرو هستند. این مشکل گاه در دورههای خاصی از زندگی مانند زایمان رخ میدهد و برای برخی از افراد بهصورت دورهای تکرار میشود.
دلایل ریزش مو
ریزش موی ژنتیکی
یکی از دلایل ریزش مو ژنتیک است. الگوی طاسی زنانه ممکن است دارای زمینه ارثی در خانواده هر فردی باشد. این نوع از ریزش مو از فولیکول موهای چروک شده تشخیص داده میشود که از طریق آزمایشهای عمومی توسط پزشک عمومی نشان داده میشود.
سبک زندگی نامناسب
از دیگر دلایل ریزش مو سبک زندگی نامناسب است. تغذیه نامناسب و کمبود برخی از مواد مغذی میتواند موجب ریزش مو در میان خانمها شود. ریزش موی ناشی از کمبود مواد غذایی بهصورت معمولی موقتی است و در صورت برطرفشدن مشکل موها دوباره رشد مجدد خود را شروع میکنند.
در کنار ضعف در رشد موها، مژهها نیز ضعیف میشوند و شما میتوانید برای درمان آنها از بهترین انواع تقویت کننده مژه استفاده کنید. تقویت مژه میتواند به رشد و حجیم نشاندادن آنها کمک کند.
استرس
یکی از دلایل ریزش مو استرس است. استرس هم میتواند موجب ریزش موها شود و این مسئله تا مدت زمانی که مسئله استرسزا وجود داشته باشد ادامه خواهد داشت. تری کوتی لوم و نیا، یک وضعیت روانی است که فرد مبتلا به دلیل اضطراب موهای خود را میکشد که این منجر به ضعیفشدن رشد مجدد موها میشود.
سموم
سمومی مانند شیمیدرمانی، اشعه رادیواکتیو در پرتودرمانی و مصرف برخی از داروها میتواند موجب اختلال در چرخه رشد طبیعی موها شوند. داروهای فشارخون، آرتریت، داروهای قلبی و برخی داروهای دیگر هم مانند سم برای موها عمل میکنند. البته باید دقت داشته باشید که ریزش موی ناشی از این مواد عمدتاً موقتی است؛ اما اگر فولیکولها آسیب ببینند، دائمی خواهد بود. در حالت کلی ریزش مو از عوارض جانبی داروها به شمار میرود. اگر دچار این مشکل شدید، برای قطع یا تعویض دارو با پزشک خود مشورت کنید.
مشکلات تیروئیدی
یک وضعیت پزشکی نیز وجود دارد که در عین آن که قابلیت درمان دارد؛ اما میتواند منجر به ریزش مو شود. در هر دو صورت باید میزان مصرف داروهای تیروئید موردتوجه قرار بگیرد؛ زیرا عوارض دوزهای بالا یا پایین میتواند بر رشد موها تأثیر خود را داشته باشد. اگرچه گاهی اوقات داروهای تیروئید میتواند موجب بروز ریزش میشود، اما دشوار است که بگوییم این ریزش ناشی از این بیماری است یا داروهای مصرفی آن.
زایمان
زایمان نیز یکی از دلایل ریزش مو است. همه ما در ارتباط با ریزش مو پس از زایمان شنیدهایم یا دچار آن شدهایم. بهتر است بدانید، ریزش مو در زنان شیرده به دلیل تغییرات هورمونی به وجود میآید. در دوران بارداری به دلیل سطح بالای هورمونها ریزش مو کاهش پیدا میکند و موها حتی پرپشتتر میشود؛ بنابراین میزان بالای هورمونها، موهای باقیمانده را حفظ میکند و مانع از ریزش آنها میشود. پس از زایمان، سیستم بدن به حالت طبیعی خود برمیگردد. در نتیجه، تار موهایی که چرخه رشد آنها به پایان رسیده است، ریزش پیدا میکند. به همین علت، زنانی که تازه زایمان کردهاند، بهیکباره دچار ریزش موی شدید میشوند. عمدتاً بعد از مدتزمان ۲ سال بعد از زایمان، موها به حالت طبیعی خود برمیگردند.
مدل موی نادرست
بستن نادرست موها یکی از دلایل ریزش مو است. مدل موی نامناسب به صورتی که موجب شود ریشه آنها کشیده شود نیز میتواند عاملی برای ریزش موها باشد. این نوع از کم پشتی طاسی کششی یا انقباضی نام دارد که اگر در این نوع پیاز مو آسیب ببیند به کم پشتی دائمی تبدیل میشود.
بیشتر بخوانید: با این شامپوی خانگی با ریزش مو خداحافظی کنید!