خواص لوبیا قرمز: 39 فایده شگفت‌انگیز لوبیا قرمز برای سلامتی، پوست و مو


خواص لوبیا قرمز: 39 فایده شگفت‌انگیز لوبیا قرمز برای سلامتی، پوست و مو

لوبیا قرمز به‌دلیل طعم، بافت و عطری که دارد یکی از حبوبات محبوب است. این لوبیا رنگ قرمز تیره دارد و شبیه کلیه است. لوبیا قرمز سرشار از پتاسیم، منیزیم، آهن و پروتئین است. بنابراین، برای گیاهخواران، جایگزین خوبی برای گوشت است. لوبیا قرمز،...

لوبیا قرمز به‌دلیل طعم، بافت و عطری که دارد یکی از حبوبات محبوب است. این لوبیا رنگ قرمز تیره دارد و شبیه کلیه است. لوبیا قرمز سرشار از پتاسیم، منیزیم، آهن و پروتئین است. بنابراین، برای گیاهخواران، جایگزین خوبی برای گوشت است. لوبیا قرمز، آنتی‌اکسیدان‌های ضدبیماری متعددی دارد که سیستم ایمنی را سالم و قوی می‌کند. لوبیا قرمز به‌دلیل فواید زیادی که برای سلامتی دارد، یکی از بهترین حبوبات برای همه افراد محسوب‌می‌شود. خواص لوبیا قرمز برای سلامتی در ادامه توضیح داده‌ شده‌اند.

خواص لوبیا قرمز

۱. جلوگیری از سرطان:

لوبیا قرمز سرشار از منگنز است که مانند یک آنتی‌اکسیدان دفاعی عمل‌می‌کند. این مسئله به کاهش رادیکال‌های آزاد در میتوکندری در سطح سلولی کمک‌می‌کند. این لوبیا دارای ویتامین K نیز هست که به محافظت از سلول‌ها دربرابر استرس اکسیداتیو شناخته‌شده است و خطرات سرطان را کاهش‌می‌دهد.

۲. عملکرد مغز:

ویتامین K موجود در لوبیا قرمز، فراوان است که برای مغز و سیستم عصبی مفید است. غلاف میلین برای عملکرد مناسب به اسفنگولیپید نیازدارد. ویتامین K به سنتز اسفنگولیپید کمک‌می‌کند که در عملکرد سالم مغز و سیستم عصبی موثر است. لوبیا قرمز دارای مقدار مناسبی تیامین نیز هست که سلول‌های مغز برای عملکرد ذهنی به آن نیازدارند. این ویژگی به ایجاد استیل‌کولین برای حافظه کمک‌می‌کند.

۳. قندخون:

لوبیا قرمز حاوی فیبر حل‌شدنی است که به کاهش سرعت سوخت‌وساز کربوهیدرات کمک‌می‌کند. این ویژگی می‌تواند از بالارفتن سطح قندخون بعد از وعده غذایی جلوگیری‌کند. لوبیا قرمز منبع خوبی از پروتئین نیز هست که سطح قندخون را پایین‌می‌آورد.

۴. سم‌زدایی سولفیت:

سولفیت‌ها به‌عنوان نگه‌دارنده به غذاهایی مانند سالاد و سالادبار اضافه‌می‌شوند. لوبیا قرمز حاوی مقدار مناسبی مولبیدن است که سولفیت‌ها را سم‌زدایی می‌کند. این برای افرادی که به سولفیت حساسیت دارند حیاتی است زیرا با سم‌زدایی سولفیت به کاهش علائمی مانند سردرد کمک‌می‌کند.

۵. سلامت دستگاه گوارشی:

لوبیا قرمز دارای فیبر حل‌نشدنی است که برای تنظیم حرکات روده و افزایش مدفوع مفید است. این به تخمیر فیبر رژیمی در روده بزرگ کمک‌کرده و باکتری‌های خوب را در دستگاه گوارشی حفظ‌می‌کند. حرکات روده‌ای سالم، خطر سرطان روده بزرگ را کاهش‌می‌دهد.

۶. خواص لوبیا قرمز برای مشکلات قلبی‌عروقی:

میزان بالای فیبر در لوبیا قرمز می‌تواند سطح کلسترول را کاهش‌دهد. فولات موجود در لوبیا قرمز می‌تواند سطح هوموسیستئین را پایین‌آورده و درنتیجه خطر سکته، حملات قلبی و بیماری‌های عروقی را کاهش‌‌دهد. این لوبیا حاوی منیزیم نیز است که به عملکرد سیستم قلبی‌عروقی کمک‌می‌کند.

۷. انرژی‌زا:

لوبیا قرمز منبعی سرشار از آهن است که انرژی شما را بالامی‌برد. آهن برای سوخت‌وساز بدن شما و تولید انرژی نیز لازم است. منگنز موجود در لوبیا قرمز نیز در تولید انرژی در بدن شما نقش‌دارد.

