علم الهدی: فراگیرسازی انتخابات فراتر از واجب شرعی است
نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: معنای انتخابات، شریک شدن مردم در نظام است تا ثابت کنند خودشان به عنوان مباشر در صحنه دخالت دارد. نظامی هم که ۸۰ میلیون مباشر و همکار داشته باشد، هیچ قدرتی در عالم توان مقابله با آن را نخواهد داشت. در این هنگام است که رهبر معظم انقلاب، شرکت در انتخابات را واجب شرعی دانستند. هرکس هم که واجب شرعی را عمداً ترک کند، مسئول است. خدا و پیامبرش هم با کسی که واجب شرعی را عمداً ترک کند، کاری ندارند. همه آنهایی هم که در راه تبیین القائات ناامیدکننده دشمن فعالیت میکنند، بدانند که سرباز آمریکا و صهیونیستها هستند. فراگیرسازی این انتخابات، فراتر از واجب شرعی شخصی، تکلیف همه ماست تا ناامیدی در این عرصه نیز بر ناامیدیهای قبلی دشمن افزوده شود.
به گزارش راهبرد معاصر؛ آیتالله سیداحمد علمالهدی در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته که با حضور پرشور زائران و مجاوران در حرم مطهر رضوی برگزار شد، ضمن تبرک فرارسیدن سالروز ولادت امام باقر (ع) اظهار داشت: همه ائمه (ع) در طول زندگی خود برای جهاد فی سبیلالله و تشکیل حکومت دینی تلاش کردند تا مردم را از ذلت طواغیت نجات دهند، اما به این دلیل وارد عرصه قیام نظامی و مسلحانه نمیشدند که مردم همراه نبودند.
وی افزود: اهل بیت (ع) برای تشکیل حکومتی دینی تلاش داشتند، اما مردم به صحنه نمیآمدند، زیرا مردم در همه امور مربوط به جامعه، حرف اول را میزنند.
نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در عرصه رهنمود و توجه دادن به مردم، دو نکته حائز اهمیت است؛ یکی جهت دهی دقیق است تا مردم از ابتدا به دقت بدانند باید به کدام جهت حرکت کنند. دومی هم توانبخشی معرفتی به مردم است تا مردم بدانند چه کسی هستند، چه ظرفیتهایی دارند، دوست و دشمن خود را بشناسند، از ترفندهای توطئهآمیز بدخواهانشان آگاه باشند و اسلام برایشان به عنوان یک مکتب عملی مطرح باشد.
وی ادامه داد: در دوران امامت اهل بیت (ع)، یک زمان امویان عیاش و دنیاپرست، اسلام را به عنوان یک تز قدرت به کار میبردند و پس از آنها هم دزدان بنی عباس آمدند که بازهم از اسلام سوء استفاده کردند. بر همین اساس بود که اهل بیت (ع) دست به انقلاب فرهنگی زدند تا توانبخشی معرفتی به جامعه اسلامی صورت بگیرد و مردم آگاه باشند دقیقاً باید چه بخواهند و به کدام جهت حرکت کنند. ائمه اطهار (ع) دیدگاهها را تغییر دادند و بینشها نسبت به قرآن و دین را عوض کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه حضور مردم در صحنه معجزه میآفریند، تصریح کرد: برادران و خواهران، این میراث امام (ره) است که به ما یاد داد هرجا مردم باشد، همه چیز پیش میرود و ترقی میکند، اما هرجا مردم کم گذاشتند، در آن جا شاهد عقب ماندگی هستیم.
وی تأکیدکرد: امام خمینی (ره) در خرداد سال ۱۳۴۲ در مسجد اعظم قم سخنرانی کرد و هر دو ویژگی برای هدایت که عرض شد، در آن سخنرانی موجود بود. یعنی هم رهنمود و هم توانبخشی معرفتی. دو روز بعد از این سخنرانی هم بود که در حادثه ۱۵ خرداد، مردم با سینه خشک در برابر گلوله داغ ایستادند، به شهادت رسیدند، اما دست برنداشتند، زیرا آگاه شده بودند از ظرفیتهای خودشان و برنامه دشمنانشان. انقلاب امام (ع) نیز از همین تاریخ آغاز شد و همین مردم بودند که با نهضت خود، دشمنشان را ذلیل کردند و با خفت، او را از کشور بیرون انداختند.
امام جمعه مشهد گفت: برای نسل امروز ما، باید انقلاب بازخوانی شود، چون این نسل فعال، با وجود همه ظرفیتهای سرشار خود نه پیروزی انقلاب را درک کردند، نه امام (ره) را از نزدیک شناختند و نه دفاع مقدس و جزئیات آن را دیده اند. این عزیزان جوان و نوجوان باید بدانند انقلاب از کجا شروع شد، به کجا رسید و کشور را به کجا رساند. عزیزان من، این را بدانید که در طول این سالها هرجا مردم در صحنه آمدند، دشمن شکست خورد، اسلام پیروز شد و کار جلو رفت و این سنت دین ماست.
