قرآن سوزی از حیث اجتماعی مبارزه با هویت دینی است


قرآن سوزی از حیث اجتماعی مبارزه با هویت دینی است

آیت‌الله مبلغی ضمن محکوم کردن اهانت به ساحت قرآن کریم در سوئد و پشت‌پرده این جریانات گفت: قرآن سوزی از حیث اجتماعی مبارزه با هویت دینی است.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: در پی جسارت به ساحت نورانی قرآن مجید در سوئد و پیام رهبر معظم انقلاب در این خصوص، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با مشارکت نهادهای فرهنگی-بین‌المللی، مبادرت به برگزاری هم اندیشی علمیِ واکاوی ابعاد فقهی، حقوقی و سیاسی حکم رهبر معظم انقلاب در محکومیت قرآن سوزی کرد.

در این هم‌اندیشی که عصر دوشنبه 2 مرداد ماه در محل تالار علامه جعفری (ره) پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، آیت‌الله «علی اکبر رشاد» رئیس این پژوهشگاه؛ آیت «احمد مبلغی» عضو مجلس خبرگان رهبری؛ حجت‌الاسلام و المسلمین «محمدمهدی ایمانی‌پور» رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ حضورداشته و به ارایه مباحث خود پرداختند، ضمن اینکه در این هم‌اندیشی آیت‌الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و دکتر «محمود حکمت‌نیا» عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به صورت آنلاین حضور داشته و سخنرانی کردند.

آیت‌الله احمد مبلغی در این هم اندیشی طی سخنانی با بیان اینکه موضوع قرآن سوزی مساله سرنوشت ساز برای هویت و کیان جامعه اسلامی محسوب می‌شود، گفت: علت آن است که چنین مساله ای یک بحث و اتفاق معمولی نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه همواره حکم تابع موضوع است، افزود: لذا شناخت حکم نیزتابع شناخت موضوع است، با توجه به این مساله نسبت به مساله آتش سوزی نباید در بعد موضوع شناسی کم بگذاریم، این مساله ابعاد گسترده ای دارد.

وی گفت: در موضوع شناسی گاهی بحث دارای ابعاد مختلفی است، بنابراین موضوعات امروزی عمدتا ذوابعاد هستند و مطالعه میان رشته ای را می طلبند، در مورد این بحث موضوع و هسته اصلی هجوم به مقدسات است که در این مجال بحث را معطوف به بُعد اجتماعی مساله اهانت به قرآن می کنم.

آیت الله مبلغی افزود: این قرآن سوزی از حیث اجتماعی اساسا مبارزه با هویت دینی است، وقتی امری مکرر رخ می دهد دیگر اینگونه نیست که تصادفی بوده باشد به ویژه که هر بار نیز اعتراضات فاحشی نسبت به آن رخ می دهد.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اینکه قبح چنین اهانتی از بین برود و از سوی دیگر مسلمانان در برابر این مساله دچار انفعال شوند و نوعی باختن در هویت را تجربه کنند، بحث مهمی است و اساسا هویت دینی مقوله مهمی است که باید به آن توجه کرد.

وی تصریح کرد: علت اینکه به قرآن اهانت شده است حلاوت، آرامش و اطمینان آن است، قرآن از اساس به دلیل اینکه کلام خداوند است وقتی در فضای کنونی و مدرن امروزی ارایه می شود نفوذ و حضور عجیبی را در مخاطب خواهد داشت و هرچه زمان بگذرد این حلاوت شیرین تر می شود، خداوند برای استماع قرآن حساب ویژه ای را باز کرده است چنانکه در قرآن فرمود: « وَإِنْ أَحَدٌ مِنَ الْمُشْرِکِینَ اسْتَجَارَکَ فَأَجِرْهُ حَتَّىٰ یَسْمَعَ کَلَامَ اللَّهِ ثُمَّ أَبْلِغْهُ مَأْمَنَهُ ۚ ذَٰلِکَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا یَعْلَمُونَ» (و اگر یکی از مشرکان به تو پناه آورد (که از دین آگاه شود) بدو پناه ده تا کلام خدا بشنود و پس از شنیدن سخن خدا او را به مأمن و منزلش برسان، زیرا که این مشرکان مردمی نادانند). این آیه حکایت از آن دارد که شنیدن کلام خدا تاثیر عجیبی دارد.

آیت الله مبلغی با بیان اینکه کلام خدا در قرآن مجید فقط خطاب به مومنان نیست، افزود: بخش هایی از قرآن خطاب به همه انسان ها است، لطیف ترین قضایا و مسایل انسانی و فطری و اجتماعی و سیاسی در قرآن و در کلام خدا با زیباترین شیوه بیان شده است و کلام قرآن در حال نفوذ در بین بشریت است، در نتیجه دشمنان دنبال آلوده‌ کردن فضا و ایجاد خصومت تصنعی هستند تا این بستر از بین برود و هویت اسلامی تضعیف و از سوی دیگر زمینه عرضه کلام خدا از بین برود.


وی ادامه داد: در این جاست که متناسب با موضع باید به بحث مجازات توجه کنیم، اینکه اقدامی صورت بگیرد که منجر به تخریب روابط بین ادیانی شود قطعا مجازت سختی در پی خواهد داشت، علاوه بر این مسایل دیگری نیز وجود دارد از جمله اینکه دستگاه های فرهنگی و متمرکز بر فعالیت های قرآنی باید کلام خدا را در فضای امن متمرکز کنند.


عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: مساله دیگر اصل هجوم به آزادی بیان است، نباید بگوییم که شما آزادی بیان را نمی دانید و نمی فهمید، اصلا این هجوم به آزادی بیان دیگر آزادی بیان نیست، کسی که الفبای اندیشه وروابط اجتماعی، ضرورت عمل گرایی ادیان و استیلای منطق را می فهمد این مساله را نیز درک می کند که این اهانت ها آزادی بیان نیست بلکه پشت آزادی بیان قایم شدند تا به قرآنی که بیان است حمله کنند لذا این کار هجمه به آزادی بیان است.

وی افزود: هجوم به قرآن هجوم به منطق، دین، ارزش‌ها و انسانیت است زیرا انسان زیرساخت تفکرات دینی و الهی انسان است و مخاطب قرآن انسان است، نکته دیگر اینکه مگر در جامعه امروز ادعا نمی کنیم که دنبال صلح جهانی هستیم؟ کدام کتاب در مورد صلح اجتماعی بین انسان ها واژگان بیشتری دارد و اختلاف انسان‌ها را مایه تعارف و نه تفاخر و تعارض برشمرده است؟ چه کتابی حتی دشمنی برخی افراد را توجیهی برای دورشدن از رفتار عادلانه ندانسته است؟ چه کتابی مساجد را در کنار بیع و صوامع قرار داده است؟

آیت الله مبلغی اظهار کرد: پیشنهاد می دهم که فقه‌التقدیس را در حوزه علمیه ایجاد کنیم زیرا هجوم به زیرساخت‌های مسلمین زیاد شده است و لازم است که مسلمانان اعم از شیعه و سنی بر این مسئله توافق کنند، از سوی دیگر برخی برگزاری همایش بین‌المللی و ایجاد کمیته فقهی حقوقی را نیز برای این مسئله پیشنهاد داده‌اند که درهر صورت ابتدا باید موضوع به درستی شناخته شود تا موضع‌گیری‌ها هم بهتر انجام شود و صرف به یک یا دوبار محکومیت محدود و منحصر نشود.

پایان پیام/248

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

دانلود کامل متن دعای مجیر برای ایام البیض رمضان 1401 نسخه موبایل و تبلت +عکس