چرا هزینه مشاوره روانشناسی حضوری از کنترل خارج شده است؟

روانشناسی / 06-03-1403

چرا هزینه مشاوره روانشناسی حضوری از کنترل خارج شده است؟

امروزه یکی از معضلاتی که مشاوره روانشناسی حضوری دارد، این است که برخی از کلینیک‌ها هزینه‌های بسیار بالایی را از مراجعه کنندگان خود بابت مشاوره دریافت می‌کنند. مسلماً برخی از افراد توانایی پرداخت این هزینه‌ها را ندارند و از طرفی دیگر، ممکن است مجبور باشند که این هزینه‌ها را پرداخت کنند. در ادامه دلایل این امر را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا شما بیشتر با این موضوع آشنا شوید.

علت افزایش هزینه‌های مشاوره روانشناسی حضوری چیست؟

قیمت مشاوره با روانشناس تحت تاثیر عوامل زیادی است که هزینه نهایی مشاوره را تغییر می دهند. همانطور که سایت wikiravan.com می گوید:

قیمت مشاوره روانشناسی به عوامل زیادی ارتباط دارد. هر ساله تعرفه مشاوره با روانشناس بر اساس مصوبه دولت تعیین شده و توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران اعلام می‌گردد. هزینه مشاوره با متخصص روانشناس هر ساله افزایش حدود 20 تا 30 درصدی دارد، اما بسیاری از مراکز از نرخ آزاد استفاده می‌‌کنند! به همین دلیل یافتن مشاوره ارزان روانشناسی دشوارتر از قبل شده است.

چه عواملی می‌توانند باعث افزایش هزینه‌های مشاوره روانشناسی حضوری شوند؟‌ به طور کلی باید بگوییم که عوامل متعددی می‌توانند هزینه‌های مشاوره روانشناسی را تحت تاثیر قرار دهند که این عوامل عبارت‌اند از:

  • تامین هزینه‌های مطب: برخی از مشاوران و روانشناسان به صورت جداگانه و مستقل برای خود مطب دارند و بنابراین جدا از کلینیک کارشان را انجام می‌دهند. همانطور که می‌دانید، مطب هزینه‌های مختلفی از جمله نظافت، برق، آب و غیره دارد و برخی از روانشناسان به همین خاطر هزینه جلسات مشاوره خود را افزایش می‌دهند. اما با این وجود نیز، گاهی اوقات مشاهده می‌شود که این افزایش هزینه‌ها هم نمی‌تواند برای هزینه‌های مطب و روانشناس کافی باشد.
  • محل کار مشاور: مسلماً در سراسر کشور کلینیک‌ها و مطب‌های مشاوره و روانشناسی زیادی وجود دارد و هر کدام از آن‌ها در منطقه مخصوص به خود هستند. این یک امر مشخص است که هزینه هر کدام از این مناطق، می‌تواند با یکدیگر متفاوت باشد. به عنوان مثال در شهرهای بزرگ مانند تهران و مخصوصاً در بالاشهر، برخی از روانشناسان هزینه‌های بالاتری را بابت مشاوره دریافت می‌کنند. بنابراین محل کار مشاور یا همان بالا شهر یا پایین شهر بودن محل کار، می‌تواند باعث افزایش و کاهش هزینه‌های مشاوره شود.
    معروف بودن روانشناس یا مشاور: برخی از روانشناسان و مشاوران نسبت به سایر همکاران خود معروفیت بیشتری در بین مردم دارند. البته این معروفیت می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بنابراین همین عامل نیز، می‌تواند باعث شود که نرخ‌های مشاوره خود را افزایش دهند.
  • ظاهر مطب یا کلینیک: مورد دیگری که باید به آن بپردازیم، ظاهر مطلب یا کلینیک است که این عامل نیز، می‌تواند در افزایش هزینه‌ها تاثیرگذار باشد. به عنوان مثال برخی از روانشناسان برای مطب خود دکوراسیون شیک‌تری می‌سازند و از امکانات مختلفی داخل آن استفاده می‌کنند. مسلماً یک دکوراسیون شیک و با امکانات بالا، هزینه‌های بیشتری می‌طلبد. بنابراین این امر برخی از مشاوران را وادار می‌کند که هزینه‌های جلسات درمانی خود را افزایش دهند تا از این طریق بتوانند هزینه‌های مطب خود را جبران کنند.

در کل برخی از مطب‌ها و کلینیک‌های روانشناسی، قاعده خاصی برای دریافت هزینه‌های بالا ندارند و به همان مقداری که دوست داشته باشند، هزینه‌های خود را افزایش می‌دهند.

