مارک زاکربرگ/ بیوگرافی خواندنی و جذاب صاحب اینستاگرام و واتساپ
مارک زاکربرگ کیست؟ بیوگرافی مارک زاکربرگ، همسر مارک زاکربرگ و عکس های مارک زاکربرگ و همسرش را در این صفحه از دلگرم مشاهده کنید.
بیوگرافی مارک زاکربرگ
مارک زاکربرگ کارآفرین، مهندس نرمافزار و مدیر ارشد اجرایی اهل ایالات متحده آمریکا است. او موسس و مدیر عامل فیسبوک، شبکه اجتماعی بسیار موفقی است . همچنین یکی از افراد پرثروت و تأثیرگذار جهان است. در مورد او بیشتر بدانید:
مارک زاکربرگ کیست؟
- نام کامل: مارک الیوت زاکربرگ
- تاریخ تولد: 14 مه 1984 (1363)
- اقامتگاه: پالو آلتو، کالیفرنیا
- سمت: بنیانگذار و مدیر عامل متا پلتفرم
- تابعیت: ایالات متحده
- وضعیت تأهل: متاهل
- فرزندان: 3
- دارایی تا این لحظه : $132.3B
اگرچه زاکربرگ میلیاردری جوان و بسیار پرنفوذ است، اما زندگی حرفهای و شخصی وی فرازونشیبها و حواشی خاص خود را داشته است. در ادامه درباره زندگی و بیوگرافی مارک زاکربرگ بیشتر صحبت خواهیم کرد. همراه ما باشید.
زندگینامه مارک زاکربرگ
مارک زاکربرگ در 14 مه 1984 در وایت پلینز، نیویورک متولد شد. تنها پسر و آخرین فرزند کارن کمپنر، روانشناس، و ادوارد زاکربرگ، دندانپزشک است.
او در یک خانواده تحصیلکرده و نسبتاً ثروتمند بزرگ شده و استعدادش در زمینه برنامهنویسی بسیار زود به والدینش آشکار شد.
تحصیلات
مارک زاکربرگ در دانشگاه هاروارد در زمینهٔ رشتهی علوم کامپیوتر تحصیل کرد.او سندیکات فیسبوک را در دانشگاه هاروارد راهاندازی کرد که بعدها به شکل شبکهٔ اجتماعی فیسبوک شناخته شد. این شرکت با مدیریت و رهبری زاکربرگ به سرعت یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری اطلاعات در دنیا تبدیل شد.
زاکربرگ از کجا شروع کرده ؟
زاکربرگ علاقه اولیه خود را به کامپیوتر در سن 10 سالگی نشان داد و در همان سن برنامهنویسی را آغاز کرد. او در کلاسهای برنامهنویسی کامپیوتر در کالج مرسی شرکت کرد و یک برنامه پیامرسان به نام ZuckNet ایجاد کرد که به خانوادهاش اجازه میداد با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
ورود به دانشگاه هاروارد
بنیانگذار فیسبوک در سال 2002 در دانشگاه هاروارد ثبت نام کرد و در آنجا علوم کامپیوتر و روانشناسی خواند.
زمانی که در هاروارد بود، Facemash را توسعه داد، وبسایتی که به کاربران اجازه میداد به دانشجویان هاروارد از نظر جذابیت نمره دهند.
این وبسایت به سرعت در فضای مجازی منتشر شد و به دلیل برخی از مشکلات، توسط مسئولین هاروارد بسته شد.
با این حال، توجه دو دانشجوی دیگر هاروارد، داستین موسکوویتز و ادواردو ساورین را جلب کرد. این دو بعداً برای توسعه یک شبکه اجتماعی جدید به نام TheFacebook.com به مارک پیوستند.
TheFacebook.com به سرعت در بین دانشجویان هاروارد محبوب شد و به سایر کالجها و دانشگاهها نیز راه یافت.
در سال 2005، نام این شرکت را به فیسبوک تغییر دادند و دفتر مرکزی آن را به پالو آلتو، کالیفرنیا منتقل کردند. زاکربرگ برای تمرکز بر فیسبوک از هاروارد انصراف داد و مدیر عامل شرکت شد.
همسر زاکربرگ
زاکربرگ در سال 2012 با پریسیلا چان، یکی از دانشجویان دانشگاه هاروارد، ازدواج کرد. آنها دو دختر به نامهای ماکسیما و آگوست دارند. زاکربرگ فعالیتهای بشردوستانه زیادی انجام میدهد. او میلیونها دلار به خیریه اهدا کرده و برای ترویج برابری و فرصتها موسسهای را به همراه همسرش تأسیس کرده است.
