کشف قدیمی ترین نمونه سنگ سنگدانی جهان با قدمت 150 میلیون سال


کشف قدیمی ترین نمونه سنگ سنگدانی جهان با قدمت 150 میلیون سال

بسیاری از افراد تصور می کنند، سنگدان عضوی متعلق به دستگاه گوارش پرندگان امروزی است در حالی که یافته های جدید دیرینه شناسان نشان دهنده وجود این بخش از دستگاه گوارش در موجوداتی است که ۱۵۰ میلیون سال پیش زندگی می کردند.به گزارش سیناپرس، ساحل ژوراسیک...

بسیاری از افراد تصور می کنند، سنگدان عضوی متعلق به دستگاه گوارش پرندگان امروزی است در حالی که یافته های جدید دیرینه شناسان نشان دهنده وجود این بخش از دستگاه گوارش در موجوداتی است که ۱۵۰ میلیون سال پیش زندگی می کردند.

به گزارش سیناپرس، ساحل ژوراسیک یک منطقه میراث جهانی است که حدود ۱۶۰ کیلومتر از منطقه اکسموث Exmouth در شرق دوون تا خلیج استادلند Studland امتداد دارد. این خط ساحلی دارای آثار غنی از دوران باستان بوده و ۱۸۵ میلیون سال از تاریخ زمین شناسی را در بر می گیرد. بررسی های انجام شده نشان می دهد آثار موجود در پارک ژوراسیک، با یک توالی تقریباً پیوسته از صخره ها که دوره های تریاس، ژوراسیک و کرتاسه را پوشش می دهد، منبعی بسیار غنی برای مطالعه آثار فسیلی است.

به تازگی شواهدی از سنگدان و سنگ معده توسط دکتر استیو اچز (Steve Etches) در این منطقه پیدا شد که بررسی های انجام شده نشان می دهد، منشاء آن دوران ژوراسیک است. این یافته دامنه سنگ ‌های شناخته شده سیستم گوارش از جمله سنگ معده، سنگ مثانه و غیره را در فسیل‌ ها تقریباً ۵۹ میلیون سال به عقب باز می گرداند.

نایجل لارکین، دیرینه شناس و محقق مدعو در دانشکده علوم زیستی در دانشگاه ریدینگ، در این رابطه می گوید: در پی کشف این آثار، من مجذوب این شی مرموز شده و مصمم به کشف چیستی آن بودم. تا زمانی که سنگ ‌های معده واقعاً در یک اسکلت حفظ نشده باشند، تقریباً غیرممکن است که بگوییم چه نوع حیوانی ممکن است این سنگ را تولید یا مصرف کرده باشد.

اندازه این سنگ معده و با توجه به یافتن آن در خاک رس مربوط به دوران ژوراسیک فوقانی، نشان می دهد که به احتمال زیاد این سنگ در داخل بدن یک خزنده دریایی بزرگ مانند ایکتیوسور، پلزیوسار، پلیوسور یا کروکودیل شکل گرفته است.

لارکین در ادامه توضیحاتش افزود: این یک کشف بسیار هیجان انگیز و نادر است. بررسی های انجام شده نشان می دهد سنگ معده موجود در سنگدان فوق قطعا از یک دایناسور نشأت نگرفته است.

به گزارش سیناپرس، دکتر ایوان سانسوم، مدرس ارشد پالئوبیولوژی در دانشگاه بیرمنگام، تجزیه و تحلیل میکروسکوپی سنگ فوق الذکر را انجام داد تا ساختار دقیق نمونه و مواد معدنی موجود در آن را مشخص کند. او به این نتیجه رسید که این نمونه تمام ویژگی‌های یک سنگ را دارد که در دستگاه گوارش شکل می ‌گیرد که به نام سنگ معده شناخته می ‌شود.

مترجم: احسان محمدحسینی

منبع: heritagedaily


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

خسارت 1860 میلیارد تومانی سیل به راه‌های 9 استان