مرکز تخصصی ایمپلنت تهران
از دست دادن دندانها و جای جای خالی آنها در دهان میتواند به طور مستقیم بر سلامتی، زیبایی چهره، زیبایی لبخند و حتی اعتماد به نفس تاثیر زیادی داشته باشد. روشهای زیادی برای حل این مسئله و پر کردن جای خالی دندانها وجود دارد، مثل استفاده از دندان...
از دست دادن دندانها و جای جای خالی آنها در دهان میتواند به طور مستقیم بر سلامتی، زیبایی چهره، زیبایی لبخند و حتی اعتماد به نفس تاثیر زیادی داشته باشد. روشهای زیادی برای حل این مسئله و پر کردن جای خالی دندانها وجود دارد، مثل استفاده از دندان مصنوعی ژلهای ، بریج، ایمپلنت و … . بهترین و ماندگار ترین روش ایمپلنت دندانی میباشد. ایمپلنت دندان مانند یک پیچ در داخل استخوان فک قرار گرفته و با بدن انسان سازگاری کامل دارد. بعد از انجام ایمپلنت دندان با رعایت بهداشت دهان و دندان و نگهداری درست از ایمپلنت میتوان مانگاری طولانیای را برای ایمپلنت درنظر گرفت.
کاشت دندان طبیعی با ایمپلنت
همه ما ممکن است در اثر اتفاقاتی مثل ضربه خوردن به دندانها یا به دلایل دیگر مثل پوسیدگی شدید دندان، یک یا چند دندان خود را از دست بدهیم. حال راه حل چیست؟ در گذشته برای حل این مشکل از دندان مصنوعی استفاده میکردند. اما امروزه با پیشرفت علم روشی عالی به نام کاشت ایمپلنت وجود دارد. کاشت دندان طبیعی با ایمپلنت یک روش عالی برای پر کردن جای خالی دندانهای از دست رفته میباشد که مانند یک دندان طبیعی عمل کرده و سلامتی و زیبایی را به دهان و چهره شما باز میگرداند. کاشت دندان طبیعی با ایمپلنت مزایای زیادی نسبت به دندان مصنوعی دارد. اما هنوز افرادی هستند که بنا به دلایل پزشکی با دلایل دیگر از دندان مصنوعی استفاده میکنند. در ادامه مقاله به بررسی بیشتر ایمپلنت دندان میپردازیم. پیشنهاد میکنیم مقاله ایمپلنت برای دندانهای جلو یی را نیز مطالعه کنید.
مزایای ایمپلنت دندان چیست؟
در ادامه مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم که مزایای ایمپلنت دندان چیست؟ و چه برتریای نسبت به روشهای دیگر کاشت دندان دارد. ایمپلنت دندان یکی از درمانهای گران دندانپزشکی به حساب میآید و به همین دلیل مزیتهای بسیاری نسبت به سایر روشهای کاشت دندان دارد. از مهم ترین مزایای ایمپلنت دندان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس راحتی هنگام جویدن
- ایجاد زیبایی در لبخند و بهبود گفتار
- ثابت نگه داشتن دندانهای مجاور
- کند کردن روند پیری و افتادگی صورت
- ماندگاری طولانی تر در صورت رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان
- جلو گیری از تحلیل لثهها
- و بسیاری از مزایای دیگر …
چرا ایمپلنت از دندان مصنوعی بهتر است؟
پروتزهای دندانی یا همان دندانهای مصنوعی پس از مدتی استفاده شروع به ایجاد نارضایتی و لیز خوردن میکنند و ثابت نگه داشتن آنها و جویدن با آنها میتواند دشوار باشد و احساس خوشایندی به فرد ندهد. ایمپلنت دندان مزایای بسیار زیادی در مقایسه با دندانهای مصنوعی دارد. در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- از ایمپلنت مانند یک دندان طبیعی با استفاده از مسواک و نخ دندان میتوان مراقبت کرد.
- ایمپلنت مانند دندان مصنوعی سقف دهان را نمیپوشاند و در نتیجه در حس چشایی اختلالی ایجاد نمیکند.
- پروتزهای دندانی ممکن است در شرایطی از جای خود بلغزند، اما ایمپلنت مانند یک دندان طبیعی هیچ نا رضایتیای ایجاد نمیکند.
در چه سنی میتوانیم ایمپلنت دندان را انجام دهیم؟
سوال بسیاری از افراد این است که سن مناسب برای انجام ایمپلنت دندان چیست؟ به طور کلی زمان مناسب برای انجام ایمپلنت زمانی است که استخوان فک به طور کامل رشد کرده باشد. انجام ایمپلنت قبل از رشد کامل فک میتواد مشکلات بسیاری در سلامتی و ظاهر فرد ایجاد کند. پس به طور خلاصه سن مناسب برای این درمان را میتوان بعد از ۱۸ سالگی درنظر گرفت.
