تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان


سایک نیوز به نقل از پرورش افکار: تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان منجر به افسردگی و بیزاری کودکان از تحصیل می شود و همچنین می تواند رشد فردی آنها را متوقف کند، اینها می توانند انگیزه ی کودکان برای موفق شدن در آینده را از بین ببرد. اضطراب و...

تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان

سایک نیوز به نقل از پرورش افکار: تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان منجر به افسردگی و بیزاری کودکان از تحصیل می شود و همچنین می تواند رشد فردی آنها را متوقف کند، اینها می توانند انگیزه ی کودکان برای موفق شدن در آینده را از بین ببرد. اضطراب و افسردگی می توانند باعث شوند که دانش آموزان به روش های غیر قابل پیش بینی عمل کنند، اما معلمان برای تشخیص این نشانه ها باید آموزش دیده باشند.

برای مثال آقای لی داستانی درباره شاگردش که همیشه حال و هوای خوبی داشت، به اشتراک می گذارد و یک روز خاص را یادآوری می کند. مارک عاشق ریاضی بود و قرار بود در یک نوع بازی شبیه به لوتو ریاضی شرکت کند و بسیار هیجان زده بود. مارک همیشه علاقه داشت که از صندلی بلند شود و به اطراف حرکت کند، به همین دلیل آقای لی اگر به چیزی در خارج از کلاس نیاز داشت، از مارک درخواست می کرد که از صندلی بلند شود و آن را برایش بیاورد.

اما یک روز که مثل همیشه از مارک خواست که بلند شود و چیزی را بیاورد، در کمال تعجب مارک بلند شد و فریاد زد: «من از این مدرسه متنفرم!» و از کلاس بیرون دوید. آقای لی شوکه شده بود و نمی دانست چه اتفاقی رخ داده که باعث شده است شاگرد سرحالش اینچنین شود.

این یک مثال عالی است که نشان می دهد معلمان باید در رابطه با نشانه های دانش آموزان مبتلا به اضطراب و افسردگی آموزش ببینند و برای مدیریت همچین موقعیت هایی آماده شوند. افسردگی و اضطراب، اختلالات پیچیده ای هستند و نحوه تاثیرگذاری آنها بر افراد مختلف متفاوت است.

چه چیزی باعث تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان می شود؟

محققان همیشه در حال تحقیق درباره اضطراب و افسردگی هستند و نتایج تحقیقات هر سال نشان دهنده پیشرفت های جدید این اختلالات است. با این حال پزشکان هنوز در رابطه با اینکه این بیماری به صورت ژنتیکی منتقل می شود یا اینکه تنها اثرات مشکلات روانی و جسمی است، مطمئن نیستند. در حالی که دانشمندان و پزشکان در حال بررسی این موضوع هستند، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افسردگی می تواند ترکیبی از طبیعت و تربیت باشد.

دانش آموزی که بر اثر اضطراب زیاد، درگیر و عصبی شده است.

از سوی دیگر، تعدادی از متغیرها می توانند منجر به اختلال اضطراب شوند. در صورت بروز موارد زیر ممکن است اختلال اضطراب شایع باشد:

  • زمانی که در مورد یک رویداد یا حوزه خاصی از زندگی، ترس و نگرانی وجود دارد.
  • ترس و نگرانی که ممکن است برای بزرگسالان عادی باشد، برای کودکان بسیار شدید و نامناسب است.
  • ترس و نگرانی منجر به اجتناب از رویدادها می شود.
  • ترس و نگرانی باعث ناراحتی بسیار شدید می شود و تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان به طور قابل توجهی در فعالیت های روزانه آنها دخالت می کند.

از آنجایی که انواع مختلفی از اضطراب در زندگی روزانه وجود دارد، معلمان باید آموزش ببینند که چگونه باید آنها را شناسایی کنند. چند نوع از انواع رایج اختلالات اضطراب عبارتند از: اختلال OCD، اضطراب جدایی، فوبیای اجتماعی، اختلال اضطراب فراگیری، فوبیای خاص PTSDT و هراس.

اضطراب و افسردگی بر عملکرد تاثیر دارد.

اضطراب و افسردگی می تواند بر تمام زمینه های بهزیستی فرد از جمله خواب، سلامت روانی و جسمی، رژیم غذایی، عزت نفس، عملکرد تحصیلی و تعامل اجتماعی تاثیرگذار باشد.

دانش آموزانی که دارای علائم تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان هستند، در معرض مبتلا شدن به عملکرد تحصیلی ضعیف و مقاومت در برابر هر چیزی که مربوط به مدرسه باشد و آنها را به مدرسه متصل کند، قرار گرفته اند. آثار استرس بر عملکرد دانش آموزان می تواند شامل مواردی مانند: عدم مشارکت در کلاس، بی علاقه بودن به دنبال کردن علایق و برنامه ریزی برای آینده، داشتن روابط ضعیف با معلمان و همکاران و … باشد.

