در چه مقطعی اپلای کنیم؟


در چه مقطعی اپلای کنیم؟

تمام دانشجویانی که قصد اپلای دارند، به دنبال راحت‌ترین روش هستند. بنابراین، تحقیق خواهند کرد که بهترین مقطع تحصیلی برای اپلای کدام است یا باید در چه مقطعی اپلای کنند. بنابراین، به جست‌وجو در اینترنت می‌پردازند یا از سایت سفارت‌ رسمی کشورها کمک...

تمام دانشجویانی که قصد اپلای دارند، به دنبال راحت‌ترین روش هستند. بنابراین، تحقیق خواهند کرد که بهترین مقطع تحصیلی برای اپلای کدام است یا باید در چه مقطعی اپلای کنند. بنابراین، به جست‌وجو در اینترنت می‌پردازند یا از سایت سفارت‌ رسمی کشورها کمک می‌گیرند.

بهترین مقطع تحصیلی برای اپلای به کشور مقصد وابسته است. هر کشوری برای پذیرش دانشجو شرایط خاص خود را دارد. خیلی از کشورها از همان ابتدا، سنین پایین را بهترین سن برای پذیرش محصل یا دانشجو می‌دانند. با توجه به اهمیت این موضوع،‌ امتیاز بهتری هم برای آن در نظر گرفته‌اند.

با این وجود، برخی دیگر از کشورها بر اساس نیاز روز خود، در مقاطع بالاتر بهتر دانشجویان را پذیرش می‌کنند. در هر سنی که هستید، پیش از اقدام برای اپلای، شرایط سنی و بهترین مقطع تحصیلی برای اپلای در کشور مقصد را در نظر بگیرید و پس از آن مدارک خود را برای ترجمه رسمی آماده کنید.

بهترین مقطع برای اپلای در آمریکا

بهترین مقاطع برای اپلای در دانشگاه‌های ایالات متحده، مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکترا هستند. می‌توان گفت که شانس اخذ پذیرش در مقاطع کارشناسی و پایین‌تر بسیار کم و تقریبا مایل به صفر است. خیلی از دانشجویان در دانشگاه‌های معتبر مانند امیرکبیر و شریف، به محض فارغ‌التحصیل شدن، امکان اپلای در آمریکا را خواهند داشت.

بهترین مقطع برای اپلای در اروپا

برخلاف آمریکا، شانس پذیرش از سوی خیلی از کشورهای اروپایی در مقطع لیسانس بالاتر خواهد بود. از آنجایی که این کشورها صنعتی بوده و به فکر جذب دانشجویان بین‌المللی و نیروهای کار هستند، این فرصت را برای دانشجویان فراهم کرده‌اند.

بهترین مقطع برای اپلای در استرالیا

بالاترین نمرات اخذ ویزای استرالیا برای ایرانیان، مربوط به سنین بین ۱۸ تا ۳۰ سال است. امروزه استرالیا در تمام مقاطع دانشجو می‌پذیرد. با این حال، از آنجایی که خیلی از افراد به واسطه کار به استرالیا مهاجرت می‌کنند، اپلای تحصیلی در این کشور چندان رایج نیست.

مدارک لازم برای اپلای در مقطع کارشناسی

مقطع کارشناسی در خارج کشور به نام‌های Bachelor’s Degree، Bachelor وUndergraduate Degree شناخته می‌شود. این مقطع در حقیقت اولین مقطع تحصیلی به حساب می‌آید. درست مانند ایران، فارغ‌التحصیل شدن از این دوره حدود ۴ سال زمان می‌برد. این مدت زمان به نوع رشته و اینکه فول‌تایم یا پارت‌تایم باشید نیز بستگی دارد. تحصیل در این دوره به صورت آنلاین نیز امکان‌پذیر است.

اپلای در مقطع کارشناسی دانشگاه‌های خارج کشور

برای اپلای در مقطع کارشناسی، تمام نمرات و ریزنمرات مقاطع قبلی مورد نیاز است. اپلای در مقطع کارشناسی نیاز به رزومه آنچنان زیادی ندارد. با این وجود، نمرات بالا و مهارت‌های متعدد شانس اپلای را افزایش خواهند داد.