چه افرادی نباید ایمپلنت انجام دهند؟
- افرادی با استفاده زیاد از دخانیات و سیگار
- مبتلایان به بیماریهای خود ایمنی
- افرادی که از داروهای خود ایمنی استفاده میکنند.
- افرادی که مبتلا به دیابت کنترل نشده هستند.
- افرادی که به هر دلیلی بنا به تشخیص پزشک نباید ایمپلنت دندان را انجام دهند.
مراحل ایمپلنت دندان چگونه است؟
کشیدن دندانهای آسیب دیده
دندان پوسیده شده با گذشت زمان به طور کامل شکسته میشود ولی بخشی از دندان و ریشه آن باقی میماند. به همین دلیل در مرحله اول باید دندان به طور کامل کشیده شود تا مانعی برای ایملپنت وجود نداشته باشد.
پیوند استخوان
اگر استخوان فک قدرت کافی برای انجام ایمپلنت را نداشته باشد یا به اندازه کفی ضخیم نباشد، پیوند استخوان انجام خواهد شد. این پیوند میتواند استخوان مصنوعی باشد یا از استخوان طبیعی محل دیگر بدن خود بیمار استفاده شود. مدت زمان این مرحله با توجه به شرایط خاص هر فرد ممکن است فقط ۱ روز تا حتی چند ماه متفاوت باشد.
قرار دادن ایمپلنت
در مرحله سوم از مراحل ایمپلنت دندان، یک سوراخ کوچک در استخوان فک ایجاد و ایمپلنت در آن قرار داده میشود. بعد از قرار دادن ایمپلنت لثه با دقت بخیه زده میشود.
استخوان سازی
جنس ایمپلنت قرار داده شده در استخوان فک از تیتانیوم میباشد که سازگاری بسیار بالایی با بدن دارد. در این مرحله ایمپلنت کار گذاشته شده با استخوان فک با هم ادغام میشوند تا قدرت کافی برای مراحل بعدی را داشته باشند. مدت زمان ثابتی برای این مرحله از مراحل ایمپلنت دندان وجود دارد و با توجه به شرایط خاص هر فرد متفاوت میباشد.
قرار دادن اباتمنت
اباتمنت یک رابط میان امیپلنت و تاج میباشد. ایمپلنت قسمتی است که در فک قرار داده شده و قابل مشاهده نمیباشد. تاج قسمت قابل مشاهده دندان است. بعد از قرار دادن اباتمنت و بهبود لثهها که ممکن است ۲ تا ۳ هفته طول بکشد، تاج دندان نصب میشود.
نصب تاج دندان
ممکن است قبل از این مرحله برای ارزیابی ایمپلنت یک تاج موقتی نصب شود. اما در هر صورت آخرین مرحله از مراحل ایمپلنت دندان، نصب تاج دندان میباشد. معمولا هر تاج به یک ایمپلنت وصل میشود. ولی در شرایطی میتوان چند تاج دندان را به وسیله بریج به هم وصل کرد تا روی یک ایمپلنت قرار بگیرند.
مراحل ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
نمیتوان پاسخ ثابتی برای این سوال در نظر گرفت. مراحل بالا، مراحل اصلی ایمپلنت دندان میباشند. اما ممکن است فردی با تشخیص متخصص نیاز به درمانهای دیگر نیز داشته باشد. پس مدت زمان انجام ایمپلنت با توجه به شرایط خاص هر فرد متفاوت میباشد. اما به طور نرمال میتوان مدت زمان ۲ تا ۴ ماه را برای ایمپلنتهای معمولی درنظر گرفت. باید به نکته اشاره کنیم که مراحل ایمپلنت فوری هم تا حد زیادی شبیه به ایمپلنت معمولی میباشد اما طول درمان آن کم تر است و میتوان ۱ روز تا ۱ هفته آن را انجام داد.
آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟
شما در حین درمان هیچگونه دردی را حس نمیکنید و تمام مراحل ایمپلنت، با تزریق بیحسی انجام میگیرد. بعد از درمان ممکن از کمی سوزش در محل ایمپلنت حس کنید که کاملا طبیعی میباشد و پس از مدت کوتاهی از بین میرود.
نحوه مراقبت از ایمپلنت چگونه است؟
ایمپلنت مانند یک دندان طبیعی نیاز به مراقبت دارد. باید سلامت آنها با مسواک زدن و استفاده از نخ دندان حفظ شود. در صورت مراقبت و راعیت مناسب بهداشت، ایمپلنتها میتوانند تا آخر عمر دوام داشته باشند. همچنین توصیه میشود هر ۶ ماه به دندانپزشک خود جهت چکاپ مراجعه بفرمایید و با انجام درمانهایی مانند جرم گیری دندانها، از پوسیدگی آنها جلوگیری کنید.