چرا سال اول ازدواج اینقدر مهم است؟
سایک نیوز به نقل از بهشتیان: شروع یک زندگی جدید میتواند فراز و نشیبهایی نیز به دنبال داشته باشد. در واقع، این امر بسیار طبیعی خواهد بود که در دو سال اول ازدواج با موانع سختی مواجه شوید، اما هیچ ترسی به خود راه ندهید. با درک برخی گذارها...
سایک نیوز به نقل از بهشتیان: شروع یک زندگی جدید میتواند فراز و نشیبهایی نیز به دنبال داشته باشد. در واقع، این امر بسیار طبیعی خواهد بود که در دو سال اول ازدواج با موانع سختی مواجه شوید، اما هیچ ترسی به خود راه ندهید.
با درک برخی گذارها و موانعی که ممکن است در اوایل ازدواج با آنها مواجه شوید، شما و شریک زندگیتان می توانید از آن برای ایجاد یک رکن استوار برای سالیان پیشِ رو استفاده کنید.
چرا سال اول زندگی مهم است؟
سال اول ازدواج می تواند سخت ترین سال زندگی به نظر برسد؛ زیرا مملو از تغییرات و سازگاری هایی است که شما و شریک زندگی تان را با نقشهای جدید وفق میدهد. به گفتة محققان، با این حال نحوه مدیریت این دوره از سازگاری برای دوام ازدواج زوجین خیلی مهم است.
کاهش یافتن عشق، توجه و حساسیت و افزایش دوگانگی در دو سال اول ازدواج میتواند یکی از شاخصهای طلاق پس از ۱۳ سال زندگی باشد. این نتیجهگیری مطابق با تحقیقات دکتر تد هیوستون، در دانشگاه تگزاس در سال ۲۰۰۹، در مورد شاخصهای رضایت زناشویی و عوامل استرسزا به دست آمده است.
این مطالعه همچنین نشان داد که زوج هایی که در دو سال اول ازدواج از یکدیگر طلاق گرفته اند، دارای علایمی از سرخوردگی بودند و در ۲ ماه اول ازدواجشان نسبت به یکدیگر احساس منفی داشتند. زوج هایی که هنوز در ازدواجشان احساس خوشبختی می کردند، زوجهایی بودند که توانسته بودند در دوره اولیه رابطه، احساسات مثبتی نسبت به همسر خود ابراز کنند.
تحقیقات جدیدتر نشان می دهد که زوجین تازه ازدواج کرده ممکن است به دلیل انتظارات غیرواقعی یا سطح تجربیاشان در مقایسه با انتظارشان از ازدواج، مستعد نارضایتی باشند. سازگاری های غیرمنتظره رایج عبارتاند از:
- چیزهای کوچک
- وفاداری های رقابتی
- سرخوردگی ها
- مسئولیت های جدی
- نقش های رابطه
- رابطة جنسی
براساس تحقیقات تازه منتشرشده، زوجین تازه ازدواج کرده که تمایل دارند تأکید کنند که سطح سعادتمندیشان در طول چهار سال اول ازدواج افزایش می یابد (یا حداقل ثابت می ماند) در واقع، ممکن است سعادتمندیشان در طی ازدواجش کاهش یابد.
همچنین در سال های اولیه ازدواج، به دلیل گذار به مقوله ازدواج و نقش والدینی، طلاق به ویژه در میان زوج هایی با رواننژندی بالا رایج است که ثابت شده سطح رضایت کلی کمتری از ازدواجشان دارند.
خط قرمزها در اوایل ازدواج
- اعتیاد یا سوء مصرف مواد
- آزار عاطفی یا فیزیکی
- ترس از کشمکش
- ناتوانی در خوشگذرانی با هم
- فقدان احترام
- فقدان روابط عاشقانه و صمیمیت
- ازدواج در سنین پایین یا به دلایل اشتباه
- صرف زمان بیش ازحد برای سایر مسائل
- هزینة بیش ازحد
- خودخواهی
- مشکلات جنسی
- وابستگی بیش ازحد به والدین
- انتظارات غیرواقعی
اولویتها در سال اول ازدواج
اگر بعد از ازدواج کمی احساس افسردگی داشتید، اشکالی ندارد. افسردگی های ماه عسل طبیعی است. هر دوی شما درگیر مقدمه چینی های زمانبر ازدواج شدهاید.
این نکته قابل پیش بینی است که وقتی استرس مقابله با آن را نداشته باشید، احساس فقدان خواهید کرد. این حالت شبیه احساس ناامیدی بعد از تعطیلات است که بسیاری از مردم آن را تجربه میکنند. با این حال، مهم است که این دوره از افسردگی را نادیده نگیرید.