راه اندازی فیس بوک
بعد از آغاز کار پروژه ی هاروارد کانکشن، ایده ی یک شبکه اجتماعی فوق العاده به ذهن مارک رسید و او در 4 فوریه سال 2004 برنامه نویسی وب سایت جدیدی را با دامنه thefacebook.com با همکاری دوستانش ادواردو ساورین، اندرو مک کالم، کریس هیوز و داستین موسکوویتز شروع کرد.
این وب سایت برای دانشگاه هاروارد طراحی شد ، اما در کالج ها و دانشگاه های دیگر هم توسعه یافت . با پیشرفت سریع این پروژه اجتماعی مارک دانشگاه را ترک کرد و وقت خود را صرف این وب سایت نمود و فیس بوک را به روی تمامی دانشجویان باز نمود.
مارک با ملاقات پیتر تیل در تابستان همان سال توانست کاری کند که او مبلغ 500 هزار دلار روی فیس بوک سرمایه گذاری کند. دفتر کاری مارک و تیمش خانه کوچکی در پالوآلتو بود.
در اولین عرضه سهام فیس بوک ، مارک زاکربرگ با 503.6 میلیون سهم 60 درصد آرای شرکت را از آن خود کرد و مرد شماره یک فیس بوک شد. پس از او ادواردو ساورین با 35 درصد و مسکوویتز با 5 درصد آرا در رتبه های بعدی شرکت قرار گرفتند. کریس هیوز هم به عنوان رابط مطبوعاتی فیس بوک انتخاب شد. در پایان سال 2004 کاربران فیس بوک به بیش از یک میلیون رسیدند.
در فیس بوک افراد می توانستند به صورت آنلاین با هم در ارتباط باشند. با رشد مخاطبان فیس بوک این فکر به نظر مارک و دوستانش رسید که چگونه از راه فیس بوک درآمد کسب کنند. اولین ایده آگهی های تجاری و تبلیغاتی بود گرچه زاکربرگ علاقه ای نداشت صفحات وب سایتش را از آگهی های تجاری پر کند.
حواشی
شکایت حقوقی از فیسبوک
در سال ۲۰۰۶ برادران وینکلووس و دیویا نارندرا، زاکربرگ را به سرقت ایدهی خود متهم کردند. آنها ادعا میکردند مارک را برای تکمیل پروژه هاروارد کانکشن استخدام کردهاند؛ ولی او به تعهداتش عمل نکرده و در افتتاح فیسبوک از منبع اصلی اطلاعاتی آنها استفاده کرده است.
مارک زاکربرگ از رسانهها خواست این شکایت را منتشر نکنند. او به روزنامهنگاران نشان داد چه فعالیتهایی برای هارواردکانکشن انجام داده است و اینکه این شبکه اجتماعی هیچ رابطهای با فیسبوک ندارد. در اقدامی غیراخلاقی، یکی دیگر از دانشجویان هاروارد به نام جان تامسون مدعی شد تأسیس فیسبوک یکی از ایدههای او بوده و با انتشار این مطلب در روزنامهها زاکربرگ را بهشدت رنجاند.
دوقلوهای وینکلووس و نارندرا پروندهای علیه مارک زاکربرگ به راه انداختند؛ اما دادگاه ادعای آنها را رد کرد. در سال ۲۰۰۹ زاکربرگ حاضر شد برای حلوفصل ماجرای دادگاه، مبلغ ۴۵ میلیون دلار (۲۰ میلیون دلار نقد و باقی آن از سهام فیسبوک) به هاروارد کانکشن که حالا کانکت یو نام داشت بپردازد و بهاینترتیب پرونده بسته شد. در آن زمان کانکت یو کمتر از صد هزار کاربر و فیسبوک بیش از صد و پنجاه میلیون مخاطب داشت.
دوقلوهای وینکلووس که هنوز آرام نشده بودند، شکایت دیگری را به دادگاه تجدید نظر تسلیم کردند؛ ولی دادگاه درخواست محاکمه مجدد را نپذیرفت. وکیل آنها مدعی بود این تصمیم دادگاه درست نیست و مارک زاکربرگ در سال ۲۰۰۸ اطلاعات نادرستی در مورد ارزش مالی فیسبوک به دادگاه ارائه کرده است.
