واکنش پنتاگون به بالون مرموز در آسمان هاوایی
پنتاگون اعلام کرد بالون مرموزی که بر فراز آسمان هاوایی پرواز میکرد، خطر و تهدیدی برای آمریکا نیست.
به گزارش راهبرد معاصر، وزارت دفاع آمریکا پنتاگون اعلام کرد بالون مرموزی که بر فراز آسمان هاوایی پرواز می کرد، خطر و تهدیدی برای آمریکا نیست.
سخنگوی پنتاگون اعلام کرد این بالون در تاریخ 28 آوریل بر فراز آسمان سواحل هاوایی و در ارتفاع حدود 11 کیلومتری از زمین شناسایی شده و ارتش آمریکا از آن روز در حال ردیابی این بالون است.
این سخنگو تصریح کرد مالکیت این بالون هنوز مشخص نشده اما شواهدی مبنی بر کنترل این بالون توسط دشمن یا عامل خارجی وجود ندارد. این بالون به طور مستقیم در مسیر زیرساخت های حیاتی دفاعی آمریکا یا دیگر مکان های حساس دولتی حرکت نکرده و هیچ گونه تهدید نظامی یا فیزیکی برای مردم روی زمین نیست. همچنین این بالون در ارتفاعی پرواز کرده که محدوده هوانوردی غیرنظامی است و در نتیجه تهدیدی برای هوانوردی شهروندان بر فراز آسمان هاوایی نیست.
وی تاکید کرد لوید آستین وزیر دفاع با پیشنهاد فرماندهی نظامی مبنی بر اینکه انجام هیچ اقدامی علیه این بالون لازم نیست، موافقت کرد. وزارت دفاع تاکید کرد که این بالون در حال حاضر خارج از حریم هوایی و آب های منطقه ای هاوایی قرار دارد اما ما همچنان با کمک اداره هوانوردی فدرال این بالون را ردیابی می کنیم.
در همین حال شبکه ان بی سی پیشتر گزارش داد دولت آمریکا معتقد است این بالون متعلق به چین نیست و مبدا آن مشخص شده است. این بالون بدون دسترسی به مکان های حساس، بر فراز بخش هایی از هاوایی پرواز کرد و در حال حاضر با سرعت بسیار کم به سمت مکزیک در حال حرکت است.
این در حالی است که اوایل فوریه سال جاری، آمریکا یک بالون چینی را بر فراز آسمان ایالت کارولینای جنوبی سرنگون کرد. این بالون به دستور جو بایدن و توسط جنگنده های آمریکایی ساقط شد.
با وجود آنکه مقامات چین مدعی شدند که این بالون صرفا یک بالون هواشناسی بوده اما مقامات آمریکا پس از ارزیابی اطلاعاتی بقایای آن اعلام کردند که این یک بالون جاسوسی بوده است.
در پی این حادثه، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در سخنانی، هدف چین از بالون شناسایی شده بر فراز آسمان شمال ایالات متحده را «جاسوسی» دانست و گفت: مطمئن هستیم که هدف چین از ارسال این بالون جاسوسی است و با متحدان و شرکای خود در این زمینه گفتوگو کردیم.
همچنین یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که «چین در پنج قاره جهان، بیش از 40 کشور را با ناوگانی از بالونهای جاسوسی هدف قرار داده است».
وی افزود: مشخص شد که تجهیزات بالون چین برای جاسوسی اطلاعاتی است و با تجهیزات مربوط به هوا شناسی همخوانی ندارد.
ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو نیز با اشاره به پرواز یک بالن مشکوک به جاسوسی چینی بر فراز ایالات متحده درباره خطر مشابه و تشدید اقدامات جاسوسی چین در اروپا هشدار داد./ تسنیم