خطر سوراخ در قلب جنین


سوال: وجود سوراخ در قلب جنین خطرناک است؟ پاسخ: سوراخ‌ بودن قلب نوزاد یا نقص مادرزادی سپتوم بسته به نوع و شدت آن می‌تواند خطرناک باشد. سوراخ سپتوم از نوع ASD در بسیاری از نوزادان پس از تولد هیچ علائمی ایجاد...

سوال: وجود سوراخ در قلب جنین خطرناک است؟

پاسخ: سوراخ‌ بودن قلب نوزاد یا نقص مادرزادی سپتوم بسته به نوع و شدت آن می‌تواند خطرناک باشد. سوراخ سپتوم از نوع ASD در بسیاری از نوزادان پس از تولد هیچ علائمی ایجاد نمی‌کند، چراکه بعد از تولد به‌تدریج ترمیم می‌شود.

خطر سوراخ در قلب جنین

برای آگاهی بیشتر از موارد خطر سوراخ در قلب جنین به سراغ فوق تخصص قلب جنین و کودکان، دکتر حسن شریفی رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به دکتر فوق تخصص قلب جنین و کودکان، دکتر حسن شریفی یا دریافت نوبت از فوق تخصص قلب جنین و کودکان، دکتر حسن شریفی کلیک کنید.

انواع سوراخ قلب نوزاد

در حالت کلی انواع سوراخ در قلب نوزاد بر اساس انواع دیواره های موجود در قلب دسته بندی می شوند. در ادامه بررسی کوتاهی در مورد انواع سوراخ قلب نوزاد خواهیم داشت.

  • سوراخ دیواره سپتوم دهلیزی یا ASD
    سپتوم دهلیزی، دهلیز چپ را از دهلیز راست جدا می کند و سوراخ بودن آن، اختلالاتی در عملکرد طبیعی قلب ایجاد می کند. به طوری که در حالت طبیعی خون حاوی اکسیژن از دهلیز چپ وارد بدن می شود و به سمت ریه ها برنمی گردد. با وجود سوراخ در سپتوم دهلیزی، خون اکسیژن دار از دهلیز چپ وارد دهلیز راست می شود.
  • سوراخ دیواره سپتوم بطنی یا VSD
    در این نوع از نقص، سوراخی در سپتوم بطنی ایجاد می شود. سپتوم بطنی بین دو بطن چپ و راست قرار دارد و در حالت طبیعی خون حاوی اکسیژن از بطن چپ از مسیر شریان آئورت وارد بدن می شود. با سوراخ بودن سپتوم بطنی، خون حاوی اکسیژن، از بطن چپ وارد بطن راست می شود.

آیا سوراخ قلب نوزاد خطرناک است؟

همانطور که اشاره شد، این بیماری مادرزادی است. زمان مناسب برای درمان این بیماری سه ماه پس از تولد است و اگر به موقع درمان نشود، ممکن است حاد شود. بهتر است بعد از تولد فرزند برای تشخیص این بیماری به پزشک معالج مراجعه کنید تا سریعتر به آن رسیدگی شود و موجب بروز درد و بیماری در بزرگسالی نشود.

خطر سوراخ در قلب جنین

سوراخ قلب نوزاد کی بسته می شود؟

پس از به دنیا آمدن و اولین نفس های زندگی نوزاد خارج از رحم مادر، درب مخفی قلب او با فشار خونی که به ریه هایش وارد می شود، بسته می شود. گاهی اوقات چند ماه زمان می برد تا این حفره پر شود. در اکثر موارد، اگر این سوراخ بسته نشود، مقدار خونی که از PFO نشت می کند معمولاً عوارض خاصی ایجاد نمی کند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

اهانت دوباره به قرآن کریم اینبار در دانمارک