وی بیان کرد: وجود مقدس امیرالمومنین (ع) در عهدنامه مالک اشتر میفرماید «و إنّما عِمادُ الدِّینِ و جِماعُ المسلمینَ و العُدَّةُ للأعداءِ العامَّةُ مِنَ الاُمَّةِ» یعنیای مالک، ستون دین و عامل پیشبرد جماعت مسلمانان و شکستدادن دشمنان، حضور مردمی امت است. این همان تصویری است که ما از ایامالله و مناسبتهایی همچون انتخابات داریم؛ جایی که از روز قدس و ۱۳ آبان گرفته تا ۲۲ بهمن، مردم به میدان میآیند، اما در انتخابات است که حضورشان بیش از همیشه چشم دشمن را کور میکند.
آیت الله علم الهدی با بیان اینکه وحشت دشمن از حضور مردم بیش از تأثیر توانمندیهای دفاعی کشور است، اظهار کرد: برادران و خواهران، عزیزان من، بنده این را به صراحت بگویم که اگر امروزه توانمندیهای دفاعی و تسلیحات نیروهای مسلح ما به این درجه رسیده است، هنوز هم آن چیزی که دشمن را میترساند، حضور مردم ماست. به همین دلیل هم دشمن میخواهد با ناامید کردن و تبلیغات سوء، کاری کند که شما بروید در خانههایتان بنشینید، در مغازهها کاسبی کنید و هر جا هستید، همان جا بمانید، اما در انتخابات شرکت نکنید. اینجاست که میگوییم حتی اگر سلاحهای ما ده برابر شرایط کنونی هم باشد، اگر دشمن یقین کند مردم با این نظام نیستند، در حمله نظامی و تجاوز به خاک این کشور حتی صبح را تا ظهر معطل نمیکند.
وی افزود: معنای انتخابات، شریک شدن مردم در نظام است تا ثابت کنند خودشان به عنوان مباشر در صحنه دخالت دارد. نظامی هم که ۸۰ میلیون مباشر و همکار داشته باشد، هیچ قدرتی در عالم توان مقابله با آن را نخواهد داشت. در این هنگام است که رهبر معظم انقلاب، شرکت در انتخابات را واجب شرعی دانستند. هرکس هم که واجب شرعی را عمداً ترک کند، مسئول است. خدا و پیامبرش هم با کسی که واجب شرعی را عمداً ترک کند، کاری ندارند. همه آنهایی هم که در راه تبیین القائات ناامیدکننده دشمن فعالیت میکنند، بدانند که سرباز آمریکا و صهیونیستها هستند.
نماینده، ولی فقیه در استان خراسان رضوی با اشاره به تحولات اخیر فلسطین و ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابله با محور مقاومت خاطرنشان کرد: عزیزان من، اسرائیل که خود را یک ارتش مستقل و قدرتمند میدانست، در سه ماه گذشته هنوز نتوانسته یک گروه چریکی و یک قوم کوچک را به زانو دربیاورد. چرا؟ چون مردم خودشان ایستاده اند و نمیخواهند سر خم کنند. در ایران اسلامی نیز همینطور است. این دشمن که با همه توان خود در فلسطین به میدان آمد، اما حریف یک قوم ۲ ونیم میلیونی در باریکه غزه نشد، این دشمن میخواهد حریف ۸۰ میلیون ایرانی باشند؟
وی ادامه داد: از بامداد شب گذشته، آمریکا به صورت مستقیم در یمن به میدان آمده و مناطقی از این کشور را بمباران کرده است. در مقابل، یمنیها میخندند و این حمله را به تمسخر میگیرند. چرا؟ چون سالها توسط ائتلاف مزدوران آمریکا بمباران شدند و در محاصره بودند. اکنون ارباب آن نوکرها به میدان آمده است با این حال، در این میدان، این ملت همان کسانی هستند که مرد و مردانه ایستاده اند و ناوگان اسرائیلی را وسط دریا به آتش میکشند.
امام جمعه مشهد گفت: عظمت این نظام، به این است که مردم در همه عرصهها به میدان بیایند. اینجاست که شما مرد و زن نمازجمعه خوان و مومن و انقلابی به میدان بیایید و در مقام جهاد تبیین، عزیزان و اطرافیان خود را آگاه کنید که فایده حضور در انتخابات چیست. رأی دادن که یک واجب شرعی است، مثل دو رکعت نماز صبح است، اما فراگیرسازی این انتخابات، فراتر از واجب شرعی شخصی، تکلیف همه ماست تا ناامیدی در این عرصه نیز بر ناامیدیهای قبلی دشمن افزوده شود. / تسنیم