یادگیری مطالب مختلف تحت تاثیر حافظه است، اما اضطراب و افسردگی می تواند بر حافظه فعال تاثیر بگذارد که این مورد حافظه را برای یادگیری اطلاعات جدید و یادآوری اطلاعات قبلی به چالش می کشد. تاثیر اضطراب بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان منفی است و کم توانی را تشویق می کند. طبق تحقیقات دانش آموزانی که اضطراب بالایی دارند، نسبت به همسالان خود در آزمون ها نمره کمتری دریافت می کنند.

دانش آموزی که بر اثر تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان با استرس بیشتری نسبت به همسالانش امتحان می دهد.

اضطراب تحصیلیاضطراب تحصیلی

اضطراب بچه ها را ناراحت می کند.

ایجاد ناراحتی و منحرف کردن حواس کودکان از چیزی که می تواند یاد بگیرد و برای آینده اش مفید باشد، یکی از اصلی ترین راه هایی است که می تواند اضطراب را تبدیل به مشکلات کند. این مشکلات می تواند اثرات نسبتا گسترده ای داشته باشد:

  • کودکی که حواسش پرت شده باشد، می تواند کودکی ناخوشایند شود. متاسفانه، ممکن است کودکان گاهی اوقات نتوانند درک کنند که دلیل ناراحتی و حواس پرتی آنها چه چیزی است. همین موارد می تواند موجب بی قراری یا رفتارهای عجیب از آنها شود که ممکن است آنها را مورد سرزنش قرار دهد و اضطراب آنها را تشدید کند.
  • ناراحتی موجب مختل شدن تمرکز آنها می شود.
  • اضطراب می تواند کاری کند که کودکان احساس انزوا یا دوری از سایر کودکان کنند. اینها مواردی هستند که بر زندگی اجتماعی آنها تاثیر می گذارند و موجب کاهش پیشرفت تحصیلی آنها می شود.
  • اضطراب می تواند موجب شود که کودکان کمتر درگیر آموزش و یادگیری خود شوند. آنها میلی به پاسخ دادن به سوالات معلم یا صحبت کردن در مقابل دیگران نشان نمی دهند.

اضطراب بر حافظه تاثیر می گذارد.

تحقیقات نشان داده است که تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان می تواند بر حافظه کاری آنها تاثیر ملموسی داشته باشد. افراد مضطرب برای حفظ و یادآوری اطلاعات به مشکل بر می خورند. ناراحتی و وجود فراگیر اضطراب تمایل دارد بر سایر عملکردهای شناختی غلبه کند.

اضطراب پردازش فکر را مختل می کند.

اضطراب تنها حافظه کودکان را مختل نمی کند، بلکه می تواند بر کل فرآیند فکری او تاثیر بگذارد. همانطور که گفته شد، اضطراب بر سایر فرآیندهای شناختی اولویت دارد و این یعنی اینکه ممکن است یک کودک نتواند زمانی که دچار اضطراب می شود، به طور منسجم فکر کند.

این امر می تواند موجب شود که دانش آموزان نتوانند هنگام معاشرت با یکدیگر درس را دنبال کنند، پاسخ سوالات را بیان کنند یا جمله بسازند. همه این موارد می توانند باهم ترکیب شده و تبدیل به مانع و سدی بزرگ در راه تحصیلی کودکان شوند.

کودکی که بر اثر مختل شدن حافظه اش نمی تواند درس بخواند و به دنبال راه حلی، کمک می خواهد.

اضطراب باعث اجتناب می شود.

تاثیرات اضطراب تحصیلی در کودکان معمولا موجب می شود که آنها احساس اضطراب کنند. آنها همه تلاش خود را می کنند که از موقعیت هایی که موجب اضطراب آنها می شود، فاصله بگیرند. اگر آنها در مدرسه احساس اضطراب کنند، ممکن است خود را از فضای مدرسه دور کنند. همچنین اضطراب موجب می شود که آنها از انجام تکالیفشان خودداری کنند و همیشه در حال بهانه تراشی باشند و تلاش کنند که بدون شرکت در مدرسه و کلاس های آن از پس آینده شان بر آیند.

از آنجایی که بیشتر کودکان راهی برای توضیح اینکه دوست ندارند به مدرسه بروند، زیرا دچار اضطراب می شوند، پیدا نمی کنند، نگرانی های آنها اغلب توسط والدین شنیده نمی شود. کودکانی که علی رغم اضطراب و بی میلی که نسبت به مدرسه دارند، مجبور می شوند به مدرسه بروند، ممکن است دچار رنجش شوند و اضطراب آنها تشدید شود.

