خواص بالنگ: 10 خاصیت شگفت انگیز بالنگ برای سلامتی
بالنگ نوعی از مرکبات است که پوستی ضخیمتر از باقی آنها داشته و یکی از چهار محصول اصلی مرکبات است که مرکبات دیگر- از طریق گونهزایی متقاطع یا پیوند دادن مصنوعی – از آن به وجود میآیند. گوشت میوه بالنگ که با نام سیترون هم شناخته میشود سفت و...
بالنگ نوعی از مرکبات است که پوستی ضخیمتر از باقی آنها داشته و یکی از چهار محصول اصلی مرکبات است که مرکبات دیگر- از طریق گونهزایی متقاطع یا پیوند دادن مصنوعی – از آن به وجود میآیند. گوشت میوه بالنگ که با نام سیترون هم شناخته میشود سفت و اندکی تلخ است و از این رو در مربا یا برای طعم دادن به غذاها و آب نبات ها بیشتر استفاده می شود. همچنین به دلیل خواص بالنگ در طب سنتی برای درمان بسیاری بیماری ها و برای بهبود هضم و کاهش التهاب نیز استفاده می شود.
ارزش تغذیهای بالنگ
کالری | ۶۰ | |
چربی کل | ۲۲ گرم | ۳۴٪ |
سدیم | ۵ میلی گرم | ۱٪ |
کربوهیدرات کل | ۲۰ گرم | ۷٪ |
فیبر رژیمی | ۱ گرم | ۴٪ |
قند | ۴ گرم | |
پروتئین | ۱ گرم | ۳٪ |
ویتامین A | ۲٪ | |
ویتامین C | ۱۲۱٪ | |
کلسیم | ۳٪ | |
آهن | ۱٪ |
خواص بالنگ برای سلامتی
۱. یک مسکن بسیار موثر
۲. موثر برای ریفلاکس اسید
میتوانید از همان راه حل بالا استفاده کنید: مقداری آب بالنگ را در آب ریخته و آن را به آرامی بنوشید. آب میتواند به پاک شدن گلو و اسیدی که بالا آمده کمک کند و آب بالنگ نیز میتواند برای مدت کوتاهی، درد را تسکین دهد.
۳. مفید برای سرماخوردگی
بالنگ سرشار از ویتامین C است و به همین دلیل به کاهش مشکلات دستگاه تنفسی از جمله سرماخوردگی کمک کرده و باعث تسریع فرآیند بهبود میشود. فقط کافی است چند قطره آب بالنگ را در مقداری چای گرم بریزید.
۴. پیشگیری از سرطان
بالنگ، منبعی سرشار از آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامین C – مکملی که خطر تومور را مهار میکند- است. خوردن مواد تازه سرشار از ویتامین C ، مانند بالنگ ، میتواند باعث بهبود وضعیت سلامت و جلوگیری از بیماریهای بدخیمی مانند سرطان شود.
۵. کمک به سلامت دندان و لثه
میزان بالای ویتامین C در قسمت گوشتی بالنگ –ارگانیک و تازه- به سلامت دندانها و لثه و همچنین جلوگیری از اسکوربوت کمک میکند.
۶. کمک به کاهش وزن
آبی که چند قطره آب بالنگ ترش در آن ریخته شده باشد، برای کاهش وزن عالی است.خوردن آب گرم با چند قطره آب بالنگ ترش به صورت ناشتا، به شادابی بدن و کاهش وزن کمک میکند.
۷. کمک به حفظ سلامت قلبی عروقی
بالنگ میزان بالایی پتاسیم و منیزیم – دو ماده معدنی رژیمی که نقش مهمی در جلوگیری از بیماری عروق کرونر ایفا میکنند- دارد. منیزیم، قدرت عضله قلب را حفظ میکند و پتاسیم از عملکرد درست دستگاه قلبی عروقی (پرفشاری خون) حمایت کرده و از عفونتهای مرتبط با آن جلوگیری میکند.
۸. موثر در برابر نیش حشرات
بالنگ بویی لیمویی دارد که به راحتی وارد لباس میشود. علاوه بر اینکه بالنگ دارای خواص زیادی برای سلامتی است، عطر آن باعث دفع پشهها، بیدها و خزندههای چندشآور نیز میشود. مالیدن چند قطره آب بالنگ بر جای نیش حشرات باعث کاهش احساس سوزش آن میشود.
۹. ضد تهوع
در گذشته، بالنگ به دلیل داشتن مقادیر بالای ویتامین C، برای رفع حالت تهوع، اسکوربوت و استفراغ به کار میرفته است. به علاوه، برای درمان عفونتهای پوستی و همچنین هموروئید نیز مفید است.
۱۰. حفظ فشار خون
در جنوب هندوستان، از آب بالنگ برای رفع پرفشاری خون استفاده میشود. مصرف ناشتای بالنگ با آب گرم میتواند پرفشاری خون را رفع کند. بالنگ حاوی پتاسیم است که سلامت قلب را بهبود میبخشد. ترکیب آب بالنگ و آب گرم، تصفیه کننده و پاک کننده کبد است.
احتیاط و نگهداری
زمان استفاده از بالنگ – در درمای ۹-۷ درجه سلسیوس (۵۹-۴۵ درجه فارنهایت) و در یخچال – یک یا دو هفته است. بالنگ را در کیسه پلاستیکی قرار دهید و خوب ببندید زیرا این کار ماندگاری آن را بیشتر میکند. اگر در درمای اتاق باشد، آن را در جای خشک و خنک قرار دهید : انتظار میرود که محصول ارگانیک در طول یک هفته سفت شود.