۸. پروتئین بالا:

لوبیا قرمز سرشار از پروتئین است و می‌تواند بهترین جایگزین برای گوشت یا محصولات لبنی باشد. برای تغذیه کامل، لوبیا را با برنج مصرف‌کنید.

۹. تقویت استخوان:

منگنز و کلسیم موجود در لوبیا قرمز به افزایش قدرت استخوان کمک‌کرده و بنابراین از پوکی استخوان جلوگیری‌می‌کند. لوبیا قرمز فولات دارد که سطح هوموستئین را حفظ‌کرده و خطر شکستن استخوان و لگن را کاهش‌می‌دهد.

۱۰. از کلسترول بد جلوگیری‌می‌کند:

فیبر موجود در لوبیا قرمز، اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه تولیدمی‌کند که می‌تواند مانع سنتز کلسترول در کبد شود. این ویژگی به پایین‌آوردن و جلوگیری از کلسترول کمک‌می‌کند.

۱۱. از خطر دیابت جلوگیری‌می‌کند:

لوبیا قرمز دارای کربوهیدرات با شاخص گلیسمی پایین است. این ویژگی برای جلوگیری از خطر دیابت مفید است.

۱۲. بلوغ سلول‌های قرمز خون:

مواد مغذی موجود در لوبیا قرمز برای سنتز DNA و RNA مفیدند. این می‌تواند سطح هوموسیستئین را در عروق پایین‌آورده و خطر بیماری قلبی را کاهش‌دهد.

۱۳. پوست سالم:

لوبیا قرمز به حفظ سوخت‌وساز اسیدهای آمینه، گلوکونئوژنز، سنتز پیام‌رسان عصبی، سنتز هیستامین، اسیدهای چرب، لیپیدها و سنتز هموگلوبین کمک‌می‌کند. بنابراین، لوبیا قرمز می‌تواند برای حفظ سلامت پوست مفید باشد.

۱۴. رادیکال‌های آزاد:

هم خانواده دیگر آن، لوبیا سفید، منبعی سرشار از آنتی‌اکسیدان است که خواص ضدسرطانی دارد. بدن ما، رادیکال‌های آزاد را به‌عنوان محصول جانبی سوخت‌وساز سلول تولیدمی‌کند. لوبیا قرمز در سم‌زدایی این رادیکال‌های آزاد مفید است و بنابراین خطر سرطان و بسیاری از بیماری‌های مزمن را کاهش‌می‌دهد.

۱۵. سرشار از فیبر:

لوبیا سفید فیبر رژیم حل‌شدنی و حل‌نشدنی دارد. این فیبر حل‌شدنی می‌تواند به اسیدهای صفراوی در دستگاه گوارشی بچسبد و آن را از بدن دفع‌کند. این برای درمان تشکیل اسیدهای صفراوی در کبد مفید است و بنابراین کلسترول بد را کاهش‌می‌دهد. فیبر حل‌نشدنی می‌تواند به جلوگیری از یبوست، سندروم روده تحریک‌پذیر و بیماری دیورتیکولوزیس کمک‌‌کند.

۱۶. سلامت قلب:

لوبیا قرمز سرشار از ویتامین B۹ است که منظور از این ویتامین همان فولات یا اسیدفولیک است. لوبیا سفید برای قلب مفید است زیرا چربی پایینی دارد. فولات به کاهش سطح هوموسیستئین در جریان خون شما کمک‌می‌کند.

۱۷. افزایش توانایی ذهنی:

لوبیا سفید دارای مقدار مناسبی ویتامین B۱ یا تیامین است. این ویتامین به تشکیل سلول‌های مغز و عملکرد درست آنها کمک‌می‌کند. تیامین برای سنتز استیل‌کولین که به عملکرد حافظه کمک‌می‌کند، مفید است. برای حفظ عملکرد ذهنی سالم، لوبیا سفید مصرف‌کنید.

۱۸. ضدپیری:

لوبیا قرمز منبعی سرشار از آنتی‌اکسیدان است. این لوبیا خواص ضدپیری دارد که طول‌عمر را افزایش‌داده و آسیب سلول را محدودمی‌کنند. این ویژگی می‌تواند از پوست و بدن‌تان دربرابر مشکلات سلامتی ناشی از غذاهای ناسالم محافظت‌کند.

۱۹. فلاونوئیدها:

لوبیا قرمز منبعی سرشار از فلاونوئیدهایی مانند پروانتوسیانیدین است. لوبیا قرمز مانند یک غذای ضد چین‌وچروک عمل‌کرده و پوست‌تان را جوان نگه‌می‌دارد.

