به گزارش مشرق، غروب آخرین سهشنبه ماه اسفند مصادف با یکی از جشنهای باستانی ایرانیان است که از آن با عنوان "چهارشنبهسوری" یاد میشود.
طی سالهای اخیر و بهواسطه رفتارهای خارج از عرف عدهای، این شب بیش از آنکه پیامآور شادی و جشن باشد، تبدیل به یکی از پرحوادثترین شبهای سال شده است و بسیاری از هموطنان ما بهدلیل آسیبهای ناشی از آتش و انفجار مواد محترقه، یا عضوی از بدن خود را از دست میدهند و یا جانشان در معرض خطر قرار میگیرد.
علیرغم هشدارهای آتشنشانی مبنی بر خطرات نگهداری مواد محترقه در خانه و استفاده از آن در چهارشنبهسوری، اما باز هم شاهد حوادث دلخراشی هستیم که عواقب جبرانناپذیری دارد.
مروری بر حوادثی که در یک لحظه ممکن است گریبانگیر یک کودک یا یک نوجوان را بگیرد و یک عمر حسرت و پشیمانی را برای او بههمراه داشته باشد، اهمیت این موضوع را روشن میکند که میتوان این جشن باستانی را با کمترین خطر و آزار و اذیت برای دیگران برگزار کرد، فقط کافی است به آداب و رسوم پیشینیان خود رجوع کنیم.
قطع عضو، آسیبهای چشمی، سوختگیهای شدید و…، رهآورد استفاده از مواد محترقه خطرناک در این سالها بوده است. به طوری که در این سالها، همواره شاهد آمار بالای مصدومان این حوادث بوده ایم.
بر اساس اعلام سازمان اورژانس کشور، از ابتدای بهمن تا ۲۴ اسفند ۱۴۰۰، تعداد ۲۸۳۴ نفر در حوادث چهارشنبه سوری مصدوم شدند.
همچنین، در سال گذشته ۱۹ فوتی مربوط به حوادث چهارشنبه سوری داشتیم که ۹ نفر آنها در روز مراسم جان باخته اند.
استان آذربایجان شرقی با ۶ فوتی، در صدر فهرست جانباختگان حوادث چهارشنبه سوری در سال گذشته قرار داشت.
موارد قطع عضو نیز ۱۷۲ مورد بود که ۱۴۱ نفر در روز مراسم دچار قطع عضو شده اند.
۸۹۰ نفر دچار آسیب چشمی و ۸۵۰ نفر نیز دچار سوختگی شدند.
همچنین، ۹۴۹ نفر از عابران و ۳۰ نفر از پرسنل امدادی و انتظامی، در حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته دچار مصدومیت و قطع عضو شدند.
در ادامه اخبار لحظه به لحظه از حوادث چهرشنبه سوری را مشاهده می کنید:
۱۵ فوتی و ۵۴ قطع عضو در حوادث چهارشنبهسوری امسال
جعفر میعادفر رییس سازمان اورژانس کشور درباره آخرین گزارشهای حوادث مرتبط با چهارشنبه آخر سال، گفت: از یکم تا ۲۳ اسفند ماه ۱۴۰۱، کل مصدومین و فوتیهای مرتبط با حوادث چهارشنبه سوری ۳۷۲ نفر بوده است که ۵۷ نفر از مصدومین بستری شده و شش نفر در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند.
وی با بیان اینکه ۲۷۵ نفر از مصدومان درمان و از بیمارستانها ترخیص شدهاند، افزود: همچنین ۲۳ نفر از مصدومان در محل حادثه از سوی نیروهای اورژانس درمان شدهاند.
به گفته میعادفر ، متاسفانه طی این مدت مجموعا ۱۵ نفر به دلیل حوادث مربوط به چهارشنبه سوری جان باختهاند که از این تعداد هفت نفر در تبریز، چهار نفر در تهران، دو نفر در همدان، یک نفر در ارومیه و یک نفر در قزوین بودهاند.
رییس سازمان اورژانس کشور گفت: همچنین طی این مدت ۵۴ مورد قطع عضو، ۹۰ مورد آسیب به چشم، ۱۳۴ مورد سوختگی و یک مورد آسیب به آمبولانس اورژانس گزارش شده است. در عین حال بیشترین مصدومان به تفکیک استانی به ترتیب در استانهای تهران با ۹۱ مورد مصدوم، آذربایجان شرقی با ۴۲ مورد و آذربایجان غربی با ۲۱ مورد مصدوم بودهاند.