حوزه‌های علمیه برای حل مسائل کشور ایده‌های نو ارائه کنند


حوزه‌های علمیه برای حل مسائل کشور ایده‌های نو ارائه کنند

اصفهان- دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی به ایده‌های نو نیاز دارد، گفت: حوزه‌های علمیه باید به مسائل کشور ورود و به نظام تصمیم‌سازی پیشنهاد ارائه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام و المسلمین علی کشوری در نشست تبیین اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه در مقایسه با اهداف هفده‌گانه سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ که ظهر یکشنبه در تالار شهروند شهر اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی بشدت به نظرها و ایده‌های جدید نیاز دارد اما نه برنامه‌های سازمان ملل، اظهار داشت: ایده‌های سازمان ملل بدعت است؛ از این رو لازم است که حوزه‌های علمیه به مسائل جدید ورود پیدا کرده و آرام آرام به نظام تصمیم‌سازی کشور پیشنهاد ارائه دهند.

وی با بیان اینکه با تبیین الگوها و اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه باید دستگاه کارشناسی کشور را تغییر دهیم و براساس الگوی توسعه غربی تصمیم سازی نکنیم، افزود: رهبر معظم انقلاب ایده الگوی ایرانی اسلامی را از سال ۱۳۶۵ مطرح کردند که جایگزینی برای الگوی غربی باشد اما برنامه‌ها همچنان براساس الگوی توسعه غربی است و عنوان آن تغییر کرده است.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی ادامه داد: شرایط موجود حاصل نادیده گرفتن توصیه‌های رهبری در ۲۰ سال پیش است در حالی که مبنا ندارد حوزه علمیه راه حل مبارزه با تورم نداشته باشد. اسلامی که نتواند مشکل مستأجران و محرومان را حل کند حتماً مشکلی در الگوی استنباطات است وگرنه چگونه وقتی دوره روحانیون صفوی را بررسی می‌کنیم از الگوی آب تا ساخت مسکن و تغذیه و بهداشت را متکفل می‌شوند؛ امروز چه بر سر حوزه علمیه آمده است؟

حجت‌الاسلام کشوری با بیان اینکه این روزها مردم دارند از حوزه‌های علمیه ناامید می‌شوند، تصریح کرد: حوزه باید برای حل مسائل کشور پیشنهاد بدهد.

وی با اشاره به اینکه آیا روحانیون در روز عیدغدیر باید پرده خوانی کنند یا ۱۰ مسئله محرومیت زدایی را با مردم در میان بگذارند؟ افزود: چرا مدل محرومیت زدایی امام علی (ع) را الگو قرار ندهیم؟ و یا چرا عملیات اصلی محرم تبیین راه حل برای مسائل نباشد؟ در حالی که اگر حوزه ورود پیدا کند و راه حل بدهد خیلی زودتر به سمت حل مشکلات خواهیم رفت.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با طرح این پرسش که چگونه نظام برنامه ریزی را اسلامی کنیم؟ ابراز داشت: مقصر اصلی سازمان ملل است و این نظام برنامه ریزی که رأس آن سازمان برنامه و بودجه قرار دارد اگر بخواهد اصلاح شود باید به سه سوال حوزه علمیه پاسخ دهد و ما به آقای منظور رئیس این سازمان عرض می‌کنیم شما که در دانشگاه امام صادق (ع) درس خوانید، تحول در نظام برنامه‌ریزی را پایه‌ریزی کنید.

روابط انسانی باید بهینه شود

حجت‌الاسلام کشوری با بیان اینکه مبنا و هدف از برنامه ریزی از منظر آیات و روایات چیست؟ گفت: معاون برنامه و بودجه دولت اصلاحات در کتاب خود گفته که در ساخت و برنامه ریزی کشور علم باوری، انسان محوری و آینده نگری را بر کشور حاکم کنیم، انسان محور باشیم و این یعنی لیبرالیسم اما در مقابل این حوزه چه می‌گوید؟ پیشنهاد مدرسه ما این است که هدف برنامه ریزی، تنظیم صحیح روابط انسانی است‌.

وی با بیان اینکه ما معتقدیم پیشرفت یک کشور مبنی بر روابط انسانی است، خاطرنشان کرد: اگر کشور می‌خواهد پیشرفت کند روابط انسان‌ها باید بهینه شود و در جامعه‌ای که انسان‌ها دائم با هم‌نزاع می‌کنند هیچ زمینه‌ای برای پیشرفت وجود ندارد.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با اشاره به اینکه اختلال در روابط انسانی در آمریکا و برخی کشورهای غربی بسیار شدید است، افزود: باید توجه داشت که روابط انسانی در کشور ما نیز دارد مانند غرب می‌شود و دغدغه اصلی این است که باید میزان اختلافات را کاهش دهیم.‌

حجت‌الاسلام کشوری با ذکر مثالی به قراردادهای کارگران در عسلویه اشاره کرد و گفت: قرارداد برخی کارگران در عسلویه ۲۵ روز کار و پنج روز مرخصی است، فقط به کارگر حقوق می‌پردازند و این قراردادها ضد تنظیم روابط انسانی است زیرا رابطه کارگر با خانواده‌اش قطع شده و مدیریت عاطفی، جنسی و تربیتی خانواده توسط پدر انجام نمی‌شود.