هزینه‌های جلسات مشاوره بر چه اساس باید تعیین شوند؟

هزینه مشاوره روانشناسی در کلینیک

برخی از مطب‌های روانشناسی و مشاوره هزینه‌های هنگفتی حتی هزینه‌های میلیونی را از مراجعه کنندگان دریافت می‌کنند که این باعث نارضایتی مراجعان شده است. اما هزینه این گونه جلسات باید بر چه اساس تعیین شود؟ عواملی که می‌توانند در تعیین هزینه‌های جلسات مشاوره تاثیرگذار باشند، به شرح زیر هستند:

  • تحصیلات روانشناس: به طور یکی از فاکتورهایی که می‌تواند هزینه جلسات مشاوره را تعیین کند، تحصیلات مشاور یا روانشناس است. به این منظور که هر چقدر تحصیلات روانشناس و همینطور تخصص او بیشتر باشد، هزینه‌های درمانی نیز افزایش پیدا می‌کنند. این یک امر طبیعی است، روانشناسی که مدرک دکترا دارد، هزینه بیشتری را نسبت به روانشناسی که دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد است، دریافت می‌کند‌.
  • تعداد جلسات مشاوره: مراجعه کنندگان با توجه به نوع مشکلی که دارند و همینطور مشاوره‌ای که روانشناس برای آن‌ها در نظر می‌گیرد، دارای جلسات مشاوره متفاوتی هستند. بنابراین تعداد جلسات مشاوره نیز، می‌تواند روی تعیین قیمت مشاوره تاثیرگذار باشد. هرچقدر تعداد جلسات مشاوره بیشتر باشد، هزینه نیز بیشتر است‌.
  • مدت زمان جلسات مشاوره: مدت زمان تمام جلسات مشاوره یکسان نیست و برخی از مشاوره‌ها مدت زمان بیشتری دارند. هر چقدر که مشاور یا روانشناس مدت زمان بیشتری را به جلسات مشاوره اختصاص دهد، هزینه جلسات نیز، بالاتر می‌رود. معمولا مدت زمانی که برای جلسات مشاوره در نظر گرفته می‌شود، ۴۵ دقیقه است و گاهی اوقات پیش می‌آید که مراجع نیاز به زمان بیشتری دارد و بنابراین روانشناس زمان را افزایش می‌دهد.
  • شهر مورد نظر: فاکتور مهم دیگر، شهر مورد نظر است و نمی‌توان این موضوع را نادیده گرفت. در واقع باید گفت که هزینه خدمات روانشناسی در شهرهای مختلف، می‌توانند متفاوت باشد.
  • میزان تخصص مشاور: گاهی عواملی مانند میزان تخصص مشاور و سابقه کاری بالا بر هزینه نهایی تاثیر دارند. یک دکتر روانشناس که سابقه کاری بالایی دارد و دوره های متنوع برای افزایش سطح علمی خود را گذرانده می تواند تحت شرایطی هزینه بیشتری برای جلسات مشاوره روانشناسی دریافت کند. با این حال سازمان نظام روانشناسی حدود مشخصی را تعیین کرده است.

به طور کلی هزینه مشاور روانشناسی در شهرهای بزرگ مانند تهران، مشهد و اصفهان، نسبت به شهرهای بزرگ بیشتر است و به این خاطر است که هزینه زندگی در این شهرها بالا است.

پیشنهادی برای مشاوره با هزینه ارزان‌تر

مشاوره روانشناسی در کلینیک با هزینه مناسب

با توجه به این که امروزه بسیاری از افراد به خاطر مشکلات مختلف نیاز به مشاوره دارند و از طرفی دیگر هزینه‌های برخی از جلسات مشاوره زیاد است، یک پیشنهاد برای آن‌ها وجود دارد.

امروزه مشاوره آنلاین که می‌تواند از طریق وب سایت‌ها و برنامه ها انجام شود، یکی از مشاوره‌هایی است که افراد مختلف می‌توانند آن را با هزینه ارزان‌تر از مشاوره حضوری یا با تعرفه سازمان نظام انجام دهند. لازم به ذکر است که این نوع از مشاوره در سراسر دنیا وجود دارد و شما عزیزان می‌توانید با انجام تحقیقات لازم، بهترین مشاور آنلاین را پیدا کنید.

همینطور اپلیکیشن‌هایی وجود دارند که امکان مشاوره به افراد مختلف را می‌دهند و شما می‌توانید با یک هزینه مناسب، از خدمات مشاوره بهره‌مند شوید. از طریق مشاوره آنلاین، علاوه بر کاهش هزینه‌های مشاوره، می‌توانید در هزینه‌های رفت و آمد خود نیز، صرفه‌جویی کنید و دیگر نگران گران بودن هزینه‌ها نباشید. در نهایت توصیه می‌کنیم که حتماً معتبر بودن مشاور یا روان شناس را نیز، در نظر بگیرید.

جمع بندی هزینه بالای کلینیک های مشاوره

هزینه های بالای مشاوره حضوری در کلینیک

در این مقاله بررسی کردیم که چه علت‌هایی می‌تواند برای از کنترل خارج شدن هزینه‌های مشاوره روانشناسی حضوری وجود داشته باشد. هر کدام از عواملی که عنوان کردیم، به نحوی می‌توانند روی افزایش قیمت‌ها تاثیرگذار باشند و قاعده خاصی نیز برای این موضوع وجود ندارد.

در نهایت برای کاهش هزینه‌ها، مشاوره از طریق وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها را به شما عزیزان معرفی کردیم که می‌توانید با یک هزینه پایین‌تر، مشاوره‌های لازم را با توجه به مشکل خود دریافت کنید. یادتان باشد گران بودن مشاوره روانشناسی به معنای کیفیت بالای آن نیست. حتی مشاوران ارزان قیمت هم کیفیت مناسبی دارند و در انتخاب متخصص روانشناس باید به میزان تحصیلات، نوع تخصص و سابقه کاری او دقت کنید. 



دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