مدارک لازم برای اپلای در مقطع کارشناسی‌ارشد

Master یا Master’s Degree دوره کارشناسی‌ارشد در خارج کشور است. این دوره در خارج مانند ایران، ۲ سال طول می‌کشد. مدت زمان گذراندن این دوره به صورت آنلاین، یک‌ساله است. اپلای در این مقطع حساسیت‌های بالاتری دارد.

اپلای در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه‌های خارج کشور

برای اپلای در مقطع کارشناسی‌ارشد، علاوه بر ریزنمرات مقاطع پایین‌تر، وجود ریزنمرات دوره کارشناسی نیز الزامی به شمار می‌رود. اپلای در این دوره نه تنها به ریزنمرات و مدارک عام تحصیلی نیاز دارد، بلکه وجود مقالات متعدد، پایان‌نامه، رزومه تخصصی و غیره شما را در رقابت برای اپلای جلو می‌اندازد.

مدارک لازم برای اپلای در مقطع دکترا

مقطع Doctorate که تحت عنوان Doctoral Degree نیز شناخته می‌شود، آخرین مقطع برای اپلای تحصیلی است. خیلی از افراد با اپلای در این مقطع، فاند یا فول‌فاند دریافت خواهند کرد. اپلای در مقطع دکترا نیازمند یک رزومه تخصصی و قوی است. این مقطع برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های آمریکا را دارند، یک فرصت مناسب به شمار می‌رود.

مدارک لازم برای اپلای تحصیلی

تا اینجا مدارک کلی برای اپلای در هر مقطع را بررسی کردیم. برخی از مدارک به صورت عمومی برای تمام مقاطع مورد نیاز هستند. در ادامه به بررسی این اسناد می‌پردازیم.

ترجمه رسمی مدارک شخصی

پیش از اینکه به فکر دیگر مدارک باشید، باید اسناد هویتی خود را برای ترجمه رسمی صادر کنید. در هر مقطعی قصد اپلای داشته باشید، وجود ترجمه رسمی اسناد هویتی مهم‌تر از هر مدرک دیگر به شمار می‌رود. این اسناد عبارتند از:

  • شناسنامه
  • کارت ملی
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • کارت پایان‌خدمت یا معافیت تحصیلی

ترجمه رسمی مدارک تحصیلی

دومین مرحله، آماده‌سازی ترجمه رسمی مدارک تحصیلی است. ترجمه رسمی به ترجمه‌ای گفته می‌شود که توسط مترجم رسمی و با مهر او انجام می‌گیرد. تمام مدارک تحصیلی اعم از کارنامه‌ها، ریزنمرات، گواهی‌ها و غیره، توسط مترجم رسمی و در یک دارالترجمه رسمی معتبر ترجمه شده و مهر می‌شوند.

ترجمه ریزنمرات رسمی

بیشتر دانشگاه‌های خارجی از شما ترجمه ریزنمرات رسمی را می‌پذیرند. این ریزنمرات باید در سربرگ دانشگاه و با مهر این مرکز باشد. نحوه دریافت ریزنمرات رسمی برای دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، آزاد و علوم پزشکی متفاوت است.

ترجمه سرفصل دروس

خیلی از دانشگاه‌‌ها در کشورهای مقصد از دانشجویان سرفصل دروس‌های گذرانده را می‌خواهند تا نسبت به محتوای دروس آگاهی بیشتری کسب کنند.

ترجمه اصل مدرک تحصیلی

برای ترجمه رسمی این مدرک، ابتدا باید اصل آن را از دانشگاه مبدا آزاد کنید. آزادسازی اصل مدرک تحصیلی لیسانس شیوه‌های متفاوتی دارد. وجود اصل مدرک دیپلم و لیسانس برای ترجمه رسمی و اپلای الزامی است.

فرم درخواست پذیرش (اپلیکیشن فرم)

یکی دیگر از مدارک رایج هنگام اپلای، فرم درخواست پذیرش است. خیلی از دانشگاه‌ها اپلیکیشن فرم را در سایت‌های رسمی خود قرار می‌دهند. اطلاعاتی که در این فرم‌ها وارد می‌کنید، به شدت حیاتی هستند. بنابراین، آن‌ها را با دقت هر چه تمام‌تر پر کنید.

