به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با اسکن اولین تصاویر از یک کهکشان شناخته شده اولیه که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) ناسا گرفته شد، ستاره شناسان کرنل برای دیدن یک لکه نور در نزدیکی لبه بیرونی آن شیفته شدند.
بیشتر بخوانید:
عکس | گرانترین خودرو جهان در دستان ستاره فوتبال آرژانتین!
جدیدترین شاسیبلند وارداتی سایپا، قیمت و مشخصات/ عکس
تمرکز اولیه آنها و هدف رصدخانه فروسرخ، SPT۰۴۱۸-۴۷ بود، یکی از درخشانترین کهکشانهای غبارآلود و ستارهساز در کیهان اولیه، که نور دور آن توسط گرانش کهکشان پیشزمینه خم شده و به شکل دایرهای به نام حلقه انیشتین بزرگتر شد.
اما بررسی عمیقتر دادههای اولیه JWST که در پاییز گذشته منتشر شد، یک کشف بزرگ را به همراه داشت؛ کهکشانی همراه که قبلاً در پشت نور کهکشان پیشزمینه پنهان شده بود، که در کمال تعجب به نظر میرسد با وجود سن کمش که ۱.۴ میلیارد سال تخمین زده شدهاست، میزبان چندین نسل از ستارگان بوده است.
بو پنگ، دانشجوی دکترای نجوم که رهبری تجزیه و تحلیل داده ها را بر عهده داشت، گفت: «ما دریافتیم که این کهکشان از نظر شیمیایی بسیار متفاوت است، چیزی که هیچ یک از ما انتظارش را نداشتیم. جیمزوب نگرش ما به این سیستم را تغییر میدهد و مکانهای جدیدی را برای مطالعه چگونگی شکلگیری ستارهها و کهکشانها در کیهان اولیه باز میکند.»
پنگ با بررسی دادههای طیفی تعبیهشده در هر پیکسل از تصاویر جیمزوب، دومین منبع نور جدید را در داخل حلقه شناسایی کرد. او تشخیص داد که این دو منبع جدید تصاویری از یک کهکشان جدید هستند که توسط همان کهکشان پیشزمینه که مسئول ایجاد حلقه است، با عدسی گرانشی برخورد میکنند، اگرچه آنها هشت تا ۱۶ برابر کمنورتر بودند که شکار آنها گواهی بر قدرت دید مادون قرمز جیمزوب است.
این دو کهکشان با جرم کمتر از کهکشانهای کیهان اولیه و گرد و غبار کمتر شناخته شدند، که باعث میشود از حلقهای که به شدت غبار پوشیده شده، آبیتر به نظر برسد. بر اساس تصاویری از کهکشان های نزدیک با رنگ های مشابه، محققان پیشنهاد می کنند که آنها ممکن است "در هاله ای عظیم از ماده تاریک با همسایگانی که هنوز کشف نشده اند" زندگی کنند.
منبع: SCITECHDAILY
۲۲۷۲۲۷