وی اظهار داشت: یکی از کارهای ما در حوزه علمیه این است؛ باید محل شغل و محل خانه افراد نزدیک شود، فریب آمارهای سازمان برنامه را نخورید که یک‌هزار شغل ایجاد کرده باید پرسید آیا این هزار شغل نزدیک به خانه است؟

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با بیان اینکه باید تلاش کنیم روابط انسانی پیوسته شود زیرا گسستگی روابط همان لیبرالیسم است، اضافه کرد: ۱۳ عنوان روابط انسانی بسیار مهم در آیات و روایات وجود دارد که شامل رابطه انسان با امام، با خانواده، همسایه، معلم، دوست، دشمن، فقیر، یتیم، ابن السبیل، طرف معامله، شریک شغلی، مهمان و همسفر است.

اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه زیرساخت پیشرفت اسلامی است

حجت‌الاسلام کشوری با تاکید بر مبنای برنامه ریزی برای تنظیم روابط انسانی در حوزه سیزده‌گانه، به طرح سوالی مبنی بر چگونگی ایجاد زیرساخت‌های توسعه روابط انسانی پرداخت و گفت: اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه عامل زیرساخت برنامه ریزی و الگوی پیشرفت اسلامی است.

وی ابراز داشت: سازمان برنامه و بودجه باید متوجه شوند حوزه علمیه ما راه حل در سطح جهانی دارد که چگونه روابط انسانی را تنظیم و احیا کنیم. لازم است برای انسان‌ها به جای آپارتمان خانه ویلایی ساخت که آپارتمان نشینی سبب اختلال با همسایه و فامیل می‌شود، در آپارتمان‌ها رفت‌و آمدها فامیلی کم شده و کودکان نمی‌توانند بازی کنند و زمانی که افراد با یکدیگر ارتباط نداشته باشند دعوا می‌کنند.

دولت از محل زمین‌های موات برای مستأجران زمین تأمین کند

حجت‌الاسلام کشوری افزود: اگر خانه را درست نکردید صله رحم حداقلی می‌شود و باید در منبرها موضوع خانه ویلایی را مطرح کنید، گرچه سریعاً اشکال می‌گیرند که زمین خیلی گران است اما دولت موظف است از محل زمین‌های موات زمین مورد نیاز همه مستأجران را تأمین کند.‌

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی اظهار داشت: به ۱۰ میلیون مستأجر ایرانی یکهزار متر زمین داده شود یا به کسانی که برای باغ و کشاورزی نیاز دارند؛ ۸۶ درصد زمین‌های ایران تحویل یک اداره به نام منابع طبیعی است و ما نمی‌رویم این زمین‌ها را بگیریم و مشکل را حل کنیم.

حجت‌الاسلام کشوری، تغییر کتب درسی آموزش و پرورش، تدابیر پیشگیری از بیماری بر اساس آموزه‌های اسلامی، محله محوری، روش خود کنترلی در دیدگاه دستگاه‌های امنیتی، عمومی شدن تجارت، محرومیت‌زدایی و روایت میراث فرهنگی را از دیگر راهکارها و اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه برشمرد و افزود: در محله محوری مساجد محوریت تنظیم روابط انسانی است؛ اصفهان باید به ۵۰۰ محله تبدیل و تقسیمات شهری تغییر کند مانند محله علی قلی آقا یا محله مسجد سید که هیچ فاصله بین آنها نیست و آنها را علمای صفوی کوچک کردند.

وی درخصوص عمومی شدن تجارت، گفت: در ساخت بازارهای موقت حکومت اسلامی موظف است که بازار رایگان برای مردم بسازد که هیچ مالیاتی از فروشندگان در این بازارها گرفته نمی‌شود.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی با بیان اینکه برای خوب شدن روابط انسانی نباید فقط به فکر کشور خود باشیم و باید نگاه جهانی داشت، خاطرنشان کرد: ۱۳ نقطه در دنیا دخیل در ظهور هستند و باید مردم را با این نقاط آشنا کنیم مانند فلسطین، فلسطین جایی است که بر اساس روایات حضرت مسیح اذان می‌گویند و ولی عصر (عج) امام جماعت می‌شود و بعد از نماز حضرت مسیح پشت سر حضرت ولی عصر اروپا سقوط می‌کند؛ عراق و حجاز نیز مناطق جغرافیایی ظهور هستند و لذا مردم را با اخبار این مناطق باید آشنا کرد.

عبرتکده‌ها احیا شود

حجت‌الاسلام کشوری با بیان اینکه یکی از غفلت‌های ما احیا نکردن عبرتکده‌ها است، گفت: یکی از ابزارهای تنظیم روابط انسانی عبرت است لذا امام جماعت باید میراث فرهنگی را روایت کند اما الگوی روایت امام جماعت از میراث فرهنگی متفاوت از روایت یونسکو و نقل روابط انسانی گذشتگان است.

وی با بیان اینکه روش‌های نوین نگهبانی از نظام مقدس جمهوری اسلامی باید تدوین شود، ابراز داشت: حوزه علمیه باید در بودجه ریزی حساس بوده و توزیع بودجه ریزی بر اساس روش‌های فقهی باشد.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی همچنین تصویب قوانین کارآمد را از اولویت‌های تمدن دوازده‌گانه دانست و افزود: برای الگوسازی و برجسته سازی تمدن دوازده‌گانه و دوری از دو قطبی شدن جامعه به مدیریت اخبار و اطلاع رسانی، برگزاری نشست‌ها و مدیریت گفتگو و جدال احسن، مدیریت مکتوبات و نمونه سازی بر اساس نظریه‌ها است و اطلاع رسانی باید از طریق رسانه‌ها و افراد نخبه صورت گیرد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

عکس پروفایل مخصوص روز زن ،مادر و ولادت حضرت فاطمه (س)