مهر تاییدی بر کیفیت «ساخت ژاپن» در فضا


مهر تاییدی بر کیفیت «ساخت ژاپن» در فضا

فرودگر قمری «SLIM» پس از زنده ماندن در دومین شب قمری خود، عکس‌های جدیدی را به زمین فرستاد.

به گزارش خبرآنلاین، به نظر می‌رسد که فرودگر هوشمند ژاپن هنوز قصد دارد زنده بماند.

به نقل از ایسنا، بیشتر فرودگرهایی که به ماه فرستاده می‌شوند، پیش از نابود شدن توسط سرمای شدید شب قمری، به مدت یک روز قمری معادل حدود دو هفته زمینی کار می‌کنند اما «فرودگر هوشمند برای بررسی ماه»(SLIM) اکنون دو شب در ماه زنده مانده و همچنان به کار خود برای ارسال تصاویر به زمین ادامه می‌دهد که یک شاهکار باورنکردنی است.

فرودگر SLIM اولین فرودگر قمری ژاپن است و با فرود خود، ژاپن را به پنجمین کشوری تبدیل کرد که یک فضاپیما را روی ماه فرود می‌آورد. این فرودگر هنگام فرود آمدن روی ماه در روز ۱۹ ژانویه کج شد و به همین دلیل، پنل‌های خورشیدی نتوانستند انرژی کافی را به منظور کارکردن آن برای بیش از چند ساعت فراهم کنند.

پس از ۹ روز، خورشید به اندازه کافی در آسمان حرکت کرد و فرودگر توانست دوباره به سمت بالا حرکت کند اما تنها پس از سه روز زمینی، شب قمری آغاز شد. دمای شب در ماه تا منفی ۱۳۳ درجه سلسیوس کاهش می‌یابد که می‌تواند باتری‌ها و تجهیزات الکترونیکی فضاپیماها را خراب کند. به طور کلی، فرودگرهای ماه طی شب قمری خاموش می‌شوند و دیگر هرگز از خواب برنمی‌خیزند اما هنگامی که خورشید در روز ۲۵ فوریه بالای سر SLIM طلوع کرد، این فرودگر دوباره روشن شد.

این جریان به نوبه خود مایه شگفتی بود زیرا فرودگر به طور ویژه برای زنده ماندن در شب قمری طراحی نشده است و مأموریت اولیه آن قرار بود با فرا رسیدن شب پایان یابد. بنابراین، وقتی یک شب دیگر فرا رسید، گمان می‌رفت که این پایان کار SLIM باشد.

حساب رسمی SLIM در پلتفرم ایکس، در روز ۲۷ مارس یک عکس جدید را منتشر کرد و در توضیح آن نوشت: ما پاسخی را از SLIM دریافت کردیم که تایید می‌کند SLIM در دومین شب خود موفق بوده است. دیشب وقتی خورشید هنوز بالا بود و تجهیزات گرم بودند، بلافاصله از دوربین ناوبری استفاده کردیم تا برای مدت کوتاهی از مناظر معمولی عکس بگیریم.

مهر تاییدی بر کیفیت «ساخت ژاپن» در فضا

به نظر می‌رسد که طی چند روز زمینی آینده، فرودگر دوباره بتواند تحلیل خود را از محیط اطراف آغاز کند.

۵۸۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1889244

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

فال حافظ متولدین هر ماه / اول نیت کن ... !