گذرنامه یا پاسپورت

حتما می‌دانید که اولین مدرک مورد نیاز برای خروج از کشور، پاسپورت است. با توجه به این موضوع، یکی از مدارک مهم و بدیهی برای اپلای پاسپورت به شمار می‌رود.

توصیه‌نامه

برای اپلای در هر دانشگاهی و در هر مقطعی، حدود یک یا دو توصیه‌نامه مورد نیاز است. برخی از دانشگاه‌ها توصیه‌نامه را مدرکی اجباری می‌دانند. با این وجود، برخی دیگر به عهده خودتان می‌گذارند؛ اما توجه داشته باشید که توصیه‌نامه مدرک مهمی است و شانس اپلای تحصیلی شما را بالا می‌برد.

توصیه‌نامه (recommendation letter) مدرکی است که یک سازمان (مثل دانشگاه یا محل کار) یا یک استاد آن را می‌نویسد و در آن از ویژگی‌های بارز فرد متقاضی صحبت می‌کند. برخی مواقع دانشگاه مقصد، توصیه‌نامه را به طور مستقیم از خود استاد یا دانشگاه می‌خواهد. توصیه‌نامه دارای محدودیت کلمه است و ترجمه رسمی نیز می‌شود.

انگیزه‌نامه (SOP)

انگیزه‌‌نامه فرمتی مشابه با توصیه‌نامه دارد؛ با این تفاوت که توسط خود فرد نوشته می‌شود. این مدرک در تمام مقاطع رایج است. برای نوشتن انگیزه‌نامه، فرد از توانایی‌ها و اهداف آیند‌ه خود برای نوشتن کمک می‌گیرد. در صورتی که با یکی از اساتید دانشگاه مقصد از پیش مکاتبه داشته‌اید، بد نیست که نام او را نیز در انگیزه‌نامه ذکر کنید.

برخی از دانشگاه‌ها علاوه بر انگیزه‌نامه، Personal Statement نیز می‌خواهند. این مدرک معمولا با انگیزه‌نامه اشتباه گرفته می‌شود. در انگیزه‌نامه، بیشتر از اهداف و برنامه‌های آینده صحبت می‌شود؛ در حالی که در Personal Statement، تمرکز بر روی دستاوردهای پیشین است.

رزومه یا CV

رزومه یکی از مدارک مهم و رایج هنگام اپلای تحصیلی است. در رزومه، به تمام دستاوردهای تحصیلی و علمی اشاره می‌شود. علاوه بر آن، رزومه بازتابی از مهارت‌ها و قابلیت‌های شما است.

گواهی‌های تمکن مالی و سلامت

برای وارد شدن به یک دانشگاه در کشوری دیگر، چند چیز باید از سمت شما معین شود:

  • توانایی پرداخت هزینه‌های تحصیل
  • سلامت روانی و جسمی
  • نداشتن سوءسابقه

با توجه به این موارد، ارائه گواهی‌‌های تمکن مالی، سلامت و عدم سوءپیشینه الزامی به شمار می‌رود.

عکس پرسنلی

عکس پرسنلی برای احراز هویت به کار می‌رود و باید دارای شرایط زیر باشد:

  • عکس رنگی و با پس‌زمینه سفید
  • فرمت jpg و jpeg
  • حجم تصویر بین ۱۰ کیلوبایت و ۵۰۰ کیلوبایت
  • مربوط به حداکثر زمان ۶ ماه اخیر
  • معلوم بودن گردی صورت (و ترجیحا گوش‌ها)
  • ترجیحا بدون عینک و تنها در شرایط خاص پزشکی

مدرک زبان

از آنجایی که انگلیسی زبان دوم شما است، باید اثبات کنید که به این زبان تسلط کافی دارید. مدارک زبان انگلیسی عمدتا در دسته‌های آیلتس، تافل و دولینگو قرار می‌گیرند. برخی از دانشگاه‌ها تنها یکی از این مدارک را به شکل معین می‌پذیرند، به خصوص آیلتس. با این وجود، برخی دیگر هر کدام از این مدارک را قبول می‌کنند. اگر می‌خواهید بدانید که کدام مدرک را ارائه کنید، به سایت دانشگاه مقصد مراجعه کنید.

