برخورد نمایشی با فروشندگان لوازم خانگی قاچاق/ ارادهای برای مبارزه با پدید قاچاق نیست
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری با انتقاد از رویه ضعیف دستگاههای نظارتی در مبارزه با لوازم خانگی قاچاق، گفت: متاسفانه ماهیت برخوردهای صورت گرفته عمدتاً، نمایشی، مقطعی و به منظور پر کردن دست خود برای بیان آمار در مصاحبه است.
گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛«محمدرضا شهیدی» دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در گفتگو با بازارنیوز پیرامون برخورد دستگاههای نظارتی با مراکز عرضه کننده کالای قاچاق اظهار کرد:فرایند مقابله با لوازم خانگی قاچاق فقط در یک یا دو روز خلاصه میشود. اکنون با مراجعه به بازار امین حضور میتوان به وفور شاهد عرضه کالا قاچاق بود. دستگاههای نظارتی عملکرد قوی ندارند، چون اگر اراده قوی در این زمینه وجود داشت بازار لوازم خانگی تا این حد درگیر کالا قاچاق نبود. متاسفانه کانالهای تلگرامی و برخی سایتهای فروشگاهی هم به جرگه عرضه کنندگان لوازم خانگی قاچاق پیوستهاند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری افزود: متاسفانه عزم جدی برای مقابله با این موضوع وجود ندارد. ماهیت برخوردهای صورت گرفته عمدتاً، نمایشی، مقطعی و به منظور پر کردن دست خود برای بیان آمار در مصاحبه هاست.
وی خاطرنشان کرد: در طول ماههای اخیر هیچ برخورد موثری با شبکه توزیع کالای قاچاق صورت نگرفته و این ساختار به مانند ماههای قبل همچنان در حال عرضه محصولات غیرقانونی خود در سطح بازار است. اکنون حداقل ۱۰۰ واحد صنفی مشغول عرضه لوازم خانگی قاچاق هستند، اما دستگاههای نظارتی در برخوردهای خود با فروشندگان کالا قاچاق فقط تعداد اندکی از آنها را پلمب میکنند.
شهیدی با بیان اینکه فروش تمامی کالاهای قاچاق در بستر نظام بانکی کشور صورت میگیرد و دارای گردش مالی هستند، توضیح داد: بانک مرکزی میتوان به راحتی فرایند نقل و انتقال نقدینگی صرف شده برای معامله این نوع کالاها را رصد و مانع از جابهجایی آن شود، اما متاسفانه این امر صورت نمیپذیرد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری در پاسخ به این سوال که آیا کوتاهی در مقابله با واحدهای صنفی عرضه کننده کالای قاچاق از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است یا فراجا، گفت: متاسفانه همه دستگاههای دخیل در این موضوع اهتمام و یا ارادهای جدی برای مبارزه با پدید قاچاق را ندارند. این مسئله در همه سطوح دیده میشود، چه از طرف منطقه مرزی که استانداریها را به خود درگیر میسازد و چه در سطح عرضه که در حیطه وظایف فراجا و یا ستاد مبارزه با قاچاق کالا ارز قرار دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فرایند نقل و انتقال کالای قاچاق در طول سالهای اخیر به گونهای رقم خورده که در جریان معامله آن مبلغی جا به جا نمیشود، بلکه یک قلم کالا با کالایی دیگر مانند سوخت تهاتر میشود.
پایان پیام//