اپل شهریور ۱۴۰۲ گوشیهای آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس را با پردازندهی A17 Bionic رونمایی میکند (مدلهای استاندارد به پردازندهی A16 Bionic مجهز خواهند بود). A17 Bionic بهدلیل بهرهمندی از لیتوگرافی سه نانومتری، یکی از مهمترین تراشههای تاریخ اپل محسوب میشود.
با در نظر گرفتن بهبودهایی که لیتوگرافی سه نانومتری تجربه کرده، افشاگران گفتهاند که اپل در A17 Bionic بیشتر از قدرت پردازشی روی کاهش مصرف انرژی متمرکز میشود تا شارژدهی آیفون ۱۵ پرو و آیفون ۱۵ پرو مکس بسیار بهتر از نسل قبل باشد. با اینوجود، اولین بنچمارکهای منتسببه A17 Bionic نشان میدهند با پردازندهای بسیار پرقدرت طرفیم.
بیشتر بخوانید:
-
مورد استثنایی اختاپوس / عکس
-
قدرت اعجاب آور توانایی خارق العاده رادارگریزی این ابزار جنگی / عکس
-
دستپخت جدید منصوری/ یکی از قدرتمندترین مرسدسبنزهای تاریخ
یوتیوبری به نام Max Tech امتیاز تک هستهای و چند هستهای پردازندهی ای ۱۷ بایونیک اپل را فاش کرده است. او میگوید حساب کاربری Sugunan در توییتر منبع اصلی این بنچمارکها است. درحالیکه طرفداران اپل در شبکههای اجتماعی با استناد به بنچمارک جدید بسیار هیجانزده شدهاند، بررسیهای زومیت نشان میدهد این بنچمارک جعلی است.
امتیاز تک هستهای ۳٬۹۸۶ و امتیاز چند هستهای ۸٬۸۴۱ فوقالعاده است. پردازندهی A16 Bionic در همین آزمون امتیاز تک هستهای ۲٬۴۹۳ و امتیاز چند هستهای ۶٬۱۷۳ را کسب کرده است. جهش نسلی A17 Bionic حتی با وجود مهاجرت از لیتوگرافی چهار نانومتری به سه نانومتری، چندان منطقی نیست.
نکتهی مهم دیگر این است که در بنچمارک فاششده، رابط کاربری نرمافزار گیکبنچ شبیه نسخهی اندروید است نه iOS. بر همین اساس جستوجوی بیشتری انجام دادیم و اسکرینشات اصلی را پیدا کردیم:
در اسکرینشات اصلی میبینیم که یکی از دستگاههای سامسونگ چنین امتیازی کسب کرده است. هیچیک از گوشیهای فعلی سامسونگ چنین امتیازی در گیکبنچ ثبت نمیکنند. بدین ترتیب احتمالاً حتی اسکرینشات بالا نیز جعلی است.
اپل سالها است که قویترین پردازندههای دنیای موبایل را میسازد، اما کوالکام با Snapdragon 8 Gen 2 توانست فاصله را در بخش CPU بسیار کمتر کند و در بخش GPU حتی قویتر از پردازندهی جدید اپل ظاهر شود.
پردازندهی A17 Bionic احتمالاً در واحد CPU از ۶ هسته شامل دو هستهی پرقدرت و چهار هستهی کممصرف استفاده خواهد کرد. ممکن است این سیستم-روی-چیپ با واحد گرافیکی پنج هستهای تولید شود.
58321