آماده شدن برای افسردگی های اوایل ازدواج می تواند به شما کمک کند تا از آنها عبور کنید. زمان آن فرا رسیده است که برای تداوم بقیه زندگیتان پا به میدان زندگی مشترک بگذارید و حرکت کنید.
علاوه بر احیا کردن عشق، اولویت های دیگری نیز وجود دارد که یک زوج باید با آنها روبهرو شوند.
- درمورد مدیریت پول و هزینه ها تصمیم گیری کنید. در این مورد بحث کنید که آیا می خواهید امور مالی خود را به طور جداگانه، مشترک یا ترکیبی از حساب های جداگانه و مشترک مدیریت کنید. در هر صورت، هرگز دروغ نگویید، مقوله صداقت در اجتناب از درگیری بر سر مسئله پول امری کلیدی است.
- نحوه رسیدگی به کارهای خانه را معین کنید. تقسیم عادلانه کارهای خانه می تواند استرس در محیط خانه را از بین ببرد و ازدواج مسرت بخشی را تضمین کند. به خاطر داشته باشید که به احتمال زیاد، مجبور خواهید بود هر از چندگاهی لیست موردنظرتان را دوباره ارزیابی کنید.
- اوقاتی را برای گذراندن اوقات فراغتتان برنامه ریزی کنید. نه تنها اوقات با هم بودن مهم است، بلکه به زمان باکیفیتی خارج از رابطه خودتان برای رشد شخصی و استقلال نیاز دارید.
- برای رابطه جنسی تان وقت بگذارید. حتی زمانی که شرایط زندگی شلوغ و پرمشغله میشود، سالم نگه داشتن زندگی جنسی باید جزء اولویتهایتان باقی بماند. در حالی که بیشتر زوجها معمولاً هفتهای یک بار رابطه جنسی دارند، توجه به این نکته مهم است که بدانید چه چیزی برای حفظ صمیمیت در رابطه مفید است.
- با همسرتان برای امور زندگی حدّ و مرز تعیین کنید. با همسرتان در مورد اینکه چه چیز خوب است و چه چیز موجب تنش در حدّ و مرزهایتان میشود، صحبت کنید. به عنوان مثال، آیا همسرتان میتواند بدون اطلاع قبلی جایی برود یا انتظار دارید با تماس تلفنی یا پیامک به شما اطلاع دهد.
- تفاوتها را درک کنید. در حالی که ارزشهای اصلیتان احتمالاً یکسان است، افکار و عقاید همسرتان ممکن است با شما متفاوت باشد. درک و احترام به این تفاوتها به شما کمک میکند تا از قضاوت دوری کنید و سطح رابطه خود را بهبود بخشید.
- مدیریت تعارض را یاد بگیرید. با وجود اینکه بروز تعارض در زندگی امری اجتناب ناپذیر است، نحوه برخورد با تعارض میتواند در ازدواج تفاوت ایجاد کند. تمام تلاش خود را برای حفظ نگرش سازنده و احترام متقابل انجام دهید و تمایل داشته باشید که دیدگاه شریک زندگی خود را بشناسید.
- در مورد انتظارات بحث کنید. از مسئولیتهای خانه گرفته تا صمیمیت جنسی، مهم است که در مورد آنچه از شریک زندگی خود انتظار دارید، صحبت کنید. به هر حال، انتظارات برآورده نشده یا غیرواقعی می تواند استرس قابل توجهی را در رابطه ایجاد کند.
متأسفانه، بسیاری از زوجین از موضوعاتی که ممکن است جنجالی شوند، اجتناب میکنند، اما انجام این کار به پیوند زناشویی شما آسیب میرساند.
اگر در سال اول ازدواج خود دچار مشکل هستید چه کاری باید کرد؟
برای دوام رابطه در سال اول ازدواج، بهترین کار این است که با همسرتان گفت و گویی آزاد و صادقانه، بدون سرزنش درباره نگرانی داشته باشید. میتوانید با گفتن جملهای مانند «من فکر میکنم ما هر دو در تلاش هستیم تا خود را با ازدواج سازگار کنیم» شروع کنید.
از اینجا، می توانید بفهمید که کدام یک از گزینه های تقویت ازدواج می تواند برای هر دوی شما مناسب باشد. این می تواند شامل اختصاص زمانی برای مطالعه و بحث در مورد کتاب های خودیاریکننده، راهنمایی گرفتن از سایر منابع مورد اعتماد، شرکت در کلاس آموزش ازدواج، یا پیگیری زوج درمانی باشد.