۲۰. فواید کاهش وزن:

لوبیا قرمز سرشار از فیبر، پروتئین و کربوهیدرات‌های پیچیده است که سطح قندخون را تثبیت‌می‌کنند. درصورت وجود مقاومت به انسولین، هیپوگلیسمی و دیابت، مصرف لوبیا قرمز توصیه‌می‌شود. سطح ثابت قند خون به آزادکردن انسولین کمتری توسط پانکراس کمک‌می‌کند. این، ذخیره چربی را در بدن‌تان افزایش‌داده و برای حفظ وزن سالم، سطح انسولین را پایین نگه‌می‌دارد.

۲۱. میگرن:

فولات موجود در لوبیا قرمز می‌تواند برای افزایش حافظه مفید باشد. لوبیا قرمز دارای منیزیم است که می‌تواند از سردردهای میگرنی جلوگیری‌کرده و فشار خون بالا را تنظیم‌کند.

۲۲. روی:

لوبیا قرمز حاوی روی یا ویتامین B۶ است. این ماده معدنی به رشد بافت‌ها کمک‌کرده و پوست و موی آسیب‌دیده را ترمیم‌می‌کند. روی در شبکیه چشم نیز یافت‌می‌شود که به رفع تباهی لکه زرد کمک‌می‌کند.

۲۳. سندروم روده تحریک‌پذیر:

لوبیا قرمز فواید سلامتی بسیاری دارد که یکی از آنها درمان سندروم روده تحریک‌پذیر (IBS) است. فیبر موجود در لوبیا قرمز می‌تواند مشکل سندروم روده تحریک‌پذیر را کاهش‌دهد.

۲۴. ویتامین C:

لوبیا قرمز ویتامین C دارد. این ویتامین به تولید کلاژن غضروف کمک‌می‌کند. ویتامین C همچنین می‌تواند آرتریت را درمان‌کرده یا از آن جلوگیری‌کند و منجر به داشتن پوست و مویی سالم شود. ویتامین C در کاهش خطر تباهی لکه زرد نیز موثر است.

۲۵. نیاسین:

لوبیا قرمز منبعی سرشار از نیاسین است که آب‌مروارید را درمان‌می‌کند. این لوبیا منبع خوبی از منیزیم است که فواید زیادی مخصوصا برای افراد مبتلا به میگرن دارد.

۲۶. کلسیم:

لوبیا قرمز، منبع غیرلبنی کلسیم است که به حفظ قدرت استخوان‌ها و مبارزه با سندروم پیش از قاعدگی کمک‌می‌کند. لوبیا قرمز دارای کوئرستین است که یک آنتی‌اکسیدان ضدالتهاب است و می‌تواند از آرتریت و ازدست‌دادن حافظه جلوگیری‌کرده یا آن را درمان‌کند.

۲۷. از پوکی استخوان جلوگیری‌می‌کند:

لوبیا قرمز سرشار از فیبر حل‌شدنی، پتاسیم، پروتئین کم‌چرب، فولات، منیزیم و روی است. این لوبیا سرشار از آهن و فولات است که به حفظ فشارخون و جلوگیری از پوکی استخوان کمک‌می‌کند.

۲۸. بیماری آلزایمر:

لوبیا قرمز منبع خوبی از ویتامین B است که ماده مغذی مهمی برای سلول‌های مغز است. همچنین عروق و سلول‌های مغزی شما را تغذیه‌کرده که می‌تواند از بیماری‌های مربوط به پیری مانند آلزایمر جلوگیری‌کند.

۲۹. آکنه را درمان‌می‌کند:

لوبیا قرمز منبع خوبی از روی است که نقشی حیاتی در حفظ سلامت پوست دارد. روی همچنین عملکرد درست غدد چربی پوست تولید‌کننده عرق را تضمین‌می‌کند. غدد چربی بیش‌فعال می‌توانند باعث آکنه شوند.

لوبیا قرمز سرشار از اسیدفولیک نیز هست که به تشکیل سلول‌های پوستی جدید کمک‌می‌کند. تولید منظم سلول‌های جدید می‌تواند برای پاکسازی منافذ و کاهش آکنه مفید باشد.

۳۰. سلامت چشم:

روزانه، یک فنجان لوبیای قرمز مصرف‌کنید چراکه منبع خوبی از روی است که برای سلامت چشم مهم است. مقادیر کافی روی برای دیددرشب خوب و جلوگیری از آب‌مروارید مفید است.

۳۱. سیستم ایمنی سالم:

لوبیا قرمز دارای هشت اسیدآمینه است که از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری‌کرده و به حفظ سلامت سیستم ایمنی کمک‌می‌کنند.

۳۲. فشار خون:

فیبر رژیمی موجود در لوبیا می‌تواند کلسترول خون شما را پایین‌بیاورد. این به‌خاطر اتصال فیبر به اسیدهای صفرا در روده شماست. اسیدهای صفراوی برای سنتز کلسترول ضروری هستند که دسترسی به اسیدها را کاهش‌می‌دهد. بنابراین، خطر فشار خون بالا به میزان زیادی کاهش‌می‌یابد.

