(عکس) سرعت ابرپروژه عربستان
تفرجگاه زمستانی «تروجنا» در نهایت قرار است هفتهزار ساکن دائمی را در خود جای دهد و سالانه بیش از ۷۰۰ هزار بازدیدکننده را میزبانی کند. این تفرجگاه شامل یک دهکده عمودی، مراکز خرید، تفریحات شبانه، بیش از ۱۰۰ ورزش مختلف، جشنواره موسیقی، رویدادهای مد و ... در دامنههای زمستانی است.
العربیه در گزارشی از پیشرفت در فرآیند ساخت منطقه «تروجنا» به عنوان بخشی از پروژه بزرگ ۵۰۰ میلیارد دلاری «نئوم» در عربستان سعودی خبر داد.
به گزارش ایسنا، «تروجنا» نخستین مقصد برفیِ زیر صفر و پیست اسکی در فضای باز در منطقه خلیج فارس خواهد بود. اکنون توسعهدهندگان این پروژه کوهستانی در عربستان سعودی که بخشی از پروژه بزرگ ۵۰۰ میلیارد دلاری نئوم (NEOM) است، اعلام کردهاند که کار قابل توجهی در محل ساخت این پروژه وسیع در حال انجام است.
تفرجگاه زمستانی «تروجنا» در نهایت قرار است هفتهزار ساکن دائمی را در خود جای دهد و سالانه بیش از ۷۰۰ هزار بازدیدکننده را میزبانی کند. این تفرجگاه شامل یک دهکده عمودی، مراکز خرید، تفریحات شبانه، بیش از ۱۰۰ ورزش مختلف، جشنواره موسیقی، رویدادهای مد و ... در دامنههای زمستانی است.
«فیلیپ گولت»، مدیر اجرایی پروژه تروجنا به العربیه انگلیسی گفته است توپوگرافی و آبوهوای خنکتر تروجنا در بلندترین رشته کوه عربستان، امکان ارائه نخستین تجربه اسکی در فضای باز در نوع خود را در میان کشورهای حوزه خلیج فارس فراهم میکند، اما آنچه کمتر در مورد تروجنا شناخته شده، این است که هر سال بارش برف طبیعی را با دمای زیر صفر در طول ماههای زمستان تجربه میکند.
مدیر اجرایی پروژه تروجنا همچنین گفته است: ساخت تروجنا که نخستینبار توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در سال ۲۰۲۲ اعلام شد، یک شاهکار مهندسی عظیم است و هدف از آن به نمایش گذاشتن این مقصد کوهستانی به عنوان یکی از پایدارترین پیستهای اسکی جهان از نظر زیست محیطی در جهان است که این به معنای بررسی تولید پایدار برف، استراتژیهای ذوب برف و نیازهای انرژی است.
برای برآوردن این الزامات، ما از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده میکنیم، مصرف آب را به حداقل و بازیافت آب را به حداکثر میرسانیم. ما همچنین از ماشینهای برفی با استفاده از شبکه انرژی تجدیدپذیر نئوم که بدون کربن است و گازهای گلخانهای منتشر نمیکند، استفاده خواهیم کرد.
مسیر اصلی اسکی در تروجنا در ارتفاع تقریباً ۲۴۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. در طول ماههای زمستان، دما در تروجنا میتواند از منفی ۱۷ درجه سانتیگراد تا ۲۲ درجه سانتیگراد متغیر باشد که آن را برای اسکی ایدهآل میکند. این استراحتگاه ترکیبی از پیستهای اسکی خشک و سطوح بهعنوان پایهای برای برف طبیعی و برف ساختهشده با ماشین خواهد بود.
«گولت» همچنین اظهار کرده است: کار قابل توجهی برای ارتقاء توسعه تروجنا در حال انجام است. از سال ۲۰۲۲، ما با موفقیت در مجموع ۱.۶ میلیون متر مکعب از محل ساخت دریاچه در تروجنا حفاری کردهایم. ساخت دهکده اسکی و سکونتگاههای وقع در دامنه کوه در حال انجام کارهای پایهای است و طراحی دقیق و توسعهیافته آنها در حال پیشرفت است.
در حالیکه طراحی مفهومی برای دهکده اسکی در نوامبر ۲۰۲۱ تکمیل شد، کار روی تولید برف و آزمایش اسکی در محل ادامه دارد. همچنین کار روی دهکده عمودی تروجنا در حال انجام است و تاکنون نزدیک به یک میلیون تن مکعب سنگ حفاری شده و برای ساخت بستر دریاچه مورد استفاده قرار گرفته است.
تروجنا با هدف تبدیل شدن به یک مقصد منحصربهفرد منطقهای و جهانی در تمام طول سال، فراتر از ورزشهای زمستانی، شامل بیش از یکصد فعالیت در محیطهای داخلی و خارجی خواهد بود که پیادهروی، کایاکسواری، ورزشهای آبی، اسکی، زیپلاین، ترن هوایی آلپاین، دوچرخهسواری کوهستان، اسکیتبرد، کوهنوردی، اسکیت روی یخ و ... و از سوی دیگر برگزاری کنسرتهای زنده، جشنوارههای موسیقی، رویدادهای فرهنگی، نمایشگاههای هنری و نمایشگاههای آشپزی را نیز شامل میشود.
گردشگری در واقع ستون «چشمانداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت است که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست.
عربستان سعودی که میزبان اماکن متبرکه جهان اسلام، یعنی مکه و مدینه و همچنین شش مکان ثبتشده در فهرست میراث جهانی یونسکو است، هر ساله چند میلیون زائر مسلمان را به خود جذب میکند، اما در چشمانداز ۲۰۲۳ این کشور، هدف اصلی میزبانی از حدود ۳۰ میلیون بازدیدکننده بینالمللی تا سال ۲۰۳۰ و ایجاد یک میلیون شغل در گردشگری است.
مقامهای عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کردهاند که از جمله آنها به پروژه «نئوم» (NEOM) میتوان اشاره کرد که یک کلانشهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقامهای این کشور امیدوارند «نئوم» به یک قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.