خواب زیاد سالمندان چه دلایل و خطراتی دارد؟


سایک نیوز به نقل از ایرنا: در زمانی که سن افراد بالاتر می‌رود به دلیل فعالیت کم و وقت زیاد ممکن است میزان خوابشان نیز زیادتر از حد شود که این موضوع عوارضی خواهد داشت و باید درمان شود. در دوران پیری، سالمندان به دلیل زمان آزادتر و کاهش...

خواب زیاد سالمندان چه دلایل و خطراتی دارد؟

سایک نیوز به نقل از ایرنا: در زمانی که سن افراد بالاتر می‌رود به دلیل فعالیت کم و وقت زیاد ممکن است میزان خوابشان نیز زیادتر از حد شود که این موضوع عوارضی خواهد داشت و باید درمان شود.

در دوران پیری، سالمندان به دلیل زمان آزادتر و کاهش فعالیت‌های روزانه، نیاز بیشتری به استراحت و خواب دارند. اما بیماری‌ها و مشکلات جسمی در این دوران شایع هستند و برای بهبود وضعیت جسمی و روحی، سالمندان نیاز به خواب و استراحت دارند.

مصرف داروها نیز برای بهبود بیماری‌ها لازم است، اما عوارض جانبی مانند خواب‌آلودگی و گیجی در سالمندان رایج است. در صورت بروز این عوارض، بهتر است به پزشک خود گزارش دهید تا اقدامات لازم را انجام دهد و در صورت لزوم داروی دیگری تجویز کند. در کل، نیازهای خواب و استراحت سالمندان را مدنظر داشته باشید و اگر متوجه پرخوابی در سالمند شدید، به دنبال راه درمان باشید. در ادامه این بخش به دلایل خواب زیاد در سالمندان و ارتباط خواب زیاد با آلزایمر اشاره خواهیم داشت.

دلایل خواب زیاد در سالمندان

خواب زیاد در سالمندان می‌تواند یکی از مشکلات شایع در این گروه سنی باشد. دلایل متعددی می‌تواند باعث خواب زیاد در سالمندان شود، از جمله:

تغییرات در ساختار خواب

با پیر شدن، ساختار خواب تغییر می‌کند و فعالیت‌های عملیاتی در سالمندان در طول شب کاهش می‌یابد. این می‌تواند منجر به خواب زیاد در طول روز شود.

مشکلات سلامتی

برخی از بیماری‌ها و شرایط پزشکی مانند افسردگی، اضطراب، بیماری‌های قلبی، عوامل التهابی و نارسایی کبد می‌توانند عاملی برای خواب زیاد در سالمندان باشند.

داروها و مصرف مواد

مصرف برخی داروها می‌تواند عامل خواب زیاد در سالمندان باشد. برخی داروها مانند ضدانعقادها، آرامبخش‌ها و دیگر داروها ممکن است اثر خواب‌آوری داشته باشند.

کمبود فعالیت

کمبود فعالیت و سبک زندگی نیمه‌فعال در سالمندان می‌تواند باعث خواب زیاد شود. عدم داشتن فعالیت و تحرک مناسب می‌تواند به خواب زیاد در طول روز منجر شود.

عوارض خواب زیاد در سالمندان

بسیاری از سالمندان پس از ساعت‌ها خوابیدن همچنان احساس خستگی می‌کنند و قادر به حرکت مناسب برای مدتی نیستند. برخی از آنان دارای مشکلات حرکتی هستند و خواب زیاد ممکن است این مشکلات را تشدید کند. خواب زیاد معمولاً عامل اصلی کاهش فعالیت بدنی در سالمندان است و می‌تواند عوارضی مانند چاقی و بیماری‌هایی از جمله دیابت، فشارخون بالا و سنگ کلیه را در طول زمان به همراه داشته باشد.

ارتباط آلزایمر و خواب زیاد در سالمندان

به گزارش وب گاه نمناک، بیماری آلزایمر در سالمندان می‌تواند باعث خواب زیاد شود. سالمندان با سبک زندگی نامنظم و خواب آلودگی باید به پزشک مراجعه کنند. خواب آلودگی می‌تواند ناشی از تجمع بتا آمیلوئید در مغز باشد. انجام اسکن مغز و درمان آلزایمر برای افراد مبتلا به خواب زیاد توصیه می‌شود. برای پیشگیری از ابتلا به زوال عقلی و آلزایمر در سالمندان، لازم است با هرگونه تغییر در میزان خواب آنها، نسبت به این مسئله حساس شده و علت را بررسی کنید.



درس خوندن به چه دردی میخوره؟!