عصیان هنر علیه زبالههای پلاستیکی
دنیای اقتصاد: «اینستالیشن» یا هنر «چیدمان» مقولهای جدید و نوپا نیست و قدمت آن به اوایل قرن بیستم میرسد. در اواخر سالهای ۱۹۱۰ بود که «اینستالیشن» در هنرهایی چون نقاشی و مجسمهسازی نمود پیدا کرد. هنرمندان این عرصه اعتقاد داشتند هنرهای زیبا باید با معماری آمیخته شود تا علاوه بر یافتن ابعاد جدید، شکلوشمایل کاملتری داشته باشد؛ بعدها و طی دههها بعد بود که «اینستالیشن» تعریف مشخصتری پیدا کرد.
«بنجامین فون وونگ» اهل کانادا یکی از افرادی است که در زمینه هنر «اینستالیشن» فعالیت دارد. آنچه هنر او را از آثار همنسلان و همسبکهایش جدا میکند نگاهش به محیط زیست و بهرهگیری از متریالهای خاص برای خلق و ارائه آثار هنری است.
خبرگزاری «رویترز» بهتازگی طی گزارشی به آخرین آثار فون وونگ پرداخته است که در کنار رودخانه سن رونمایی شده و استقبال مخاطبان و دوستداران محیط زیست را برانگیخته است.اثر جدید فون وونگ توسط بنیاد بینالمللی صلح سبز پیش از اجلاس چهارروزه محیط زیست در رابطه با کاهش آلودگی پلاستیکی رونمایی شده است.
بنجامین فون وونگ میگوید: آلودگیهای فسیلی و پلاستیکی در چهار دهه آینده سه برابر میشود که در نوع خود خوفناک و هراسانگیز است. موضوع دیگری که «رویترز» به آن اشاره کرده این است که با توجه به بازیافت تنها ۹درصد زباله از ۴۶۰میلیون تن پلاستیک تولیدشده در هر سال، کمیته مذاکره بیندولتی در مورد آلودگی پلاستیک (INC-2) سازمان ملل متحد در نظر دارد یک پیمان الزامآور قانونی برای حذف موارد بیشتری ایجاد کند.
گفتنی است فون وونگ با نام کامل بنجامین فون وونگ، هنرمند کانادایی، یکی از چند هنرمند مطرح دنیا در زمینه خلق هنر محیطی و شهری است. او شدیدا به ساخت آثار بدیع با ضایعات خطرآمیز علاقه دارد و سالهاست در این زمینه فعالیت میکند.