- از سرزنش کردن شریک زندگی خود اجتناب کنید. سرزنش کردن فقط باعث تشدید مشکلات میشود. در عوض، درباره احساستان از آنچه که رخ داده است و اینکه چگونه می توانید به عنوان یک زوج برای رفع این شکاف با یکدیگر همکاری کنید، صحبت کنید.
- انتظارات واقع بینانه داشته باشید. توقعات نادرست میتواند رابطه شما را بهبود بخشد، برای مثال، از شریک زندگی خود انتظار داشته باشید که به آنچه در فیلمهای عاشقانه میبینید عمل کند.
- به خود و شریک زندگی خود زمان بدهید تا سازگار شوید. ازدواج برای هر دوی شما تازگی دارد. بنابراین مهم است که هنگام سازگاری با نقش ها و مسئولیت های جدیدتان، صبر و حوصله به خرج دهید.
- به یاد داشته باشید که می توانید به رشد شریک زندگیتان کمک کنید، اما نمی توانید شخصیت او را تغییر دهید. در حالی که نمی توانید شریک زندگی خود را تغییر دهید، می توانید واکنش ها و پاسخ های خود را تغییر دهید، که ممکن است باعث شود همسرتان بخواهد واکنش های خود را تغییر دهد.
- برای شریک زندگیتان ارزش قایل شوید و این نکته را پشت گوش نیندازید. به کاربردن الفاظی مانند «متشکرم» و در مجموع، ابراز قدردانی می تواند به بهبود رابطه شما با شریک زندگی تان کمک زیادی کند.
- زمان باکیفیتی را با هم بگذرانید. لذت بردن از تک تک لحظات زندگی می تواند به تقویت پیوندتان، ایجاد صمیمیت و ثبت خاطرات ارزشمند در ازدواجتان کمک کند.
سؤالات متداول در مورد سال اول ازدواج
چرا سال اول ازدواج اینقدر سخت است؟
به دلایل مختلفی سال اول ازدواج می تواند سخت باشد، بااین حال، این دلایل اغلب به دلیل تغییرات زیاد و سازگاری های غیرمنتظرهای است که با نقش و مسئولیت های جدید در زندگی زناشویی همراه است.
در سال اول ازدواج چه انتظاری باید داشته باشید؟
سال اول ازدواج، البته برای هر شخصی منحصربفرد است. هرکس انتظار دارد سال اول ازدواج چیزی جز سعادتمندی نباشد، در حالی که ممکن است فراز و نشیبهایی را در این دوران تجربه کنید که در عین حال، راه و رسم زندگی جدید و مسئولیتهای جدید را به شما می آموزد.
در سال اول ازدواجتان چه چیزهایی را می آموزید؟
در این مورد باز هم تجربه هر کسی در ازدواج متفاوت است. با این حال، برای بسیاری از زوجین، سال اول ازدواج زمانی است که می توانند چیزهای زیادی درباره خود و همسرتان بیاموزند. این یادگیری از کار با یکدیگر برای مدیریت امور مالی، تقسیم کارها، درک تفاوت ها، مدیریت تعارضات، تعیین حدّ و مرزها، مدیریت انتظارات و … حاصل میشود.
چند زوج در سال اول ازدواج طلاق می گیرند؟
آمار صریحی از میزان طلاق در سال اول ازدواج وجود ندارد. اما بر اساس جدیدترین دادهها (۲۰۱۱ـ ۲۰۱۵) از مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های مردمی و رشد خانواده، بیش از ۲۰ درصد از ازدواج ها در پنج سال اول به طلاق ختم میشود، در حالی که بیش از ۵۰ درصد ازدواج ها پس از ۲۰ سال به جدایی ختم می شود.
اهداف واقع بینانه برای سال اول ازدواج چیست؟
تعیین اهداف ازدواج در نهایت به شما و شریک زندگیتان بستگی دارد. با این حال، این اهداف هر چه که باشند، مهم است که به وضوح تعریف شده و واقع بینانه باشند تا بتوانید با هم به عنوان یک تیم روی آنها کار کنید.
خلاصه و جمع بندی
اگرچه گفته می شود که یکی دو سال اول ازدواج جزء سخت ترین سالها محسوب می شود، اما اغلب به عنوان شادترین سال ها نیز از آن یاد می شود. این دوران می تواند زمان فوقالعاده ای برای ایجاد صمیمیت و اکتشاف باشند.
چیزهای زیادی برای یادگیری درباره یکدیگر وجود دارد. همچنین چیزهای زیادی برای بیان به یکدیگر وجود دارد. در مرحلة ابتدای ازدواج، می توانید پایه و بنای یک شراکت مادام العمر و معنادار را بسازید؛ پس از یکدیگر لذت ببرید و عاشقانه زندگی کنید.