6 روش از بین بردن بوی بد دهان بصورت تضمینی
موضوع بوی بد دهان مسألهای رایج در بین عموم مردم است که میتواند بر ارتباطات اجتماعی و اعتماد به نفس افراد تاثیرگذار باشد. بوی بد دهان معمولاً ناشی از باکتریها و ذرات باقی مانده از مواد غذایی در محیط دهان است. عوامل مختلفی از جمله نداشتن...
موضوع بوی بد دهان مسألهای رایج در بین عموم مردم است که میتواند بر ارتباطات اجتماعی و اعتماد به نفس افراد تاثیرگذار باشد. بوی بد دهان معمولاً ناشی از باکتریها و ذرات باقی مانده از مواد غذایی در محیط دهان است. عوامل مختلفی از جمله نداشتن بهداشت دهان، بیتوجهی به تمیزی دندانها، مصرف غذاهای خاص یا وجود برخی از بیماریها در این زمینه موثر هستند.
بوی بد دهان میتواند تأثیرات منفی بر روابط اجتماعی، مصاحبههای شغلی و حتی اعتماد به نفس بیشتر افراد داشته باشد؛ از این رو باید همواره مورد توجه قرار بگیرد. برای حل این مشکل، مراقبت از بهداشت دهان و دندان، مصرف آب کافی و استفاده از نخ دندان بطور منظم میتوانند به کاهش بوی بد دهان کمک کنند.
عوامل ایجاد بوی بد دهان کدامند؟
در اینجا ، قصد داریم به بررسی علل و راهحلهای مختلف برای کنترل بوی بد دهان بپردازیم. همچنین، نکاتی درباره اهمیت بهداشت دهان و تأثیرات آن بر سلامت دهان و دندان را در ادامه بررسی خواهیم کرد:
- باکتریها: دهان حاوی باکتریهایی زیادی است که از باقی ماندن غذاهای مختلف و ذرات گوناگون در دهان، به وجود میآیند. این باکتریها در فرآیند تجزیه مواد غذایی، آنزیمهای شیمیایی خاصی تولید میکنند که ممکن است منجر به ایجاد بوی نامطبوعی در محیط دهان شوند.
- مواد غذایی باقی مانده در سطح دهان و دندان: مواد غذایی که به مدت طولانی در سطح دهان و دندان باقی میمانند و توسط باکتریها از بین نمیروند، میتوانند باعث ایجاد این مشکل شوند.
- کاهش تولید آب دهان: کاهش تولید بزاق دهان میتواند باعث خشکی دهان و در نتیجه ایجاد بوی بد دهان شود. آب دهان باعث شستشوی طبیعی باکتریها و ترکیبات مولد بوی بد میشود.
- وجود بیماریهای مرتبط با دهان و دندان: برخی از بیماریهای دهان و دندان مانند التهاب لثه، آفتهای دهانی یا تجمع ترکیبات بدبو و… در نواحی خاص دهان، ممکن است زمینه ساز بوی بد در دهان شما شوند.
- مصرف غذاها و نوشیدنیهای خاص: برخی از غذاها و نوشیدنیها مانند پیاز، سیر، قهوه و الکل بوی بد دهان را افزایش میدهند. این مواد به عنوان تحریککنندههای این بوی نامطبوع عمل میکنند.
- وجود برخی بیماریها: بعضی از بیماریها ممکن است منجر به ایجاد بوی بد در دهانتان شود؛ به عنوان مثال، بیماریهای گوارشی، دیابت یا عفونتهای شکل گرفته در دهان میتوانند این مشکل را تشدید کنند.
برای کاهش بوی نامطبوع دهان، رعایت منظم بهداشت دهان و دندان، استفاده از مسواک، نخ دندان و مراجعه به دندانپزشک به منظور درمان مشکلات مربوط دهان، از جمله مواردی هستند که میتوانند در جهت حفظ سلامتی شما مفید واقع شوند. در صورتی که بوی بد دهان و مشکلات مرتبط با آن به صورت مداوم در شما ایجاد شود، مشاوره با پزشک یا دندانپزشک یک راهکار ساده برای رفع این معظل بزرگ برای شما محسوب میشود.
برای از بین بردن بوی بد دهان چه کنیم؟
برای کاهش یا از بین بردن بوی بد دهان، میتوانید اقداماتی انجام دهید که به بهبود بهداشت دهان و دندان و کاهش باکتریها کمک کند. در زیر، به تعدادی از اقداماتی که میتوانید برای رفع این مشکل انجام دهید، آورده شده است:
- مسواک زدن منظم: حداقل دو بار در روز (صبح و شب) مسواک زدن با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید به تمیزی دندان و لثه کمک میکند و باعث کاهش بوی بد دهان میشود. اگر به دنبال بهترین زمان مسواک زدن و دلایل اهمیت آن هستید، پیشنهاد میشود این مقاله را بخوانید.
