شرکت ایسوس اخیراً بنچمارکهای گیمینگ کنسول دستی خود که با نام ASUS ROG Ally شناخته میشود را به اشتراک گذاشته است. در بنچمارکهای منتشر شده شاهد برتری 30 درصدی نسخه مجهز به پردازنده AMD Ryzen Z1 Extreme نسبت به نسخه non-Extreme هستیم. در ادامه این خبر شهر سخت افزار به بررسی بنچمارکهای جدید کنسول گیمینگ پرتابل ROG Ally ایسوس میپردازیم.
همانطور که وعده داده شده بود، کنسول گیمینگ مجهز به پردازنده AMD Ryzen Z1 دیرتر از نسخه AMD Ryzen Z1 Extreme عرضه شد و در 10 سپتامبر (19 شهریور) وارد بازار شد. چیزی که آن را از نسخه Extreme متمایز میکند آن است که این APU به جای اینکه مبتنی بر نسخه تضعیف شدهای از همان سیلیکون Extreme باشد، حول یک تراشه کاملاً جدید با طراحی متفاوت ساخته شده است.
طبق گزارش جدید وبسایت Videocardz، هر دو تراشه به خانواده محصولات AMD Phoenix تعلق دارند، اما در طراحی هسته با هم تفاوت دارند. تراشه Z1 از 2 هسته Zen4 و 6 هسته Zen4c استفاده میکند، در حالی که تراشه Z1 Extreme دارای 8 هسته Zen4 است. هرچند ممکن است در نگاه اول این تمایز قابل توجهی برای گیمرها به نظر نرسد، اما عملکرد گرافیکی و گیمینگ این دو APU بسیار متفاوت است.
تراشه Small Phoenix که با نام های Phoenix2 یا Ryzen Z1 نیز شناخته میشود به 4 واحد محاسباتی (CU) مجهز شده، در حالی که تراشه Extreme دارای 12 واحد محاسباتی است. هر دو از معماری RDNA3 استفاده میکنند، اما پردازنده گرافیکی کنسول Z1 تنها یک سوم از هستههای گرافیکی موجود در تراشهی Ryzen Z1 Extreme را دارد. با وجود این تفاوت قابل توجه در قدرت پردازنده گرافیکی، کنسول مجهز به Ryzen Z1 همچنان قادر به ارائه یک تجربه گیمینگ خوب است، به خصوص برای بازیهایی که به شدت به عملکرد GPU وابسته نیستند.
ایسوس دو نمودار از بنچمارکهای گیمینگ این دو کنسول ارائه کرده است، یکی نشان دهنده عملکرد با وضوح 1920×1080 پیکسل (1080p) و دیگری با وضوح 1280×720 پیکسل (720p) است که توسط RSR (فناوری سوپررزولوشن AMD Radeon) بهبود یافته است.
همچنین در ادامه را نیز همانطور که AMD به استفاده از فناوری Fluid Motion Frame خود برای بازیها و سختافزارهای بیشتر ادامه میدهد، مشاهده اینکه چگونه بنچمارکهای این فناوری AMD نیز در آیندهای نزدیک به عامل مهمی در ارزیابی کنسولهای گیمینگ مبدل میشوند، جذاب خواهد بود.
به گفته شرکت ایسوس:
تراشه AMD Ryzen Z1 میتواند حتی بزرگترین کتابخانههای بازی، از بازیهای AAA تا عناوین مستقل و بازیهای قدیمی را به راحتی مدیریت کند. در آزمایش ما متوجه شدیم که حتی در بازیهای پرمصرفی مانند Cyberpunk 2077 و Diablo IV هم تراشهی Z1 قادر به رسیدن به 30 FPS یا بالاتر است. همچنین بسیاری از بازیهای دیگر با نرخ فریم بیش از 45 یا 60 FPS برای تجربه گیمینگ روان قابل دستیابی هستند.
بنچمارک های رسمی مشخص می کنند که نه تراشه Z1 و نه Z1 Extreme قادر به ارائه 120 فریم در ثانیه برای صفحه نمایش های 120 هرتزی موجود در این کنسولها نیستند. با این حال، شایان ذکر است که بازیهایی که برای این بنچمارکها انتخاب شدهاند، برای یک پردازنده گرافیکی مجتمع بسیار سنگین محسوب میشوند.
پس توجه داشته باشید که همین حالا هم مجموعهی بسیار گستردهای از بازیها وجود دارند که برای اجرای روان به سختافزار قدرتمندی نیاز ندارند و به راحتی میتوان آنها را با نرخ فریم بالا در کنسول دستی ASUS ROG Ally اجرا کرد.
کنسول ROG Ally Z1 با قیمتی معادل 100 دلار/100 یورو کمتر از همتای Extreme خود عرضه میشود. این نسخه 2.8 ترافلاپس (TFLOPS) قدرت محاسباتی دارد که در مقایسه با 8.6 TFLOPS مدل Extreme، حدود 67 درصد کمتر است. با این وجود، همانطور که در این بنچمارکهای گیمینگ واقعی نشان داده شده است، شکاف عملکرد بین این دو کنسول کمتر از حد انتظار است.
به طور متوسط میتوان گفت کنسول گیمینگ ASUS ROG Ally مجهز به پردازنده AMD Ryzen Z1 Extreme حدود 34 درصد در بنچمارکهای گیمینگ (در بازی هایی که در تصاویر میبینید) نسبت به نسخه مجهز به AMD Ryzen Z1 بهتر عمل کرده است. در نتیجه میتوان گفت اختلاف قیمت 100 دلاری میان این دو کنسول گیمینگ پرتابل تاحدی قابل توجیه است.
نظر شما در مورد کنسول گیمینگ ROG Ally و تراشه AMD Ryzen Z1 حاضر در این کنسول چیست؟