در ۱۷ می ۲۰۱۱ آنها دعوی دیگری علیه مارک زاکربرگ به دیوان عالی کشور تسلیم کردند که آخرین تلاش آنها برای برگزاری دادگاه تجدید نظر بود.
دریافت اخطار انضباطی از طرف دانشگاه هاروارد
دانشجویان هاروارد عکس و اسامی افرادی که در خوابگاه دانشجویی زندگی می کردند را در کتابچه هایی به نام فیس بوک داشتند. مارک وقتیکه در حال تحصیل در رشته روان شناسی بود، سایت اینترنتی Facemash را راه اندازی کرد و به طور تصادفی عکس چهار دانشجو را انتخاب کرد و از کاربران خواست با توجه به تصاویر در مورد میزان جذابیت هر یک از دانشجویان نظر بدهند.
این اقدام او که برای سرگرمی بود سبب شد او بین دانشجویان به شهرت دست یابد اما وب سایت او به دلیل این وب سایت ابتدا به خاطر حجم بالای دانلودها، سرور وب سایت دانشگاه هاروارد دچار اختلال و استفاده از اینترنت را با مشکل روبرو نمود. به همین علل و اینکه برخی از دانشجویان دوست نداشتند، عکسشان بدون اجازه وارد وب سایت شود ، سبب شد دانشگاه وب سایت او را مسدود و به او اخطار انضباطی دهد.
دلیل جالب آبی رنگ بودن فیس بوک
جالب است بدانید فیس بوک به رنگ آبی طراحی شده است زیرا زاکربرگ کورنگی قرمز- سبز دارد و آبی بهترین رنگی است که وی میتواند ببیند.
مارک زاکربرگ و خرید اینستاگرام و واتساپ
درآمد اصلی فیس بوک از تبلیغات متنی در صفحات شبکه های اجتماعی به دست می آید. مابقی درآمد فیس بوک هم به واسطه خریدوفروش مجازی از طریق این وب سایت تأمین می شو
اینستاگرام در آغاز یک اپلیکیشن iOS بود که توسط مایک کریگر و کوین سیستروم برنامه نویسی شده بود . مارک زاکربرگ در آوریل سال 2012 اینستاگرام را خریداری کرد.
شرکت آکیولس ریفت توسط پالمر فریمن لاکی رهبری می شد. زاکربرگ در ماه مارس سال 2014 اقدام به خرید شرکت آکیولس ریفت و امتیاز هدست واقعیت مجازی کرد و برای خرید آن 200 میلیون پول نقد پرداخت و 23.1 میلیون دلار از سهام فیس بوک را واگذار کرد. اگر این شرکت در آینده نقطه عطفی داشته باشد، فیس بوک 300 میلیون دلار دیگر نیز پرداخت خواهد کرد.
واتساپ یک اپلیکیشن مسنجر پیام رسان است که در سال 2009 توسط یان کوم و برایان اکتون راه اندازی شده است . مارک زاکربرگ در اکتبر 2014 پروژه واتس اپ را به مبلغ 22 میلیارد دلار خریداری کرد.
سرمایۀ مارک زاکربرگ
دراین مورد نمیتوان مبلغ ثابتی عنوان کرد چرا که سالانه ثروت مارک در حال تغییر است اما طبق آخرین آمار ثروت مارک زاکربرگ حدود 73.8 میلیارد دلار آمریکاست. او دارای 50 کمپانی دیگر است و خانه ای در پالو آلتوی کالیفورنیا به ارزش 7 میلیون دلار و مساحت 5000 متر می باشد. او چهار خانۀ دیگر نیز به ارزش 30 میلیون دلار دارد.
خانه مارک زاکربرگ
او خانه ای در نئو ولیِ سانفرانسیسکو به ارزش 10 میلیون دلار و زمینی به مساحت700 آکر (هر آکر برابر است با 4047 متر مربع) در جزایر کائوای هاوایی دارد که ارزش آن 100 میلیون دلار است.مارک زاکربرگ همچنین مالک سواحل شن سفید، کارخانۀ نیشکر و یک مزرعۀ ارگانیک نیز است.
خودروهای مارک زاکربرگ یک آکورای تی.اس.ایکس با ارزش 40000 دلار و یک وی.دابلیو ولف جی.تی.آی به قمیت 30000 دلار و یک هوندار به قیمت 19435 دلار و پاگانی هوایرا به قیمت 1.4 میلیون دلار می باشد.
بیشتر بخوانید
مارک زاکربرگ: ۳۰ جمله تاثیرگذار از مارک زاکربرگ که نشنیده اید!