Research Proposal

این مدرک عمدتا در مقاطع کارشناسی ارشد به بالا نیاز است. در این مدرک باید درباره روش‌های تحقیق خود صحبت کرده و مسیر مشخصی را برای آن معین کنید. نوشتن ریسرچ پروپوزال، نشان می‌دهد که شما توانایی تحقیق را به خوبی دارید.

آزمون‌های ورودی


برخی از دانشگاه‌ها علاوه بر مدارک ذکر شده، در نهایت یک آزمون ورودی می‌گیرند که نمره شما در آن اهمیت دارد. آزمون‌های GMAT، GRE و MAT رایج‌ترین آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها هستند. اطلاعات مورد نیاز و شرایط این آزمون‌ها در سایت دانشگاه‌ها موجود هستند.

ترجمه رسمی مدارک برای اپلای

تا اینجا به پاسخ پرسش «بهترین مقطع برای اپلای» و «مدارک لازم برای اپلای» پرداختیم. همانطور که اشاره کردیم، اسناد هویتی، مدارک تحصیلی و اسناد مالی صادره از ایران باید به زبان دانشگاه کشور مقصد، ترجمه رسمی شوند.

شرایط ترجمه رسمی برای دانشگاه‌ها با توجه به کشور و زبان آن متفاوت است. برای مثال، برخی دانشگاه‌ها در کانادا مدارک شما را تنها با ترجمه رسمی به فرانسوی قبول می‌کنند. با این وجود، بیشتر دانشگاه‌ها مدارک را با ترجمه رسمی انگلیسی می‌پذیرند.

علاوه بر آن، برخی از دانشگاه‌ها مدارک را تنها با مهر مترجم رسمی می‌پذیرند؛ در حالی که برخی سفارتخانه‌‌ها به ترجمه رسمی با مهر دادگستری و تاییدیه وزارت امور خارجه نیاز دارند. اخذ مهر دادگستری و وزارت امورخارجه پس از مهر مترجم رسمی بوده و به دو شکل انجام می‌شود: درخواست از دارالترجمه یا مراجعه حضوری به این مراکز.

ثبت سفارش ترجمه رسمی در ترجمیک: راحت و ایمن

راحتی، ایمنی و سرعت از جمله مهم‌ترین دلایلی هستند که باید مدارک خود را برای ترجمه رسمی به ترجمیک بسپارید. سفارش شما در سریع‌ترین زمان ممکن توسط کارشناسان پشتیبانی ترجمیک به مترجمان رسمی انتقال می‌یابد و در فرایند ترجمه قرار می‌گیرد. با وجود اینکه زمان ترجمه رسمی معین است، امکان ثبت سفارش ترجمه رسمی فوری نیز وجود خواهد داشت.

با توجه به کامل بودن سایت ترجمیک، امکان ثبت سفارش آنلاین و بدون مراجعه حضوری وجود دارد. در این روش با انتخاب پیک دارالترجمه، بدون مراجعه حضوری، مدارک را به ترجمیک ارسال خواهید کرد. پس از انجام مراحل ترجمه رسمی و آماده‌سازی مدارک، با پیک دارالترجمه مدارک را تحویل خواهید گرفت.

چرا همین حالا برای ترجمه رسمی مدارک خود اقدام نمی‌کنید؟ ترجمه رسمی مدارک بین شش تا دوازده ماه اعتبار دارد. در صورت آماده بودن مدارک، همین حالا می‌توانید که ترجمه مدارک خود را تحویل بگیرید و هر مقطعی، برای اپلای در دانشگاه مورد علاقه‌تان اقدام کنید.

هشدار! این مطلب صرفا برای آشنایی شما با کسب‌وکار مهمان منتشر شده است و سایت چطور هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد. اطلاعات بیشتر


بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

فال صوتی امروز – سه شنبه 1402/04/06