سن طلایی برای جراحی دندان عقل


سن طلایی برای جراحی دندان عقل

جراح فک و صورت و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بهترین سن برای جراحی دندان عقل را حدود سن ۲۰ سالگی دانست و گفت: هر ریشه دندان که نهفته باشد اعم از عقل و یا هر دندان دیگر مساوی با وجود یک کانون عفونی در دهان است که حتما باید جراحی شود.

دکتر جواد فاریابی با مهم دانستن کنترل وضعیت رویش دندان‌ها توسط والدین، مراقبان بهداشت مدارس و دندانپزشکان اظهار کرد: هر دندان زمان مشخصی را برای رویش دارد بنابراین باید از رویش دندان‌ها در آن زمان مشخص مطمئن شویم، گاهی اوقات این بی‌توجهی باعث بروز مشکلات دهانی هم‌چنین افزایش هزینه‌های مالی به خانواده‌ها می‌شود.

وی افزود: هر دندان نهفته‌ای که داخل فک باقی بماند ما از عوارضی مانند ایجاد کیست و یا تومور‌ها اطراف این دندان‌ها نگران هستیم.

فاریابی با بیان این‌که مردم بیشتر نهفته بودن و یا نبودن دندان عقل توجه می‌کنند، گفت: بهتر است والدین و مراقبان بهداشت مدارس به نبود هر دندان در دهان نوجوان و جوان توجه کنند، چون می‌تواند نشانه مهمی برای پیگیری باشد.

این جراح فک و صورت افزود: به‌عنوان مثال اگر فرد ۱۲ ساله دندان پیشین بالا (جلو) نداشت هم والدین و هم مراقبان بهداشت مدارس باید توجه کنند که چرا این دندان در این سن رویش نداشته است ضمن آن‌که اگر همین دندان به موقع رشد نکند و در دهان باقی بماند می‌تواند مشکلات متعددی علاوه‌بر این‌که در زیبایی ظاهری فرد تأثیر می‌گذارد ایجاد کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در رابطه با دندان عقل و نهفته بودن یا نبودن این دندان گفت: با انجام رادیوگرافی می‌توان از سن ۱۴ سالگی جوانه و تاج دندان عقل را داخل استخوان ببینیم و این دندان از ۱۷ تا ۲۰ سالگی در دهان رویش می‌کند.

وی یادآور شد: اگر جوانی به سن ۲۲ و یا ۲۳ سالگی رسید و دندان عقلی در دهانش رویش پیدا نکرد باید به دندانپزشک مراجعه کند و با انجام رادیوگرافی از وجود دندان عقل مطمئن شود.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

زیباترین و شادترین عکس نوشته های شب یلدا