۳۳. بیماری‌های التهابی:

لوبیا قرمز منبعی سرشار از مواد مغذی است که در فرآیند سم‌زدایی نقش‌دارند. این می‌تواند خطر بسیاری از بیماری‌های التهابی، دژنراتیو و قلبی‌عروقی را کاهش‌دهد و زندگی سالم را به‌ارمغان بیاورد.

۳۴. روماتیسم مفصلی

مس موجود در لوبیا قرمز به کاهش شرایط التهابی مانند روماتیسم مفصلی کمک‌می‌کند. مس برای افزایش فعالیت آنزیمی خاص مهم است و خواص انعطاف‌پذیری رباط‌ها، مفاصل و رگ‌های خونی را حفظ‌می‌کند.

۳۵. خستگی را کاهش‌می‌دهد:

منیزیم موجود در لوبیا قرمز می‌تواند شما را از خستگی رهاکند. این می‌تواند ماهیچه‌ها، اعصاب و رگ‌های خونی را آرام‌کند. لوبیا قرمز به کاهش اثرات آسم، دردناکی عضلات، سردرد و میگرن نیز شناخته‌شده است.

۳۶. آسم را کاهش‌می‌دهد:

برای افزایش اثر گشادکنندگی برونش، غذای سرشار از منیزیم مانند لوبیا قرمز مصرف‌کنید. سطح پایین منیزیم ممکن است باعث آسم شود.

۳۷. ناخن‌های سالم:

لوبیا قرمز منبع خوبی از بیوتین است که از شکنندگی ناخن جلوگیری‌کرده و به سلامت آن کمک‌می‌کند. کمبود بیوتین می‌تواند باعث خشکی ناخن‌های‌تان شده و رشد آنها را کند کند. کمبود بیوتین باعث تیره شدن ناخن‌ها هم می‌شود.

۳۸. موی سالم:

لوبیا قرمز سرشار از بیوتین، آهن و پروتئین است که برای تقویت مو و ناخن‌ها ضروری است. بیوتین برای رشد سریع ناخن‌ها و مو نیز مفید است.

۳۹. غذای کودکان:

به کودکان خود لوبیا قرمز بدهید که منبع خوبی از پروتئین، فیبر و آهن است. همچنین جویدن آن نیز آسان است.

حالا بیایید به حقایق تغذیه‌ای لوبیا قرمز نگاهی بیندازید تا فواید سلامتی آن را بیشتر بشناسید.

مواد مغذی درصد RDA
کالری ۱۲۷
چربی کل (۰.۰۵ گرم) ۰%
چربی اشباع (۰.۱ گرم) ۰%
چربی چندغیراشباع (۰.۳ گرم)
چربی تک‌غیراشباع (۰ گرم)
کلسترول (۰ میلی‌گرم) ۰%
سدیم (۱ میلی‌گرم) ۰%
پتاسیم (۴۰۵ میلی‌گرم) ۱۱%
کربوهیدرات کل (۲۳ گرم) ۷%
فیبر رژیمی (۶ گرم) ۲۴%
قند (۰.۳ گرم)
پروتئین (۹ گرم) ۱۸%
ویتامین A ۰%
ویتامین C ۲%
کلسیم ۳%
آهن ۱۲%
ویتامین D ۰%
ویتامین B۶ ۵%
ویتامین B۱۲ ۰%
منیزیم ۱۰%
مقدار در هر ۱۰۰ گرم

نکات استفاده از لوبیای قرمز:

– افراد مبتلا به نقرس و سنگ کلیه، باید از مصرف زیاد لوبیا قرمز پرهیز کنند.

– میزان زیاد لوبیا قرمز می‌تواند سوخت‌وساز سلولی را مختل کند.

– لوبیا قرمز را قبل از مصرف در آب بخیسانید تا هضم را آسان‌کرده و زمان پخت را کاهش‌دهد.

– لوبیاهایی را بخرید که سالم هستند و ترک ندارند.

– لوبیا قرمز را در ظرف بدون هوا نگه‌داری کنید.

– آنها را در جای خنک، خشک و تاریک نگه‌داری کنید.

– می‌توانید آنها را بیشتر از ۱۲ ماه نگه‌دارید.

– می‌توانید آنها را در زودپز بپزید.

– هیچ چاشنی نمکی یا اسیدی به آن اضافه‌نکنید.

امیدواریم از این مطلب درباره فواید لوبیا قرمز خوش‌تان آمده‌باشد و مصرف لوبیا قرمز را افزایش‌دهید تا از فواید سلامتی آن بهره‌مند شوید.


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دیدن پورن توسط بچه ها، چگونه برخورد کنیم؟