به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دبیرکل سازمان ملل در عین حال ضمن اشاره به امکان استفاده از هوش مصنوعی به عنوان سلاح برای حملات سایبری، تولید تصاویر جعلی یا انتشار اطلاعات نادرست و سخنان نفرتانگیز، بر فواید هوش مصنوعی از جمله در توسعه زندگی انسانی تاکید کرد.
بیشتر بخوانید:
تجربه رانندگی با ابرخودروی بنز/ حس پرواز پشت فرمان پراجکتوان/ عکس
پهپاد انتحاری جدید روسیه/ کابوس ترسناک برای زرهی اوکراین / عکس
او گفت: «استفاده مخرب از سیستمهای هوش مصنوعی برای اهداف تروریستی، جنایی یا دولتی میتواند منجر به سطوح وحشتناکی از مرگ و ویرانی، هراسهای جمعی و آسیبهای روانی عمیق و در مقیاس غیرقابل تصور شود.»
دبیرکل سازمان ملل افزود: «فقط به شبکههای اجتماعی نگاه کنید. ابزارها و پلتفرمهایی که برای تقویت ارتباطات انسانی طراحی شدند اکنون برای تضعیف انتخابات، گسترش تئوریهای توطئه و تحریک به نفرت و خشونت استفاده میشوند.»
او تاکید کرد: «عیوب سیستمهای هوش مصنوعی یکی دیگر از زمینههای مهم نگرانی است. همچنین تعامل بین هوش مصنوعی و سلاحهای هستهای، بیوتکنولوژی، نوروتکنولوژی و رباتیک بسیار نگرانکننده است.»
گوترش گفت: «واضح است که هوش مصنوعی بر تمام جنبههای زندگی ما تأثیر خواهد گذاشت، بهویژه هوش مصنوعی مولد. هوش مصنوعی مولد پتانسیل بسیار زیادی برای انجام خوب و بد در مقیاس گسترده دارد.»
در حالی که فناوری هوش مصنوعی میتواند به «ریشهکن کردن فقر، ریشهکن کردن گرسنگی، درمان سرطان و کمک به اقدامات اقلیمی» کمک کند، «کاربردهای نظامی و غیرنظامی هوش مصنوعی میتواند پیامدهای جدی برای صلح و امنیت جهانی داشته باشد».
آنتونیو گوترش همچنین خواستار ایجاد یک سند الزامآور تا پایان سال ۲۰۲۶ برای منع «سیستمهای تسلیحاتی خودمختار مرگبار» شد که بدون نظارت انسان عمل میکنند.دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که «هرگز» نباید کنترل انسان بر سلاحهای هستهای از بین برود.
او با این حال اضافه کرد که هوش مصنوعی میتواند در جهت برقراری امنیت، از جمله توسط سازمان ملل، و «برای شناسایی الگوهای خشونت، نظارت بر آتشبس» یا «تقویت حفظ صلح، میانجیگری و تلاشهای بشردوستانه» استفاده شود.
جیمز کلوِرلی، وزیر خارجه بریتانیا نیز که در این دوره ریاست شورای امنیت را بر عهده دارد، گفت: «ما امروز اینجا هستیم، زیرا هوش مصنوعی بر کار این شورا تأثیر میگذارد و میتواند ثبات استراتژیک جهانی را تقویت یا مختل کند.»
او افزود: «هوش مصنوعی فرضیات دفاعی و بازدارندگی ما را به چالش میکشد، و پرسشهای اخلاقی درباره مسئولیت تصمیمگیریهایی که منجر به مرگ [انسانها] در میدان نبرد میشود، ایجاد میکند.»
وزیر خارجه بریتانیا همچنین اعلام کرد که دولت این کشور نشستی را درباره این موضوع در پاییز برگزار خواهد کرد.
این اولین بار نیست که درباره کاربرد هوش مصنوعی هشدار داده میشود. پیشتر جفری هینتون، دانشمند رایانه که «پدرخواندهٔ هوش مصنوعی» هم لقب گرفته، از مقام خود در شرکت گوگل کنارهگیری کرد تا در مورد خطرهای هوش مصنوعی هشدار بدهد. هینتون گفته که پیشرفتهای هوش مصنوعی «برای جامعه و بشریت خطرهای جدی دارد». او تاکید کرده است: «فناوری هوش مصنوعی پنج سال پیش را با امروز مقایسه کنید، این تفاوت را در نظر بگیرید و آن را به آینده بسط بدهید؛ دیوانهوار است.»
دبیرکل سازمان ملل با اشاره به ظرفیتهای هوش مصنوعی برای پیشبرد اهداف آموزشی، بهداشتی و مقابله با بحرانهای آبوهوایی، به ارزیابیهای کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز اشاره کرد و گفت هوش مصنوعی میتواند موجب تشدید تبعیضها یا تقویت نظارتها در حکومتهای استبدادی شود.
منبع: UN.ORG
۲۲۷۲۲۷