آمادگی موسسه آموزش عالی علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی برای پذیرش حداکثری دانشجو
رییس موسسه آموزش عالی علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی گفت: برای پذیرش ۴۱۴۷۰ دانشجو در نیمسال مهرماه ۱۴۰۲ برای مراکز علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی در سراسر کشور، ظرفیت ایجاد شده است.
به گزارش ایران اکونومیست، دکتر محمدعلی گودرزی با اشاره به برنامه زمانبندی ثبت و بررسی دورههای درخواستی پذیرش مهرماه ۱۴۰۲ و شروع این فرایند از ۲۶ فروردین، گفت: در این دوره، فاز سوم الگوی توسعه متوازن و هدفمند دورههای علمی ـ کاربردی در سامانه گسترش دانشگاه اجرا شده و براساس آن، رشتههایی که در چندین پذیرش قبلی متقاضی نداشته یا متقاضی اندکی داشته، از لیست رشتههای دانشگاه حذف شدهاند.
رییس موسسه آموزش عالی علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی گفت: در بهمن ماه ۱۴۰۱ تعداد ۲۵۸۱ رشته کممتقاضی حذف شد و در پذیرش مهرماه ۱۴۰۲ نیز قریب به ۱۰۰۰ رشته کممتقاضی از بین رشتههای دانشگاه حذف و تعدادی رشته های جدید و مورد نیاز بازار کار و مشاغل نوظهور که فرآیند تدوین آنها در کمیتهها و شوراهای دانشگاه مصوب شده به رشته های فعلی اضافه خواهد شد. بهرغم حذف این رشتهها، پذیرش بهمن ۱۴۰۱ از نظر تعداد دانشجو بیش از ۲۵ درصد افزایش یافته که این افزایش در پذیرش در مراکز آموزش علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی، نسبت به بهمن ماه ۱۴۰۰ نزدیک به ۲۰۰۰ دانشجو بوده است.
گودرزی افزود: در فرایند بررسی دورههای درخواستی پذیرش مهرماه ۱۴۰۲ مراکز آموزش علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی درخواستهای خود را برای اجرای دورهها در سامانه طراحی شده دانشگاه اعلام و سپس موسسات آموزش عالی علمی ـ کاربردی، و واحدهای استانی، نظر خود را درخصوص موافقت یا مخالفت با رشتههای اعلامشده، در سامانه گسترش دانشگاه اعلام میکنند و پس از آن، دورههای جدید توسط دفتر گسترش و نظارت دانشگاه جمعبندی و به سازمان سنجش آموزش کشور ارسال میشود.
رییس موسسه آموزش عالی علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی، درباره نتیجه نهایی بررسی دورههای درخواستی پذیرش مهرماه ۱۴۰۲ این موسسه و مراکز وابسته به آن گفت: کل دورههای درخواستی مراکز در مهرماه ۱۴۰۱، ۹۳۰ دوره بود که در مهرماه سال جاری با توجه به حذف رشتههای کممتقاضی، به ۶۶۱ دوره دارای متقاضی کاهش یافت.
گودرزی افزود: در نیمسال مهر ۱۴۰۱ نیز واحدهای استانی با ۸۹۲ دوره موافقت کرده بودند که این میزان برای نیمسال مهر ۱۴۰۲، به ۶۳۷ دوره کاهش یافته است. گودرزی افزود: همانگونه که قبلا اعلام شد علت این کاهش، اجرای فاز سوم الگوی توسعه متوازن و هدفمند دورههای علمی ـ کاربردی در سامانه گسترش دانشگاه و حذف رشتههای بدون متقاضی که ظرفیت کاذبی را برای دانشگاه ایجاد نموده را حذف و ظرفیت متعادلی را ایجاد می کند. طبق اعلام دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی، ۳۷۰ کدرشته برای مقطع کاردانی و ۲۶۷ کدرشته برای مقطع کارشناسی در نیمسال مهر سال ۱۴۰۲ برای موسسه آموزش عالی علمی ـ کاربردی جهاددانشگاهی و مراکز تابعه آن تصویب شده که در مجموع ۶۳۷ کدرشته خواهد بود. ظرفیت موافقتشده برای مقطع کاردانی در پذیرش مهر ۱۴۰۲، ۲۴۰۵۵ نفر و برای مقطع کارشناسی، ۱۷۴۱۵ نفر است که بدینترتیب، در مجموع، برای پذیرش ۴۱۴۷۰ دانشجو در نیمسال مهرماه ۱۴۰۲ برای مراکز علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی در سراسر کشور ظرفیت ایجاد شده است.
به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی، وی تاکید کرد: با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر تلاش سازمانها و دستگاههای اجرایی برای حل مشکل اشتغال کشور و مأموریت این دانشگاه در ارتباط با آموزشهای منجر به اشتغال، همکاران در واحدهای جهاد دانشگاهی و مراکز باید با برنامهریزی دقیق و استفاده از ظرفیتهای رسانهایِ جهاد دانشگاهی در سطح کشور، نسبت به معرفی این آموزشها به مخاطبین اقدام کرد تا انشاءالله شاهد جذب حداکثری مخاطبان در مراکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی باشیم.