تاریخ دقیق زادروز سیمین دانشور در تقویم ۱۴۰۲
.webp)
در این مقاله از مجله اینترنتی دلگرم می خواهیم شما را با تاریخ دقیق زادروز سیمین دانشور در تقویم ۱۴۰۲ آشنا کنیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
زادروز سیمین دانشور در سال ۱۴۰۲ چه روزی است ؟
سیمین دانشور نویسنده و مترجم ایرانی و همسر جلال آلاحمد بود. وی نخستین زن ایرانی بود که به صورتی حرفهای در زبان فارسی داستان نوشت.
مهمترین اثر او رمان سووشون است که نثری ساده دارد و به ۱۷ زبان ترجمه شده است. سووشون از جمله پرفروشترین آثار ادبیات داستانی در ایران به شمار میرود. دانشور همچنین عضو و نخستین رئیس کانون نویسندگان ایران بود.
در ادامه می خواهیم شما را با تاریخ دقیق زادروز سیمین دانشور در تقویم ۱۴۰۲ آشنا کنیم.
تاریخ شمسی زادروز سیمین دانشور ۱۴۰۲
تاریخ میلادی زادروز سیمین دانشور ۱۴۰۲
تاریخ قمری زادروز سیمین دانشور ۱۴۰۲
خلاصه ای از زندگینامه سیمین دانشور
سیمین دانشور در هشتم اردیبهشت ۱۳۰۰ در خانوادهای فرهنگی به دنیا آمد. نخستین مجموعه داستانش را با نام آتش خاموش در ۱۳۲۷ منتشر کرد.
در ۱۳۲۸ از رسالهاش با عنوان «علمالجمال و جمال در ادبیات فارسی تا قرن هفتم» دفاع کرد و مدرک دکتری ادبیات فارسی گرفت. او از معدود فارغالتحصیلان دکتری ادبیات بود که، به جای تحقیق و تفحص در نسخ خطی و تصحیح آن، به داستاننویسی روی آورد
و بهجای کاوش در آثار دیگران، خود اثرآفرین شد. در ۱۳۳۱ موفق به دریافت هزینۀ تحصیلی از دانشگاه استنفورد امریکا در رشتۀ زیباییشناسی شد و به آنجا سفر کرد.
پس از بازگشت به ایران در هنرستان هنرهای زیبای پسران و دختران تدریس کرد. سالها در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران «تاریخ هنر» تدریس میکرد و به درخواست خودش، در ۱۳۵۸ بازنشست شد.
دانشور از نخستین زنان جدی در نویسندگی در ادبیات معاصر است. او در عصری که ادبیات عموماً مردانه بود، دربارۀ زنان نوشت. در سال ۱۳۸۲ «جایزه مهرگان» را برای یک عمر تلاش در عرصه نوشتن و در ۱۳۸۶ جایزه ویژه مسابقۀ «قلم زرین زمانه» را دریافت کرد.
از دیگر آثار اوست: مجموعه داستانهای شهری چون بهشت (۱۳۲۰)، جزیره سرگردانی (۱۳۷۳)، ساران سرگردان (۱۳۸۰)، به کی سلام کنم؟ (۱۳۵۹؛ برندۀ لوح زرین و دیپلم افتخار جایزه بیست سال ادبیات داستانی انقلاب اسلامی)، از پرندههای مهاجر بپرس (۱۳۷۶).
دانشور را با معروفترین اثرش، یعنی سووشون، میشناسند. این اثر جایگاه او را در ادبیات معاصر تثبیت کرد.
این نویسندۀ چیرهدست در ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ درگذشت. یادش گرامی و آثارش ماندگار باد!