یک احساس وحشتناک

تحقیقات نشان می دهد که در حال حاضر از هر ۷ نفر، یک نفر احساس اضطراب را تجربه می کند. شیوع تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان بسیار نگران کننده است. طبق تحقیقات انجام شده، میانگین سن شروع اضطراب ۱۱ سال است و حدود ۶.۱ درصد از دختران و ۷.۶ درصد از پسران با احساس اضطراب درگیر هستند.

نکته مهم این است که این آمار قبل از همه گیری بود. در آگوست امسال، مجله انجمن تحقیقی را منتشر کرد که نشان می دهد ۲۵ درصد جوانان در سراسر جهان اضطراب بالینی را تجربه می کنند. اضطراب زمانی رخ می دهد که شما احساس ناراحتی، نگرانی، افزایش ضربان قلب، تکان خوردن معده، سبک سری، بی قراری یا احساس وحشت داشته باشید.

اینکه ما قبل از شرکت در امتحان احساس اضطراب یا نگرانی داشته باشیم، یک اتفاق کاملا طبیعی است، زیرا در ما انگیزه ای برای عملکرد بهتر ایجاد می کند. اما اضطراب زمانی عملکرد مهمی ایفا می کند که شروع به غیر قابل تحمل شدن کند و موجب اختلال در عملکرد روزانه ما شود.

کودکی که بر اثر اضطراب، احساسات مختلفی را تجربه می کند و سعی دارد تنها باشد.

نکاتی برای والدین و معلمان

بسیاری از معلمین و والدین می توانند برای جلوگیری از تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان کارهای مختلفی برای کمک به آنها انجام دهند. ما در اینجا ده نکته از این کمک ها را قرار دادیم:

  1. سعی کنید با جملاتی مانند: «اشتباهات یا عقب نشینی های جزئی، بخش عادی از یادگیری چیزهای جدید هستند.» به کودکان اطمینان خاطر بدهید و بعضی از اشتباهات را برای آنها عادی کنید.
  2. با تشویق و تمجید از تلاش های کودک و چیزهایی که بدست می آورد، در آنها اعتماد به نفس ایجاد کنید.
  3. کودکان باید با استفاده از زبان مناسب سنشان در مورد ترس های خود در رابطه با مشکلات مختلف را با والدینشان در میان بگذارند. زمانی که با یک کودک ۵ ساله صحبت می کنید، ممکن است درباره جدا شدن والدین دوستش صحبت کند و احساس ترسش از این قضیه در رابطه با والدین خودش را نیز بیان کند. زمانی که یک معلم با دانش آموز ۱۶ ساله اش صحبت می کند، ممکن است دغدغه آن دانش آموز درباره اتفاقات اخیر و مورد اطمینان بودن واکسن ها باشد که این باعث می شود او در سایت ها و مجلات مختلف درباره آن تحقیق کند.
  4. آماده گوش دادن و همدلی باشید.
  5. سعی کنید تنظیماتی انجام دهید و وظایف بزرگتر را در وظایف کوچکتر ارائه دهید و زمان خاصی را برای آنها در نظر بگیرید.
  6. ساختار و روال را ارائه دهید.
  7. سعی کنید برای جلوگیری از تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان حواس پرتی فرزندانتان را حذف کنید. بعضی از والدین با کارهایی مانند: سرگرم کردن کودکان با تکالیف، شام خوردن، قدم زدن در اطراف خیابان و پیدا کردن زمانی برای صحبت درباره مشکلات آنها، حواس فرزندانشان در رابطه با اضطراب وارد شده بر آنها را پرت می کنند.
  8. به طور منظم استراحت کنید؛ ذهن آگاهی را تمرین کنید و نفس بکشید، ورزش کنید و خوب غذا بخورید.
  9. امکان اینکه اضطراب بزرگسالان در خانه بر کودکان نیز تاثیر بگذارد، بسیار زیاد است، زیرا اضطراب مسری است.
  10. در صورت نیاز به دنبال کمک حرفه ای باشید.

مادری که سعی می کند با صحبت کردن، اضطراب کودکش را از بین ببرد.

حرف آخر

به خاطر داشته باشید که جلوگیری از تاثیرات اضطراب تحصیلی بر کودکان و فراهم کردن یک محیط آرام به کودک این امکان را می دهد که عملکرد اجرایی خود را بهبود ببخشد. اضطراب در کودکی می تواند دلیلی برای افسردگی و عصبانیت بیش از حد آنها باشد و تبدیل به سدی بزرگ برای تحصیل و رویابافی کودکان درباره آینده شان شود. والدین باید با استفاده از نکات گفته شده نهایت تلاش خود را به کار گیرند که کودکانشان را از موقعیت های استرس زا دور کرده و با صحبت کردن، درباره مشکلاتشان آنها را آرام کنند. بدین ترتیب والدین می توانند کودکانی شاداب و موفق در تحصیل و آینده شان تربیت کنند.


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آموزش بافت دامن دخترانه و زنانه با روشی ساده و طرح های جدید