ادامه حمایت های انگلیس از اوکراین
نخست وزیر انگلیس در گفت و گو با زلنسکی گفت، به حمایت مستمر از اوکراین متعهدیم.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، نخست وزیر انگلیس و رئیس جمهوری اوکراین امروز (پنجشنبه) در تماس تلفنی درباره آخرین تحولات جنگ اوکراین رایزنی کردند و طرف انگلیسی در تداوم سیاستهای ماجراجویانه خود، بار دیگر حمایت مستمر لندن از جبهه کییف را مورد تاکید قرار داد.
دفتر نخست وزیر انگلیس با صدور بیانیهای که یک نسخه آن در اختیار مطبوعات و خبرنگاران قرار گرفت اعلام کرد: ریشی سوناک امروز بعدازظهر پیش از سفر به هند برای شرکت در اجلاس سران گروه ۲۰ با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گفتوگو کرد.
بر اساس این بیانیه، زلنسکی، طرف انگلیسی را در جریان آخرین تحولات مربوط به ضد حمله این کشور علیه روسیه و الزامات نظامی جبهه کییف قرار داد. نخستوزیر انگلیس نیز تصریح کرد که این کشور به حمایت نظامی مستمر از اوکراین متعهد است.
گفتنی است که انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنشو درگیریها دامن زده است.
سران دو کشور همچنین درباره توافق صادرات غلات از اوکراین گفتوگو کردند و سوناک متعهد شد که با همکاری کشورهای گروه ۲۰ مسیری را برای دور زدن آنچه «محاصره روسیه و اطمینان از دسترسی کشورهای آسیب پذیر به محموله های حیاتی غلات» نامید فراهم کند.
قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با پیشنهاد ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.
این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده بود و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید و با وجود تلاش دولت ترکیه و دبیرکل سازمان ملل، دولت روسیه به علت کوتاهی و کارشکنی غرب در عمل به تعهدات خود در قبال تعدادی از مفاد این قرارداد که مورد نظر روسیه بود، با تمدید آن موافقت نکرد.
در طول حدود یکسال اجرای توافق غلات، ۳۲.۸ میلیون تن محموله از اوکراین صادر شد که بیش از ۷۰ درصد آن به کشورهای ثروتمند رفت و تنها کمتر از یک میلیون تن محموله به فقیرترین کشورهای آفریقا رسید.