- استفاده از نخ دندان: استفاده از نخ دندان برای از بین بردن باکتریها و ذرات غذایی در قسمت هایی از دهان و دندان که با مسواک قابل دسترسی نیستند، توصیه میشود.
- استفاده از دهانشویه: دهانشویهها میتوانند کمک کنند تا باکتریها از دهان شسته شوند و حس خنکی و خوشبویی را در دهان شما پدید آورند.
- خرید خمیر دندان حاوی آنتیباکتریالها: خمیر دندانهای حاوی مواد آنتیباکتریال باعث میشوند تا باکتریهای موجود در دهان کاهش یافته و بوی بد دهان از بین برود.
- نوشیدن کافی آب: مصرف آب به مقدار کافی باعث شستشوی باکتریها و ترکیبات بوی بد در دهان میشود. همچنین، از خشکی دهان جلوگیری میکند که همین امر، یکی از مهمترین راهکارها برای رفع بوی بد دهان است.
- مراجعه به دندانپزشک: ممکن است تا اینجا به تمام راهکارهای پیشنهادی عمل کرده باشید اما همچنان نتیجه مطلوب حاصل نشده باشد؛ در این صورت احتمال دارد که این مشکل ناشی از بیماریهای لثه یا دندان باشد. در چنین شرایطی بهتر است به دندانپزشک مراجعه فرمایید. دندانپزشک میتواند مشکلات مرتبط با دهان و دندان را تشخیص دهد و برنامه درمانی مناسب را برای شما تعیین کند. همچنین، مهم است که از مصرف سیگار و مواد دارویی که ممکن است منجر به ایجاد بوی بد در دهانتان شوند، اجتناب کنید.
نکات مهم برای رعایت بهداشت دهان و دندان
همانطور که پیش از این هم ذکر شد، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، یکی از مهمترین دلایل ایجاد بوی بد دهان است. از این رو میتوان گفت که رعایت بهداشت فردی و آگاهی از نکات مهمی در این زمینه، میتواند از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کند. در زیر، نکات مهم برای رعایت بهداشت دهان و دندان آورده شده است:
- هر روز حداقل دو بار، یک بار شب و یک بار صبح، مسواک بزنید. این کار را باید با استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید انجام دهید تا از سلامت دندانهای شما محافظت کند.
- استفاده از نخ دندان یا ابزارهای تمیزکننده بین دندانها برای همگان امری ضروری است. با این کار، ذرات غذایی و باکتریهایی که با مسواک قابل دسترسی نیستند، از میان دندانها یا سطح آنها برداشته میشوند که همین مسئله از مشکلات احتمالی جلوگیری میکند.
- استفاده منظم از دهانشویههای حاوی مواد آنتیباکتریال، مانع از رشد باکتریهای دهان میشود و در نتیجه، به شما کمک میکند تا بهداشت دهان خود را بهتر رعایت کنید. در این صورت، یکی از مهمترین عوامل ایجاد بوی بد در دهان را از بین میبرید و از این طریق از بروز آن جلوگیری میکنید.
- مصرف دخانیات میتواند با آلوده کردن دستگاه تنفسی و خشکی دهان منجر به بوی نامطبوعی در سطح دهان شما شود؛ که با اجتناب از مصرف دخانیات و مواد مضر مانند تنباکو، سیگار و مواد مخدر همچون هروئین و ماریجوانا، میتوانید تا حد امکان از بروز این مشکل دردساز پیشگیری کنید. همچنین با عدم مصرف مواد مخدر، در حفظ سلامت دهان و دندان تان گامی موثر برداشته و به بهبود سلامت آنها کمک قابل توجهی نمایید.
- داشتن تغذیهای مناسب با مصرف مقدار کافی از میوهها و سبزیجات، به حفظ سلامت دهان و دندان شما کمک خواهد کرد. مصرف میوهها و سبزیجاتی همچون هویج، سیب و کرفس بهترین گزینهها برای رفع این مشکل هستند؛ زیرا با جویدن آنها علاوه بر پاکسازی دهان و دندان، منجر به ترشح بیشتر بزاق دهان شده و به طبع از بین رفتن باکتریهای مضر در محیط دهان را برای شما به دنبال خواهد داشت.
- مراجعه به دندانپزشک به صورت منظم برای بررسی و تمیزی دندانها و جلوگیری از ایجاد پلاکهای دندانی از اهمیت ویژهای برخوردار است. شما با مراجعه به دندانپزشک بصورت مرتب میتوانید خود را از بیماریهای مرتبط با دهان و دندان حفاظت کرده و سلامت آنها را در دراز مدت تضمین کنید.