ایجاد فرهنگ ضد اسراف یکی از راههای بی اثر کردن تحریم ها است/ اسراف باید در جامعه ضد ارزش تلقی شود
امام جمعه موقت تهران فرهنگ عملی مبارزه با اسراف را یکی از مهم ترین راه های بی اثر کردن تحریم دشمن دانست و گفت: همانگونه که اکنون در جامعه اعتیاد ضد ارزش به شمار می آید، اسراف هم باید ضد ارزش تلقی شود.
آیت الله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران در گفت وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان به تبیین بیانات رهبر معظم انقلاب درباره پرهیز از تجمل گرایی و اسراف از نگاه دینی پرداخت.
وی رهنمودهای معظم له در زمان تحویل سال و روز نخست فروردین را راهبرد و نقش راه سال دانست و گفت: نباید این رهنمودها را صرفاً یک سخنرانی معمولی دید.
عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه فرمایشات رهبر معظم انقلاب هم برای مسئولان و هم برای مردم رهنمود است، یادآور شد: نام گذاری سال ها از سوی مقام معظم رهبری، براساس نیازهای سال بوده و ایشان با این نام گذاری راه برآورده شدن نیازها را مطرح می کنند.
وی با بیان این که سخنرانی روز نخست رهبر معظم انقلاب در حقیقت دنیایی از مطالب تحلیلی است، تصریح کرد: معظم له در این سخنرانی به تحلیل شرایط موجود، نقشه دشمنان، نقاط قوت، نقاط ضعف عرصه مدیریت و همچنین نقاط ضعف مردم پرداختند.
امام جمعه موقت تهران براساس بیانات رهبری، اسراف را از جمله نقاط ضعف مردم دانست و با تأکید بر این که معظم له بارها نسبت به این موضوع اشاره کرده اند، گفت: اسراف، درد کشور است؛ کشوری که از سوی دشمنان در تحریم بوده و لحظه به لحظه بر این تحریم ها افزوده می شود.
آیت الله خاتمی با یادآوری این موضوع که دشمنان از تحریم های جمهوری اسلامی ایران به عنوان تحریم های قرن یاد می کنند، تصریح کرد: این تعبیر بدین معناست که طی 100 سال گذشته کشوری همانند جمهوری اسلامی ایران مورد تحریم قرار نگرفته است.
وی فرهنگ عملی مبارزه با اسراف را از مهم ترین راه های بی اثر کردن تحریم های دشمنان دانست و تأکید کرد: اسراف ضد ارزش است چرا که در قرآن کریم به صراحت آمده «کُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ.» البته در این آیه «کلوا و اشربوا» نماد است یعنی منظور این نیست که تنها در خوردن و آشامیدن اسراف نکنید، بلکه در تمام امور مادی زندگی از جمله خوردن و آشامیدن اسراف نکنید.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم، اسراف به هر شکل و نوعی را مذموم برشمرد و گفت: انسان حتی اگر در خوردن دارو و استفاده از امکانات زندگی نیز اسراف کند، آسیب می بیند.
وی با اشاره به فرهنگ قرآن، واژه تبذیر را هم ردیف واژه اسراف دانست و اظهار داشت: قرآن می فرماید «إِنَّ الْمُبَذِّرِینَ کانُوا إِخْوَانَ الشَّیاطِین.» منظور آیه این است همانگونه که شیاطین با ابزارهایشان آسیب می رسانند، مسرفین نیز با رفتارهایشان آسیب می رسانند.
امام جمعه موقت تهران، ایجاد فرهنگ ضد اسراف را مهمتر از خود اسراف نکردن دانست و با تأکید بر این که اسراف نکردن هم لازم است، خاطرنشان ساخت: فرهنگ ضد اسراف بدین معناست که اسراف کردن و رفتار فرد اسراف گر در جامعه ضد ارزش تلقی شود برای نمونه همانگونه که اکنون در جامعه اعتیاد ضد ارزش به شمار می آید، اسراف هم باید ضد ارزش تلقی شود.
وی ادامه داد: باید با نگاه نفرت آمیز به کار ضد ارزش اسراف نظر شود چرا که در این صورت جامعه به صلاح و سداد کشیده شده و از اسراف دوری می کند.
آیت الله خاتمی با بیان این که رهبر معظم انقلاب در بیانات روز نخست فروردین، فرهنگ ضد اسراف را مورد اشاره قرار دادند، گفت: نقطه مقابل اسراف تنها تجمل گرایی نیست. هر چند خود تجمل گرایی ضد ارزش بوده و حضرت آقا آن را به عنوان آفت بیان کرده اند، ولی باید بدانیم اسلام مصادیق جزئی در استفاده بیش از حد نیاز را هم اسراف دانسته است.
پایان پیام/50