ثبت 3 زلزله بزرگتر از 4 در کشور
در هفته گذشته ۳ زلزله بزرگتر از ۴ در استانهای آذربایجان شرقی، یزد و خراسان رضوی به ثبت رسید.
به گزارش ایران اکونومیست، در هفته گذشته سراب استان آذربایجان شرقی زلزلهای به بزرگای ۴.۹ را تجربه کرد.
به اعتقاد محققان زلزلهشناس، گسل جنوب "بزقوش"، ادامه شرقی گسل تبریز است که به گسل بناروان در شمال میانه منتهی میشود. این گسل از گسلهای فعال و مهم در این بخش بوده و در فاصله حدود ۱۵ کیلومتری شمال شهر میانه قرار گرفته است و طول حدود ۴۰ کیلومتر دارد.
گسل شمال "بزقوش" نیز در فاصله تقریبی ۱۵ کیلومتری جنوب شهر سراب قرار گرفته و مرز دامنه شمالی رشته کوه بزقوش با دشت سراب را به وجود آورده است. مطالعات اخیر حکایت از فعال و جوان بودن این گسل دارد.
خرانق استان یزد نیز با زمینلرزهای به بزرگای ۴.۱ لرزید. ثبت تعداد بیش از ۱۰ هزار زلزله در محدوده به شعاع ۳۰۰ کیلومتر از شهر یزد در فاصله زمانی ۱۷ سال یعنی از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۵ نشانگر آن است که استان یزد را نمیتوان از نظر لرزهخیزی منطقه آرام و کم خطر دانست. وجود مناطق لرزهخیزی مانند بهاباد، بافق، طبس، خرانق و گسل هایی مهم مانند گسل انار(شرق یزد) گسل دهشیر(غرب یزد) که از پتانسیل لرزهای بالایی برخوردار است میتوان استان یزد را جزو مناطق با خطر نسبی بالا در نظر گرفت.
در هفته گذشته همچنین بار دیگر شاهد رخداد زلزله در سفید سنگ استان خراسان رضوی با بزرگای ۴.۴ بودیم. این منطقه در صبح روز چهارشنبه ۱۶ فروردین ماه سال ۱۳۹۶ زلزلهای با بزرگی ۶٫۱ را تجربه کرد و این زمینلرزه باعث لرزش شهرهای مشهد، تربت جام، صالح آباد، تربت حیدریه، خواف، سنگان، بخش زیرخان، نیشابور، کلات و کوهسرخ شد.
پس از مدتی آرامش این منطقه مجددا به مدار زلزله بازگشته است.
جزئیات زمینلرزههای هفته گذشته به این شرح است:
شنبه ۳۰ خرداد
در کنگ استان هرمزگان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۱۴ کیلومتری به ثبت رسید و کانون این رخداد در ۳۴ کیلومتری کنگ، ۴۰ کیلومتری بندر لنگه و ۴۲ کیلومتری بندر خمیر این استان بوده است.
نایبند استان خراسان شمالی با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۶ کیلومتری لزید و رومرکز آن در ۴۷ کیلومتری نایبند، ۵۵ کیلومتری دیهوک و ۱۰۱ کیلومتری ارسک این استان به ثبت رسید.
در چلگرد استان چهارمحال وبختیاری زلزله ۲.۹ رخ داد.
خرانق استان یزد زمینلرزهای به بزرگای ۴.۱ در عمق ۷ کیلومتری به ثبت رسید و کانون این رخداد لرزهای در ۲۳ کیلومتری خرانق، ۴۷ کیلومتری ساغند و ۶۲ کیلومتری یزد این استان گزارش شد.
یکشنبه ۳۱ اردیبهشت
در سفیدسنگ استان خراسان رضوی زلزله ۲.۷، دیهوک استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۹، بندر ترکمن استان گلستان زلزله ۲.۶، راین استان کرمان زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.
قلعه رییسی استان کهگیلویه و بویراحمد زلزلهای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۱۱ کیلومتری راتجربه کرد و کانون این رخداد لرزهای در ۱۷ کیلومتری قلعه رئیسی، ۲۱ کیلومتری دیشموک و ۳۴ کیلومتری لنده این استان گزارش شد.
دوشنبه اول خرداد
سفید سنگ استان خراسان رضوی با زمینلرزهای به بزرگای ۴.۴ لرزید. عمق این زلزله در ۵ کیلومتری و کانون آن در ۲۶ کیلومتری سفید سنگ، ۴۰ کیلومتری نصرآباد و ۴۱ کیلومتری قلندرآباد بوده است.
تسوج استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۹، سلامی استان خراسان رضوی زلزله ۲.۵ را تجربه کردند.
در سراب استان آذربایجان شرقی زلزلهای به بزرگای ۴.۹ در عمق ۶ کیلومتری رخ داد و کانون این رخداد لرزهای در ۲۱ کیلومتری سراب، ۲۳ کیلومتری ترکمانچای و ۲۴ کیلومتری ترک این استان گزارش شد.
سهشنبه ۲ خرداد
در رباط قره بیل استان خراسان شمالی زلزله ۲.۵، تازه آباد استان کرمانشاه زلزله ۲.۶، بلوک استان کرمان زلزله ۲.۹، اندوهجرد استان کرمان زلزله ۲.۵، دامغان استان سمنان زلزله ۲.۸، لنده استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۹ به ثبت رسید.
چهارشنبه ۳ خرداد
لنده استان کهگیلویه و بویر احمد زلزله ۲.۵، خواجوی استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۶ به ثبت رسید.
پنج شنبه ۴ خرداد
در دهرم استان فارس زلزله ۲.۹ رخ داد.
جمعه ۵ خرداد
سعدآباد استان بوشهر زلزله ۲.۵ و لامرد استان فارس زلزله ۲.۷ را تجربه کردند.