شورای رقابت: عرضه خودرو در بورس اقدامی ضد رقابتی و متخلفانه است
رئیس شورا و مرکز ملی رقابت در نامهای خطاب به مدیرعامل بهمن موتور اعلام کرد: عرضه خودرو در بورس کالا اقدامی ضد رقابتی و متخلفانه است و باید به سرعت متوقف شود.
به گزارش راهبرد معاصر، رئیس شورا و مرکز ملی رقابت در نامهای خطاب به مدیرعامل بهمن موتور، اعلام کرد که عرضه خودرو در بورس اقدامی ضد رقابتی و متخلفانه است و باید به سرعت متوقف شود.
در نامه سیدمحمدرضا سیدنورانی، رئیس شورا و مرکز ملی رقابت، به مدیرعامل شرکت بهمنموتور آمده است: به اطلاع میرساند که اطلاعیه منتشر شده در بورس کالا در خصوص عرضه خودروی دیگینیتی پرستیژ آن شرکت (به شرح پیوست) مغایر با مفاد دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری مصوب این شورا در جلسه 543 مورخ 11 بهمن 1401 است که بر اساس اختیار قانونی شورای رقابت، موضوع بند 5 ماده 58 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی تصویب و ابلاغ شده و لازمالاجرا است؛ زیرا که بر اساس آن دستورالعمل، عرضه خودروی سواری باید از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو بر مبنای قیمتگذاری موضوع آن انجام گیرد.
در ادامه این نامه آمده است: تأکید میشود هرگونه اقدام برخلاف مفاد دستورالعمل مذکور، تخلف ضد رقابتی محسوب میشود و منجر به پیگرد قانونی از طریق مراجع نظامی و قضاوتی خواهد شد. لذا به آن شرکت اکیدا اخطار میدهیم که شروع به این اقدام ضدرقابتی و متخلفانه را سریعا متوقف کند.
بنابراین گزارش پیش از این نیز منوچهر منطقی معاون صنایع حمل و نقل وزارت صمت در نامهای به مدیرعامل گروه بهمن، تاکید کرد: عرضهکنندگان خودرو مکلفند محصولات خود را فقط از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو عرضه کنند و بر این اساس عرضه ۶۰۰ دستگاه دیگنیتی از سوی این خودروساز در بورس کالا، باید لغو شود.
شورای رقابت پیرو مباحث مطرح شده درباره از سرگیری عرضه خودرو در بورس کالا در اطلاعیه شماره 6 خود که در مورخ 24 خرداد منتشر شد، اعلام کرد: شورای رقابت بر اساس تکلیف خود که در قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساس تصریح شده است، اقدام به تصویب دستورالعمل تنظیم بازار خودروی سواری در جلسه ۵۴۳ مورخ ۱۴۰۱.۱۱.۱۱ کرد که بر اساس ماده (۲) این دستورالعمل، بازار خودروی سواری انحصاری تشخیص داده شد و بر اساس بند ۵ ماده (۵)، عرضه خودرو را از طریق سامانه یکپارچه فروش خودرو پیش بینی کرده است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: با توجه به الزامی بودن مصوبه مذکور شورای رقابت، هرگونه اقدام بر خلاف این دستورالعمل، تخلف محسوب میشود. با در نظر گرفتن اینکه در شرایط کنونی ثبات نسبی در این بازار برقرار شده است، هرگونه اقدام مغایر با دستورالعمل مصوب این شورا، منجر به اخلال در بازار و تشویش افکار عمومی خواهد شد. لذا با توجه به اطلاعیه عرضه اخیر برخی از محصولات خودرویی در بورس کالا رویه مذکور باید متوقف شود.
پس از توقف عرضه خودرو در بورس کالا در سال گذشته و ورود معاون اول رئیسجمهور به موضوع به دلیل نرخسازیهای غیرمنطقی خودرو، چندی پیش بورس کالای ایران اعلام کرد که ۲۹ خرداد میزبان خودروی دیگنیتی پرستیژ متعلق به شرکت بهمن موتور است و ۶۰۰ دستگاه دیگنیتی پرستیژ سفید رنگ، در تالار خودروی بورس کالا عرضه میشود؛ بهمن موتور قیمت پایه دیگنیتی پرستیژ را یک میلیارد و ۲۹۶ میلیون تومان اعلام کرده بود.
برنامهریزی عرضه 600 دستگاه دیگنیتی در بورس کالا در حالی انجام شده است که اعلام شده بود خودروسازی نظیر بهمنموتور، به علت تکمیل ظرفیتشان در مرحله اول عرضه در سامانه یکپارچه خودرو، در دور دوم عرضه یکپارچه خودرو حضور ندارد و در دور دوم فقط چهار خودروساز و مونتاژکار محصولاتش را به مشتریان در سامانه یکپارچه عرضه کردند.
شنیدهها حاکی از آن است که برخی دیگر از خودروسازان داخلی هم قصد داشتند محصولات پرتقاضای خود را که در دور دوم سامانه یکپارچه عرضه نکردهاند، به بورس کالا بیاورند و زیان انباشته خود را از این طریق جبران کنند که با اعلام زمان برگزاری نوبت سوم سامانه یکپارچه در شهریور امسال، ضرورت دارد طبق قانون، همه خودروسازان محصولات خود را فقط از طریق سامانه یکپارچه عرضه کنند./ فارس